Iraani raudteekaart

Iraani raudteede kaart
Iraani raudteede kaart

Esimene Pärsia raudtee 1888 avati Teherani ja Rey linnas asuva Shah-Abdol-Azimi templi vahel. 800mm meetrile ehitatud 9km liin oli mõeldud enamasti palveränduritele, ehkki hiljem lisandus mitu karjääriharu. Lõpuks tõmmati hobune ja muudeti aurutranspordiks. 1952 jätkus aastani. Algne marsruut on nüüd paralleelne Teherani metrooliiniga 1.

1914i raudtee arendamisel oli pikk paus alates 146 km raudtee ehituse hetkest Tabrizist Jolfasse, mis kuulus nii Venemaa kui ka Aserbaidžaani koosseisu. See on valmistatud vastavalt järgmisele raudteele riigis vastavalt standardsele (1435 mm) rööpmelaiusele. Kuid II. Teise maailmasõja puhkemisega oli kogu raudteevõrk väiksem kui 700 kilomeetrit.

Trans-Iraani raudtee sõjaaeg on seda arvu peaaegu kolmekordistanud ning hilisemad arengud on viinud selleni, et ehitatakse või kavandatakse tänapäeval standardset mõõtevõrku, mis on rohkem kui 10000km. Türgi ja seetõttu on rahvusvaheline ühendus ülejäänud Euroopa (kuigi Lake Van ja rongi laevadega Bosporuse). Kaukaasias oli rahvusvaheline ühendus, mis sisaldas ka märku üleminekust Naxchivani Aserbaidžaani asulasse ja kaugemale Armeeniasse ja Venemaale; see pole aga praegu saadaval. Kaspia merel Astara piirilinna lähedal pakuti välja uus rahvusvaheline ühendus Aserbaidžaaniga. See ühendaks Qazvini uue raudteega olemasolevasse võrku.

Rahvusvaheline ühendus Türkmenistaniga Sarakhis hõlmas ka meetme muutmist 1996-is. See kavandati osana Hiina potentsiaalist, ehkki Türkmenistani ja Usbekistani vahel jätkuvad poliitilised pinged tähendasid, et seda teed ei olnud võimalik teostada. Teine ühendus Türkmenistaniga Incheh Borunis avati 2013-is osana marsruudiplaanist Kasahstani. Türkmenistanist on olemas ka lühike mõõteliin Venemaalt (1520mm), mis teenindab Loftabadi piiril asuvat rajatist, kuid sellel puudub otsene seos ülejäänud Iraani võrguga.

2009is valmis uus liin Zahedani. See loob ristmiku 84km liiniga Zahedanis, mis oli varem Pakistani piirist eraldatud. Teine liin on ühendatud Pakistani raudteevõrguga ja ehitatud selle süsteemi 1675 mm mõõtmetega.

2013-is avas Iraagi piiril Khorramshahri (Abadani lähedal) ja Shalamchehi vahel lühike (16km), kuid oluline liin. Ehkki töö Iraagi pool piiri jätkub, ühendatakse see lõpuks Iraagi raudteevõrguga Basra lähedal.

2015is alustas pealinn uue liini ehitamist Iraagi piiri lähedal Teherani ja Khosravi vahel. Liini avamine 2018-is kuni Kermanshahini. Ülejäänud 263 km Khosravini läbitakse eeldatavalt 2020-is.

Afganistan Ehitatakse Mashhadi ja Herati vahelist liini. Iraani lõik kuni Afganistani piirini Khvafi lähedal valmis sai; Töö Afganistani raudteel jätkub ja 2016is alguse saanud piiriülene ühendus on alanud.

2017-is avati uus rahvusvaheline ühendus Astara ja Aserbaidžaani samanimelise linna vahel. See on topeltraudtee (1520mm ja 1435mm), mis on häälestatud ja ühendatakse lõpuks uue ehitatava liiniga ülejäänud Iraani võrguga.

Iraani raudteekaart

Praegune raudteepakkumiste kalender

Kohta 14

Pakkumise väljakuulutamine: Personaliteenistus

November 14 @ 10: 00 - 11: 00
korraldajad: TCDD
+444 8 233
Kohta 14

Pakkumise väljakuulutamine: eraturvateenistus võetakse (TÜDEMSAŞ)

November 14 @ 14: 00 - 15: 00
korraldajad: TÜDEMSAŞ
+ 90 346 2251818
Kohta 14

Hanketeade: väravate valvamise teenuse hange

November 14 @ 14: 00 - 15: 00
korraldajad: TCDD
+444 8 233
Levent Elmastaş kohta
RayHaber toimetaja

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar