Türgi disainimaailma esimene auto praam

turk disaini maailma esimene auto praam
turk disaini maailma esimene auto praam

1800i aastate jooksul viidi Bosphoruse mõlemal küljel transportimine läbi lihtsate paatidega, millel oli võime liigutada purjed ja aerud. 1840i aastatel hakkasid Tersane-i Amire väikesed paadid pakkuma transporditeenuseid Bosporus. 1850is asutati firma Hay Hayriyye kurul ning meretransporditeenused Istanbuli elanikele algasid suuremate parvlaevadega.

Hüseyin Haki Efendi tuli ettevõtte Hayriyye juhile 1860i aastatel. Innovatiivne juht Hüseyin Haki, kes on aastaid mõelnud lahendusele, mis hõlbustab sõidukite transportimist Bosporus, avas lõpuks idee firma Mehmet Usta arhitektile ja palus tal seda arendada.

Kahe töö tulemusena 1 aasta; auruti konstruktsioon, mis võib minna edasi ja tagasi, inimtranspordiks sobiva lameda tekiga, mõlemal otsal on kaaned. Nad saatsid selle disaini Ühendkuningriigi laevatehasele. Briti imetles seda disaini.

Ehitus kestis umbes 2 aastat, valmis 1871, 1872 '26' korstnate arvu maailma esimese autopraami, türklased, mis tähendab mugavust, 'Suhulet' ja maailma nime Suhuleti all koos türkide allkirjaga kuldtähtede all.

Esimesed Türgi autosõidu Suhuleti omadused; 45.7 meetri pikkused, 8.5 m. 555i hobujõuga ühe silindriga mootori 450 kaalub brutotonnide laiusega, 11 kiirus oli km / h tunnis.

Suhulet jäi kaheks aastaks pensionile Bosphoruse külgedel, teenindades 89i.Dr Pöörduge otse Ilhami poole)

Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar