Turhani kanali kirjeldus Istanbuli kanalist

Istanbuli kanal
Istanbuli kanal

Transpordi- ja taristuminister Cahit Turhan teatas, et Kanal Istanbuli kavandamisprotsess on lõpule jõudmas, ja ütles: Eriläbirääkimised rahastamise üle jätkuvad. Hiinlased on samuti huvitatud, kuid kõige asjakohasemad on Beneluxi riigid. Nad on nii tehnoloogilised kui ka riigid, kellel on selles valdkonnas töökogemus. " Minister Turhan ütles, et projekti suurus on 20 miljardit dollarit.

Transpordi- ja taristuminister Cahit Turhan ütles, et KMH protsess on lõpule viidud ja planeerimisprotsessid lõppevad Kanal Istanbuli projektis. Beneluxi riigid on huvitatud, alustasime läbirääkimisi ”. Hurriyet Minister Turhan, kes oli Ankara kabinetis külaline, vastas päevakorra küsimustele. Väites, et keskkonnamõju hindamise protsess on lõpule viidud ja planeerimisprotsess Istanbuli kanalis peatselt lõppemas, ütles minister Turhan: “Bosporusel, isegi Dardanellidel, on raskusi meretranspordi nõudmiste täitmisega. Oleme võimelised läbima Bosporust igal aastal 25 tuhat laeva. Parimate tingimuste korral ulatub meil tuhat 40-i. 2013-il tõusis 40 tuhandeni, siis 35 langes tuhandeteni. Nüüd on see trend hakanud tõusma. Aasia riikide majandus areneb järk-järgult ja kui Hiinas toodetud kaubad ja isegi Põhja-Aasias toodetud tooted avatakse maailmale Musta mere sadamate kaudu, nõuab 70 tuhat sõidukiluba. Bosporust pole võimalik ületada. Kanal Istanbul on transpordiprojekt ja meie jaoks on hädavajalik täita selle väina läbisõidunõudeid ”.

20 BILLION DOLLAR PROJECT

Turhan teatas, et nad jätkavad rahastamise teemalisi kõnelusi. “Ka hiinlased on huvitatud, kuid kõige rohkem on huvitatud Beneluxi riikidest. Nad on nii tehnoloogilised kui ka riigid, kellel on selles valdkonnas töökogemus. Nad ütlevad, et saavad rahastamist. Sel aastal on finantseerimise tingimused soodsamad kui eelmisel aastal. Praegu on Euroopas kinni finantsturg, kus intressimäärad on miinus. Peame neid keskkondi hästi hindama. Sõltuvalt rahastamisvajadusest on 20 projekt, mis ulatub miljardi dollarini. Projekti 5 miljardit dollarit kasutatakse teede, energia- ja transpordisüsteemide olemasoleva infrastruktuuri nihutamiseks, mida projekt mõjutab. Selle jaoks korraldatakse esimene pakkumine. Meretranspordilt ootame sissetulekut ligi miljard dollarit aastas.

(Benelux on poliitiline ja ametlik koostöö, mis põhineb Belgia, Hollandi ja Luksemburgi geograafilisel ühtsusel.

Kanal Istanbuli kaart

Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar