Imamoglu, avalikud bussid "Monopoliseerimine ei anna võimalust"

imamoglu ühissõidukid ei tunnista võimalust monopoliseeruda
imamoglu ühissõidukid ei tunnista võimalust monopoliseeruda

Istanbuli metropoliidi president Ekrem Imamoglu ütles Kabatas-Mahmutbey Metro Line'i tunneli valmimise tseremoonial Besiktases avaliku bussiõnnetuse. Imamoglu, avalike busside "Monopol ei tunnista võimalust" ütles ta.

Imamoglu, Besiktas oli kohutav õnnetus, mis tappis eelmisel päeval istanbulase. Koja aseesimees ütles ka, et mõned ametnikud väitsid, et bussi sees polnud kaamerat salvestust ja kaamera oli defektne. Kuid pilt ilmus. Õnnetuse päeval näib juht pilti häirivat. Kas olete neid kaadreid näinud? Kuidas toimub nüüdsest järelkontroll? Kuidas tõlgendate nende piltide moonutusi?

Vaatasin kaadreid. Jälgin tähelepanelikult. Ma lähen külla surnud kaasmaalaste sugulastele. Tahaksin avaldada kaastunnet tema perekonnale. Soovin Allahilt armu. See on väga kurb ja te ei saa seda elu tagasi tuua. Mille pärast? Sellesse olukorda on jõutud juhi põhjustatud vägivalla ja viha tõttu. Kes on kutseahelas ja ringis, eriti meie, peaks sellele vaatama äärmiselt ettevaatlikult ja tugevdades maksimaalset kontrollimehhanismi, mille oleme juba algatanud. Ja me oleme kehtestanud korra, kus psühhotehnilise väljaõppe kõrgemal tasemel pakutakse rangemat järelevalvet ning oleme tundlikud ega anna kunagi andeks. Selles mõttes võtab kõik aega. Järsku ei saa te mõnda asja kokku kuhjata. Ma näen koja presidendi avaldust olemasoleva kultuuri keele peegeldusena. Kurb, kahju. Kuidas sa ei suuda sellele mõelda? Kuidas te ei saa keskenduda oma peamisele ülesandele? Millele sa keskendud? Kellele see buss kuulub? Kas sa keskendud talle? Või on teie vastusest kellelegi kasu? Seal on ainult üks asi, mida me teha saame; 16 miljonit inimest. Nende inimeste olemasolu ja vara turvalisus. Oleme kehtestanud protsessi, mis tagab meie presidendisõbra või kõigi meie sõprade range kontrolli ja reguleerib ennast selles mõttes, kes esindab hästi nende ametit, kohtleb nende kodanikke hästi ja tagab maksimaalse rahulolu ühistranspordiga. See protsess ei reageeri kohe, vajame natuke aega. Teatud protsessid minevikust tänapäevani tekitavad raskusi viisil, mis meid nii häirib kui ka häirib. Soovin Jumala armu meie kaotatud elude üle.

„Me ei tunnista monopoliseerimise FIR-i

Samuti on kuulujutud, et avalike busside kohta kehtestatakse uus määrus. Sellise tulevikku vaatava meetme või rangema järelevalve nimel või kaalute IMM-iga liitumist ja iseenda tegemist?

Meil pole otsust tühistada. Austame inimeste ametialaseid protsesse. Mõnel juhul võib otsuseid vastu võtta keskpikas ja pikas perspektiivis. Töötame ka tuleviku nimel, mille aasta lõpus on meil suur transporditöökoda. Siin arutame kõiki transpordisektoreid ja sidusrühmi. Kuid meil pole otsust sellised ühistranspordi bussid ära viia, vaid meil on järgmine otsus: meie seisukoht monopoliseerimise vastu iseenesest on selge. See on reeglina olemas, kuid selle käigus räägitakse nüüd inimesest, kellega põllul räägitakse erinevate protseduuridega 60-70 siin ja nii edasi ... Me pole kunagi sellist asja lubanud, me ka mitte. Seda saab ametialaselt kaitsta, kuid see on valdkond, kus me ei luba kaubandusmehhanismi ja monopoliseerimist. Meil on seal oma organisatsioonid. Meil on İETT, Otobüs A.Ş. See kajastub mõnes tehingus kui nepotism, eriti kui see ja muud mehhanismid tugevdavad lähenemist tehingutele, eriti kitsa tsooni rakenduses, st mõnikord mõne bussi nihutamisel teistesse piirkondadesse. Mõned tehingud võivad põhjustada tõsiseid probleeme. Saame selles ja teistes sarnastes tehnilistes küsimustes muudatusi teha, kuid meil pole otsust seda eemaldada.

VAR on meil halduskaristused ”

Karatma asitõenditesse sisestatakse ka juhtumi päeval autos olnud kaamera desaktiveerimine. Vastupidi, kas teil oli mingit kontakti asepresidendiga, kes tegi pärast juhtumit avalduse? Kas teil on sanktsioone? Kuidas te edasi lähete?

On seisukohti, et enamik ühistranspordi busse ei salvesta kaameraid. Kas oleme kindlad, et sellist rekordit pole? Mu sõbrad kontrollivad uuesti ranget kontrolli. See peab kord juhtuma. Lisaks elektrikatkestusele on muidugi tegemist kohtuekspertiisiga. Meil on halduskaristused. Me kehtestame selle liini, bussiomaniku ja muude elementide suhtes ettevõttesanktsioonid. Tuba on juriidiline isik ja me ei saa tuppa otsest sanktsiooni kehtestada, kuid meie suhetes selle linnaga olen esitanud ülemisele ekraanile sõbrale avalduse ja järelmeetmed. Ma ei tundnud vajadust teda selles keskkonnas kutsuda. Sest meie institutsioon teeb just seda, mida nad peavad tegema, et seda lauset arutada ja rääkida. Meil pole järeleandmisi.

Praegune raudteepakkumiste kalender

E 11

Hanketeade: TÜLOMSAŞ 2020 aasta lao-, tarne- ja transporditeenused

November 11 @ 14: 00 - 15: 00
korraldajad: töövõtja
+ 90 222 224 00 00
E 11

Pakkumise teadaanne: eraturvateenistus

November 11 @ 15: 00 - 16: 00
korraldajad: töövõtja
+ 90 222 224 00 00
Sool 12

Hanketeade: Infotehnoloogiasüsteemide tarnimine ja hooldus

November 12 @ 14: 30 - 15: 30
korraldajad: TCDD
+444 8 233
Levent Elmastaş kohta
RayHaber toimetaja

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar