Selgitus Çorlu rongiõnnetuses hukkunud inimeste perekondade kohta

Rongõnnetuses elu kaotanud perekonnad
Rongõnnetuses elu kaotanud perekonnad

Çorlu rongide õnnetuses hukkunud inimeste perekondade selgitus; Çorlu rongiõnnetuse juhtumis, kus 25i inimesed kaotasid elu, esitasid perekonnad avalduse 5i eksperdi kohta, kellel oli TCDD-ga kaubandustegevus ja kes määrati toimikusse ilma eksperdi kvalifikatsioonita.

8 ıorlu Sarılar Mahallesi linnas juulis 2018 tapeti 25 ja vigastada sai rohkem kui 300 inimest. kaebas TMMOBi vastavad kutsekojad.

Pressiteates elu kaotanud HDP asetäitjad, nende perekonnad ja juristid lugesid 9-i vanuse Oğuz Arda Selli massimõrvas hukkunud veresauna Arra Sel ema Misra Öz. Öz Jätkame võitlust kõigi Çorlu rongi veresauna eest vastutajate vastutuse eest avalikkuse südametunnistusel ja kohtusüsteemi ees, ütles Öz Öz.

"Nagu teada, Türgi Vabariigi Riikliku Raudtee (TCDD) on ühendatud Uzunköprü-Halkalı Reisirongi 12703 poolt läbi viidud kasaõnnetuse tagajärjel hukkusid 08.07.2018i reisijad ja 25i reisijad said vigastada.

Ekspertkomisjoni 08 / 10 / 2018 kuupäevaga aruandes, mis on võetud pärast „õnnetust” algatatud juurdlustoimikus, ei ole ühtegi puudust omistatud TCDD ametnikele, kellel lasub täielik vastutus puhtalt subjektiivse hinnangu alusel. on täpsustatud; Uurimistoimikus, mis põhineb ekspertiisiaktil, tehti muude TCDD ametnike suhtes kohtu alla andmata jätmise otsus.

Prokuratuur ei moodustanud ekspertkomisjoni objektiivsete ja teaduslike kriteeriumide alusel; kiiresti tuvastatud nimed, mõni tund pärast sündmust, samal ajal jätkasid kopterieksperdid päästetöid sündmuskohale. Ehkki tööle võetavad eksperdid tuleks lisada piirkondlike ekspertide nõukogu koostatud praegusesse aasta loendisse, ei kuulu muud eksperdid peale Engin Bıçakçı ja Bedir Dumani 2018i aastaks heaks kiidetud ekspertide nimekirja.

Ta on elektriinsener, kes kuulub prokuratuuri valitud ekspertkomisjoni. Dr Bekir Sıddık Binboğa Yarman on ka Savronik Sistem A.Ş juhatuse liige. Sel juhul oli ta juhtunu osapool ja ta pidi ametist taanduma ning kuritarvitas tööülesandeid ja esitas erapooliku aruande.

Ta on ehitusinsener. Dr Mustafa Karaşahin osales sõltumatus teaduskomitees ulan, mis loodi katastroofi uurimiseks, ja süüdistas kaudselt masinaid TCDD administratsiooni vastutuse kaotamises õnnetuses, mida 22 juulis 2004 kiirendati. Pärast seda kuupäeva töötas ta 2005-2012-i aastatel transpordiministri nõunikuna ja 2009-2013-aastatel kiirrongide konsultandina. Alates 2013-ist on ta transpordiministeeriumi õnnetuste uurimise ja uurimise nõukogu liige. Aastatel 2012-2014 osutas ta nõustamisteenuseid Traakia raudteeliini renoveerimise projekti raames, kus juhtus Çorlu katastroof. Mustafa Karaşahin, intervjuus NTV Haberile saidil 17.08.2019; “135 on edukas iluvõre, mis on juba aastaid suutnud toimida. Äkilised vihmad võivad ilmneda globaalse soojenemise kullani põhjustatud hooajaliste muutuste tõttu. Antud juhul ei andnud ekspert Mustafa Karaşahin välja ka objektiivset aruannet ning hoolimata asjaolust, et õnnetust ja takistust eksperdile ei suudetud ära hoida tänu teenistus- ja nõustamissuhtele, mille ta oli andnud õnnetuse kujunemise eest vastutavatele isikutele ja asutustele, ei taganenud ta toimikust ja kuritarvitas oma kohustust.

Ekspertkomitee ehitusinsener Engin Bıçakçı omab Namık Kemali ülikooli veebisaidil täielikke akadeemilisi tiitleid, uurimisvaldkondi, trükiseid, projekte ja teadustegevust. Ekspertiisiaktis on Engin Bıçakçı pealkiri „Res.Ass. Sellise sotsiaalse mõju seisukohast olulise juhtumi taustal ei ole vastust põhjusele, miks Engin Bıçakçı arvati ekspertkomisjoni, kuigi selle ülesande võiks usaldada kõrgema akadeemilise karjääriga teadlastele.

Jällegi ei ole vastust ehitusinsener Hakan Bozbuluti ja vabakutselise mehaanikainseneri Bedri Dumani konkreetsetele kriteeriumidele, kes ei kuulu ekspertkomisjoni, kuid kelle tööd ja / või akadeemilist karjääri pole võimalik kindlaks teha.

Sel juhul annab tõsiasi, et ekspertide komitees prof. Dr alanina nimetatud isik nõustab raudteeliinide uuendamist, "prof. Dr." teine ​​on kontserni kuuluvate ettevõtete juhatuse esimees, kus ettevõte viib läbi liini signalisatsioonitöid, ning puuduvad konkreetsed andmed kriteeriumide kohta, mille alusel teised komisjoni liikmed kaasatakse. üheskoos on selge, et need inimesed ei ole erapooletud, et nad on üritanud vältida TCDD ametnikke, kellel on juhtumi eest põhivastutus, ja toime pannud kuritegusid.

Samal ajal rikuvad vastavad inseneri kutsealal tegutsevad eksperdid TMMOB-i seadust, TMMOB-i üldmäärust ja TMMOB-i distsiplinaarmäärust nr 6235 nende ülesannete täitmisel ning nad peaksid selle kutsealalt keelustama, avades vajalikud distsiplinaarjuurdlused. Nendel põhjustel esitame täna õigluse otsingu osana kaebuse asjaomastele ekspertidele, TMMOB-iga seotud kutsekodadele.

Edaspidi jätkame oma pingutusi selle nimel, et kõik Çorlu rongi veresauna eest vastutavad isikud oleksid aruandekohustuslikud avaliku südametunnistuse ja kohtusüsteemi ees. "

Praegused raudteepakkumised

E 09

Lahe liiklus

Vahemik 9 @ 08: 00 - Vahemik 11 @ 17: 00
Sool 10

Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar