Bosphorus Expressi rongigraafikute taaskäivitamine

Bosphorus Expressi rongigraafikud
Bosphorus Expressi rongigraafikud

Transpordi- ja taristuminister Cahit Turhan, Ankara ja Arifiye (Sakarya) kiirrongide (YHT) vahel ei peata transpordijaamasid, et rahuldada Bosphorus Expressi transpordivajadust, alustatakse homme uuesti.

Turhan kui kodanike ministeerium, kes jälgib hoolikalt igat liiki reisimisvajadusi ja mitte ainult YHT'leri, alustasid tavalised liinid ka uute rongidega uusi teenuseid, ütles ta.

Turhan teatas, et TCDD Transportation Inc. peadirektoraat on iga päevaga laiendanud oma teenuste valikut ja kvaliteeti ning Lakes Express asus teenindusse oktoobris ning puuetega inimesed jagatakse enne puuetega inimeste maailmapäeva.

Turhan, esimene YHT'nin 2009'dan alates 52,4 miljoni reisija kasutuselevõtust, on kandnud teavet, samuti on need rongid, põhiliinid ja piirkondlikud rongid, mis töötavad tavapärastel liinidel, teenindades märkimisväärset hulka teatatud reisijaid.

Turhan rõhutas, et nad üritavad oma elu lihtsamaks teha, täites kodanike transpordinõudeid võimaluste piires.

Minister Turhan, "Ankara ja Arifiye (Sakarya) YHT'lerin Bosphorus Expressi vahel transpordi vajadust rahuldavate jaamade vahel alustavad lende 8 detsember (homme)." Ta ütles.

Reis kestab umbes 6 tundi

Turhan andis teavet ka Bosphorus Expressi reiside ja reisiaegade kohta ning ütles:

Boğaz Kui Bosphorus Express töötab päevasel ajal, on sõiduaeg umbes 6 tundi. Rong väljub Ankarast 08.15i juures ja jõuab Arifiye juurde 14.27i. Rong, mis väljub Arifiye'st 15.30-is, jõuab Ankarasse 21.34-i. 240 reisijamahuga Bosphorus Express koosneb 4 bussivagunitest. Reisijate läbilaskevõime suureneb, kui on suur nõudlus ekspressi järele, mis võtab pardale ja lossib reisijad suures ja väikeses 16 jaamas ning jaamas, kus YHT ei peatu. ”

Turhan ütles, et esimest korda algab pühapäeval Ankarast "Bosphorus Expressi kaugeim piletihind, mis pakub mugavat ja meeldivat reisi, määrati 55 liiriks."

Bosphorus Expressi ajalugu

Bosphorus Express oli peamine raudteeliin, mida TCDD haldas Istanbuli ja Ankara vahel. 2012-2014 tegutses Arifiye ja Eskişehiri vahel. Rong 24 peatati 2014 juulil ja asendati YHT rongidega.

Ehkki sellel oli selgesõnaline nimi, teenindas see Arifiye ja Ankara vahel palju kohalikke jaamu ja oli madala hinna tõttu õpilaste seas populaarne.

Bosphorus Express, 1 Juunis 1968 alustas Istanbul oma teenuseid Haydarpaşa rongijaamast Ankara raudteejaamani Ankaras uhkete uute vagunitega CIWL, mis on üks TCDD juhtivaid rongisid. Üksikpileti hind oli 32 liir ja edasi-tagasi pilet oli 56 liir. Rongi vedurid on diislikütusega ja 1977i kilomeetril raudtee Istanbulast Arifiyesse elektrifitseeriti.

4 Jaanuaris 1979 põrkas Ekssensile kuuluv rong Esenkenti lähedal Anatoolia ekspressi rongiga kokku, kus tapeti 19 inimesi ja 124 inimesi.

Detsember Kui kõik Istanbuli-Ankara raudteed 1993is elektrifitseeriti, vahetasid nad Boğaziçi Ekspres elektrirongide vastu. Esimene E40002i pukseeritav elektrirong, 26 1993, mis toimus detsembris 08: 00 lahkus Haydarpaşast. TCDD varustas rongi ka uute TVS2000 vagunitega, mis ehitati raudtee imago parandamiseks. Rongi piiratud ekspressteenus muutus mõne aasta pärast ja peatus enamikus jaamades, saades üheks kohalikuks linnarongiks, mis sõidab Istanbuli ja Ankara vahel.

Bosphorus Express, 25 Augustis 2004 peatas TCDD lennud madala kasutuse tõttu, kuid suureneva avaliku nõudluse tõttu taaskäivitas 27 septembris. Kui märtsis 2009 avati kiirraudtee Ankara-Eskişehir, naasid paljud Istanbuli ja Ankara vahel sõitvad rongid Eskişehirisse. Gebze ja Sapanca vahelise kiirrongiliinide ehitustööde tõttu kestnud 131 km kaugusel Istanbulast Arifiye jätkas Bosphorus Express oma teekonda kahe linna vahel kuni 1 veebruarini. Kaks kuud hiljem, aprillis, lühenes 2012 rong uuesti, seekord Ankaras Başkentray äärelinna raudtee ehituse tõttu. Istanbuli-Ankara kiirraudtee Istanbuli-Eskişehiri pikenduse avamisega teenindas Bosphorus Express Arifiye ja Eskişehiri vahel (2 km) veel kaks aastat, kuni 24 katkestati 2014-i juulis.

Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar