Maailma esimene metroosüsteem päikeseenergiast

Maailma esimene päikeseenergiat kasutav metroosüsteem: Santiago metroo, kus 2,5i miljon inimest reisib iga päev Tšiilis, töötab peagi taastuvenergiaga. Metroo süsteem, mis katab 60i oma tarbimisest päikeseenergiaga ja 18 koos tuuleenergiaga, on kandidaatiks maailmas esimesena.
Tšiili põhjaosas asuv maailma kõige kuivem kõrb Atacama kasutatakse riigi pealinna Santiagas asuva metroosüsteemi taastuvenergiaallikana. 650i megavatt päikeseenergiasüsteem, mis asub Atacama kõrbest lõuna pool, 100 km kaugusel linnast, suunab oma toodangu otse metrooliinile. Et vältida päikesepaneelide katmist kõrbega, märgitakse, et toodang suureneb 15i protsendiga tänu regulaarselt puhastatavale robotile.
Santiago metroo, mis katab kõrbes asuvate päikesepaneelide energia 60, saab oma energia 18i lähedalasuvatest tuuleturbiinidest. California-põhine SunPower, ettevõte, mis asutas süsteemi, tegi Fordiga koostööd elektrisõidukite laadimisel päikesepaneelide kasutamiseks.
Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar