Alustatakse riiklikku õhulaeva

riiklik õhulaev alustab oma missiooni
riiklik õhulaev alustab oma missiooni

Karagöz GAG õhupalli lairiba valvesüsteem alustab oma tööd Süüria piiril novembris. Ballooni pikkus on 17 meetrit, maht 430 kuupmeetrit ja see töötab 500 meetri kõrgusel. Oma suure ala valvekaamera abil saab 8 ruutkilomeetrise ala koheselt skannida. Valvekaamera saab pöörata 360 kraadi vastavalt operaatori eelistustele.

Ebatavalise liikumise tuvastamisel genereerib süsteem häire. ASELSANi termopiltide abil tuvastab see sihtmärgi ja edastab selle teabe õhupalli sisseehitatud kiudkaablite kaudu käsu juhtimisüksusele. Seal hinnatakse pilti. See on täielikult riiklike vahenditega loodud süsteem. Kui õhupalli lastakse kergerelvadega, saab see ennast parandada.

Karagözil on vastupidav konstruktsioon, mis suudab töötada ka karmides ilmastikutingimustes, koos selle varustusega erinevatel eesmärkidel, näiteks pidev seire ja luure, piiri- ja rannavalve, katastroofide jälgimine, maanteeliiklust käsitleva teabe kogumine, metsatulekahjude tuvastamine ja varajane hoiatamine, siderelee ja rajatise kriitilise tähtsusega turvaülesanded. saab ka kasutada.

Riiklik õhulaevaprojekt 10 töötati välja Ostimis aastaid tagasi ja töötas kõvasti, kuid ei leidnud vajalikku tuge.

Prof. İlhami Pektaş

Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar