IETT juhid kuulasid eraviisiliste bussijuhtide probleemi

iett juhid kuulasid avaliku erabusside pehmuse probleeme
iett juhid kuulasid avaliku erabusside pehmuse probleeme

IETT Kagithane garaažis toimus IETT juhtide ja eraviisilises bussis töötavate juhtide esimene kohtumine. 100 draiver selgitas draiveri probleeme ja IETT juhid tegid märkmeid.

Istanbuli ühistranspordi osas on kõige sagedamini kaebuste all eraviisilised avalikud bussid. Alates sõidukite kvaliteedist ja lõpetades puhtusega, keeras IETT relvad juhi riietuses ning paljude inimeste suhtumises, kes esitavad palju kaebusi ühissõidukite (ÖHÖ) kohta.

Istanbuli pealinna linnapea Ekrem Imamoglu korraldused, et kaebuse probleemid esmajärjekorras ära kuulata, otsustati korraldada kohtumised autojuhtidega.

Esimene neist kohtumistest toimus IETT Kağıthane rajatistes. Konverentsisaalis kokku tulnud IETT juhid ja 100 ÖHO juht vahetasid arvamusi. IETT transpordiosakonna president Erol Ayartepe avaldas avakõnega oma arvamust, võttes mikrofoni ükshaaval.

Juhtide kaebused olid prioriteetsed reisijatele, kellel kaarte ei olnud. „Teadlikult kellegi teise kaardi kasutamisel peaks kaardi leidma lihtsa viisi selle tühistamiseks, kodanik ja autojuht ei tohiks silmast silma kohtuda“, oli üks lahendamata küsimusi.

Avalike busside juhid ütlesid, et ettevalmistatavate reklaamfilmidega tuleks tagada reisijate üldsuse teadlikkus. Ş Meil ​​on reisijaid, kes tahavad tõusta keskmise ukse ees olevalt istmelt ja väljuda välisuksest.

Üks juhtide tõstatatud probleem oli, et kodanikud kaebasid mitu korda Alo 153 Line'i. Ta ütles, et autojuhtidele kaebuste esitamise eest, mis on seotud suure hulga karistustega, tuleks tõendusmaterjali küsida, näiteks fotode või videote kohta, ütles ta.

Veel üks autojuht ütles, et väikebuss Mikrobussijuht, kes soovib, et ma helisignaali helistaksin ja jaamast lahkuks, võib minu üle kaebust esitada, helistades minu ette Alo 153, kui reisijad bussi saavad. ”

Üle kahe tunni kestnud koosolekul anti autojuhtidele küsimustik, et nad ei kirjutaks oma nimesid. Koosolekutel nimetatud nõudmised ja vastused küsitluse üksikasjalikele küsimustele koondatakse aruandesse. Kooskõlas selle aruandega selgitab IETT, milliseid samme tuleb võtta avalike erabusside parandamiseks.

Kohtumisi autojuhtidega korratakse korrapäraste ajavahemike järel, andes võimaluse selgitada kõigi eraõiguslike avalike busside juhtide probleeme ja edastada kodanike nõudmisi.

Praegused raudteepakkumised

Sool 21
tsaar 22

Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar