Riiklikud kiir- ja raudteesüsteemi sõidukid tuleks toota TÜLOMSAŞ

spindli ja raudteesüsteemi sõidukeid tuleb toota tulomsastas
spindli ja raudteesüsteemi sõidukeid tuleb toota tulomsastas

GOODi partei Eskişehiris käivitas allkirjakampaania pealkirjaga “Riiklikud kiirrongi- ja raudteesüsteemi sõidukid tuleb toota TÜLOMSAŞ-s”.

TÜLOMSAŞ ees seisvas allkirjastamiskampaanias esinedes ütles provintsi esimees Mehmet Ektaş, et meie kõigi ühine pingutus ja eesmärk on tõsta oma riigi ja linna heaolu taset. Heaolutaseme tõstmise viis on pöörduda pigem kõrgtehnoloogial põhinevate lisandväärtusega kaupade tootmise, mitte madala väärtusega investeerimisvaldkondade, näiteks ehituse ja põllumajanduse poole. Seda peame oma provintsi heaks tegema. Viimati avaldatud “Livable Cities” edetabelis on meie linn 32i osas kahjuks langenud inci investeerimisvõimsusele X.

See tähendab, et tulevikus on madalam sissetulek, madalam kui riigi keskmine ja töötuse näitajad on kõrgemad kui riigi keskmine tulevikus. Teisest küljest astusid ENTİL, HAPALKİ DÖKÜM ja TARKON MAKİNE, mis on meie linna üks olulisi tööstus- ja tööhõiveasutusi, tehastesse, mida meie riigi majanduskriisi keskkond negatiivselt mõjutas, ja jõudsid sulgemisetappi, kuna ei näinud piisavalt tuge. Meie 500 töötaja, kes töötab nendes tehastes, pole 4 kuude eest palka kätte saanud ega saa kodudesse leiba viia. Lisaks nendele suurtele tehasetele teame, et paljud väikeettevõtted on oma uksed lukustanud, kavatsevad töötajaid vähendada või täielikult sulgeda ning mõned meie suured kaubamärgid on tootmist vähendanud. TOPRAK Holdingu tehased on aastaid mädanenud. Ilma tõhusate ja jätkusuutlike lahendusteta investeerimis- ja tööhõiveprobleemidele on paratamatu, et meie linn lülitatakse lühikese aja jooksul imkansız-võimatu elada linnade nimekirja. Tehas, mille ees seisame, on alates 1894ist, mis asutati Cer Atolyeleri nime all, spetsialiseerunud vedurite, vagunite ja muude raudteesõidukite tootmisele. See riiklik tööstusorganisatsioon, kus 1961 aastal ehitati esimene Türgi auruvedur Karakurt ja samal aastal esimene Türgi autovedur REVOLUTION, on tootnud sadu vedureid ja tuhandeid erinevat tüüpi kaubaautosid.

Praegu kogu riigis 1100 tuntud töötada erinevate tarnijate TULOMSAS tööstuse kui lihtsalt võimalus võtta leiba tuhandeid töötajaid koju Eskişehir on bulmaktadır.dig poolt Türgi tähtsaim 500 tööstuses, arvutites, intelligentsed süsteemid, mis asub inavosyo Organisatsiooni Eskişehir organiseeritud tööstuses. Meie organiseeritud tööstustsoonis asuvatel organisatsioonidel on majandus, tehnoloogia, inimressursid, kogemused ja ärikultuur, mis aitavad ja toetavad TÜLOMSAŞ. Nendes tingimustes on ilmne, et TÜLOMSAŞ ehitab riikliku kiirrongi ja kõik raudteesüsteemi sõidukid, kui neile antakse võimalus koos inseneride ja töötajatega, kellest igaüks on spetsialiseerunud raudteesõidukitele. Seega kehtestas 4.5 ka kiiruserongide komplekti 94 pakkumismenetluse spetsifikaadi TCDD nõutavate 15 miljardi dollari maksumuse eeldatava maksumuse järgi N paiknemise määra järgi. on pakkumismenetluseta tühistatud. Pärast pakkumise tühistamist pole umbes 05.04.2018-kuuga positiivset arengut toimunud.

ESKİŞEHİR VAJAB INVESTEERINGUT, TÖÖHÕIVE, ESKİŞEHİRLİN VAJAB TÖÖD JA ALUST

Ektaş ütleb, et Eskişehir väärib „raudteeinvesteeringuid, mis on kogunenud, põnevil ja motiveerivad.“ Ali Ağaoğlu väärib tuge ja stiimuleid Ethem Sancaki ettevõtetele Eskişehiris. Eskişehiri vajadused ja nõudmised on poliitikast kõrgemad, kõigil erakondadel, parlamendiliikmetel, provintsiorganisatsioonidel, kodadel ja liitudel on sellega seoses kohustused ja vastutus. PAREMA Pidu perena oleme sellest vastutusest teadlikud. Sellega seoses öeldakse TÜLOMSA stated kui „kohaliku sidusrühma” 94i kiirrongikomplektide ostuspetsifikatsioonides, mille pakkumine toimub lühikese aja jooksul vastavalt TCDD Taşımacılık A.Ş vajadustele. Algatame petitsioonikampaania, et kutsuda volitatud asutuste ja organisatsioonidega üles poliitiline tahe selle ülesande täitmiseks, et teha TÜLOMSAŞ poolt vajalikud otsused kiirrongikomplektide ja kõigi raudteesüsteemis kasutatavate sõidukite tootmiseks. Meie allkirjakampaania jätkub täna 17.00-17.30 ning TULOMSAŞ teevärava ja Cer Doori vahel, tribüünidel, mis rajatakse 12-13 ümber saidil 14 / 2019 / 10.00. Usume, et meie inimesed kaitsevad TÜLOMSAŞ ja Eskişehiri tulevikku ning kutsume neid üles toetama kampaaniat oma allkirjadega. ”

Praegune raudteepakkumiste kalender

Kohta 07
Kohta 07

Hanketeade: Puitliiprite ost

November 7 @ 14: 00 - 15: 00
korraldajad: TCDD
+444 8 233
Kohta 07

Hanketeade: Kaitstud raudteeülesõidu operaatorite hanked

November 7 @ 14: 00 - 15: 00
korraldajad: TCDD
+444 8 233
Levent Elmastaş kohta
RayHaber toimetaja

1 Kommentaar

  1. YHT leri adapazarında üretmek en mantıklı olanıdır

Yorumlar