İzmir Narlıdere metroo võetakse kasutusele 2022i lõpus

Izmir narlidere metroo teenus avatakse lõpus
Izmir narlidere metroo teenus avatakse lõpus

Pealinna omavalitsusüksus Fahrettin Altay-İzmir jätkas vahetpidamata Narlıdere metroo alal oma töid ja pidas sissejuhatava koosoleku, kus näidati 2022is valmiva projekti arenguid. Linnapea Soyer ütles, et astume suurimas projektis, millele järgneb kogu İzmir, kindla sammu eesmärgi poole. ”

Izmiri metropoliitlinnapea Tunç Soyer, Izmiris asuv Narlıdere metroo, et hõlbustada transporti Narlıdere linna siseselt linnapea Ali Engini, Balçova ja Narlıdere linnaosa volikogu liikmete poolt, teatasid ringkonnaülemad. President Tunç Soyer, kes külastas ülerahvastatud delegatsiooniga ehitusplatsi ja sai võimudelt teavet, vastas ka muharite ja volikogude liikmete küsimustele metroo ehitamise kohta. Koos hiiglaslike tunneliekskavaatoritega, mille nimi oli TBM, töötas osaline ka maa-aluses tunnelis, uuris töid kohapeal. Enne reisi ettekandes teatati, et Balçova jaama rajatakse kaks 415 sõidukite parklat ja Narlıdere linnaosavanema kabinetti kaks 223 sõidukite parklat.

Tööde lõppedes saab Bornova EVKA-3-ist Narlıderesse metrooga sõitja minna katkematult. Teekond İzmiris asuva keskkonnasõbraliku raudteesüsteemiga jõuab 186,5 kilomeetrini. Laieneva metroovõrguga püüab Izmiri pealinna omavalitsus veelgi vähendada liiklusummikuid ja minimeerida kliimakriisi põhjustavate transpordist põhjustatud fossiilkütuste kasutamist. Uus metrooliin 7,2 on km pikk. Alustades Balçova rajoonist ja lõpetades Narlıdere linnaosaga, läbib kogu liin maa-aluse maantee. Projekti raames ühendatakse 1 avatud ja suletud jaamad, 6 maa-alused jaamad, 4 kääride tunnelid, 9 tootmisvõllid ja 2 salvestusliinid.

Avamine saidil 2022

Sissejuhataval kohtumisel rääkides ütles İzmiri suurlinna linnapea Tunç Soyer: „See projekt on suurim projekt, mida İzmir tegelikult järgib ja ootab ning me liigume kindlate sammudega eesmärgi poole. Kõige väärtuslikum projekt, mis haldab kalendrit sujuvalt. Kogu riigi majanduskriisi tõttu jäid paljud investeeringud lõpetamata. Vaatamata kõigele suudame metroo ehitust väga tõsise töö ja keskendumisega jätkata. Tänan kõiki, kes seda pingutust toetasid. GÜLERMAK MEDAR kiidelda firma Türgis. Me kasutame tehnoloogiat, mida nähakse maailma näidisprojektides. ” Soyer ütles, et tõeliselt arenenud linn ei ole linn, kus vaesed isegi sõidavad, kuid isegi rikkad eelistavad ühistransporti. Jätkame İzmiri varustamist kergraudtee ja metrooga. 2022i lõpus avame koos

155 tähistab maa all olevat 30 meetrit

İzmiri suurlinnapea Tunç Soyer, linnapead, volinikud ja juhid 30 meetrit maapinnast madalamal. 155 astus trepist alla ja uuris kohapeal tehtud töid. 600 meetri tunnelisse jõudnud Soyer, "lugu päevakorda Türgi siseneda sõda nii et kuigi seal oli koht, et inimesed loodavad, et juuresolekul elavad pessimism. Paljudes kohtades, kus investeeringud on peatatud toimiv täiesti, ja võib-olla tempoka Selle projekti on üks Türgi suurim investeering. Olen uhke inseneri, töötaja, kontrolöri, töölise üle. Kuue kuu jooksul on 50 läbi. Teisisõnu, sisestame perioodi, kus töö edeneb kiiremini ja postitus on palju lihtsam. ”

450 kaks tonni hiiglane

Esimene kahest hiiglaslikust tunnelipuurimismasinast nimega TBM Narlıdere metrooosas, mis on ehitamisel, alustas tootmist. Teine on valmimisjärgus. Minimeeritakse ka tööde käigus tekkida võivad liiklus-, infrastruktuuri- ja ühiskondlikud probleemid. Kaasaegsed tunnelimasinad võimaldavad ohutumat tunneliehitust.

100 meetrid, igaüks pikkusega 6,6 meetrit ja läbimõõduga 450 meetrit, teeb keskmiselt 20 meetrit päevas. TBM-e, mis muutuvad maailmas arenenud tunnelitegevuste hulgas üha olulisemaks, nimetatakse nende funktsioonide tõttu ka neeludeks maa-aluste tunnelitehasteks. Avalikult öeldes viivad need “hiiglaslikud mutid” läbi tunneli kaevamis- ja tugitöid. Oma erilise tugevuse poolest eristuvad TBM-id oma mitmekülgse lõikepeaga hõlpsasti kõvade kivimite tingimustega. 100 on oma meetripikkusega üks suurimaid ehitusmasinaid maailmas.Mõõtude poolest ületab 72-meetri reisijabussi 380 TBM isegi isegi.

See kõik läheb maa alla.

F. Altay-Narlıdere liini alus, mis on İzmir Metro 4 faas, pandi 10 juuni 2018 rajale. Pakkumishind on 1 miljardit 27 miljonit TL ja tööde kestus on kavandatud 42 kuudena. 7 jaamadest koosnev liin hõlmab Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül University Hospital, kaunite kunstide teaduskonda (GSF), Narlıdere, Sites ja lõpuks linnaosavanema peatusi.

Praegune raudteepakkumiste kalender

Sool 19

Hanketeade: Side-, elektri-, telekommunikatsioonitehnoloogia tööd

November 19 @ 10: 00 - 11: 00
korraldajad: TCDD
+444 8 233
Sool 19

Hanketeade: Kütus ostetakse

November 19 @ 10: 00 - 11: 00
korraldajad: TCDD
+444 8 233

Raudteehangete uudiste otsing

Levent Elmastaş kohta
RayHaber toimetaja

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar