Teine jooks Sabiha Gökçeni lennujaamas

teine ​​raja Sabiha gokceni lennujaamas
teine ​​raja Sabiha gokceni lennujaamas

DHMİ ja kaitsetööstuse eesistumise vahel sõlmitud protokolli kohaselt jätkub Sabiha Gökçeni lennujaama teise raja rajamine, mis algas 2015is ja mida teostas meie ehitusinspektsiooni organisatsioon.


Istanbuli Sabiha Gokceni lennujaama linna tööd teise rada rahvusvaheline lennujaam paralleelselt olemasoleva raja ehitatud 3 500 tuhat meetrit pikk jätkata.

Teise raja esimese etapi raames viidi lõpule Bony Creeki tunneli, TEM-ühenduse tunneli ja Lõuna-gildi tunneli ehitamine. Teist rajal ehitatakse ja teine ​​raja ja rööbastee täitmise töö jätkub.
Sabiha Gökçeni lennujaama teise etapi teine ​​etapp lõpetati 98iga ja teine ​​etapp jõudis 67i.

“KOLM 65I MILJONI REISIJAT ON SÄTESTATUD TEISE RANGE”
Sabiha Gokceni lennujaama teise raja lõpus hoolitseb olemasolev raja. Lõpetamisel hooldus olemasolevate paralleelselt radadel lennujaamas Sabiha Gokceni samaaegselt kasutuselevõtmise kaks tundi õhkutõusu ja maandumise lennuradade jõuab xnumx't 40. 80i aasta lõpus avanev uus terminalihoone ja kaks rajal eeldatavasti saavutavad 2020i praeguse võimsuse.
Lisaks olemasolevale lennujaama parkimiskohale, võetakse kasutusele 94i täiendav õhusõiduki parkimiskoht. Lisaks võetakse kasutusele teine ​​raja, uus haldushoone, peahoone, perroonihoone, tuletõrjejaam, lennuliikluse juhtimishoone.

AK 30 MILLION METREKÜP ROCK FILLING M
Sabiha Gokcen Airport alusel teise raja töö 30 miljonit kuupmeetrit kivihunnikute auk põhjustatud vahe kõrguse olemasoleva raja, 2 miljonit 750 tuhat kuupmeetrit killustikku täita, 1 miljonit 650 tuhat ruutmeetrit nõrk betoon, mis toimub 1 miljonit 800 tuhat ruutmeetrit tahke betoon.

Teise raja kulupikkus on 3 tuhat 500 meetrit. Samuti 3 teine ​​paralleelne ruleerimistee kõrval raja ruleerimisrajale ühendus, kiire ruleerimistee 10 1 keskel põll, põll ja veoste 1 1 mootori test põll.


Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar