BTS Ankara YHT õnnetusjuhtumi kirjeldus

btsden ankara õnnetusjuhtumi kirjeldus
btsden ankara õnnetusjuhtumi kirjeldus

Ühinenud transporditöötajate liit (BTS) tunnistas eile kiirrongide õnnetuse esimeses kohtuprotsessis tõelist vastutust selle eest, et ta tõepoolest teada saaks.

BTS on esitanud järgmise kirjaliku avalduse: 13. Ankara-Konya kiirrongiga samal liinil kiirrong põrkas kokku 2018. märtsil 3 Ankara-Marchandizis. Teda nähti eile Ankara 9. raske karistuskohtus.

Kohtu ettevalmistatud süüdistuses, milles käsitleti rohkem kui ühe inimese surma ja vigastusi kuni 15-aastase vangistuse alusel, osales kolmest süüdistatavast kokku kümme kohtualust.

Pärast kostjate ja kaebuse esitajate isikuküsitlust alustati kohtuistungit hiliste tundideni kostjate ütlustega ja kohtuga ning advokaatide küsimustele.

Käesoleval juhul paluti TCDD üldjuhi ja abijuhtide asetäitjate vastu kohtuasjades ja avaldustes, mis tehti rongide korraldamise eest vastutava ametniku ja õnnetuses elu kaotanud masinlaste suhtes, ilma tõelise õigluseta.

Kohtuistungi lõpus otsustas kohus jätkata rongide korraldamise eest vastutava ametniku Osman Yildirimi kinnipidamist ning lükkas kohtuistungi edasi 24. jaanuarile 2020 ning otsustas vabastada Sinan Yavuzi ja liikluskorraldaja Emin Ercan Erbey.

Kõigepealt tuleb märkida, et puuduvad signaalimissüsteemid, mis selle õnnetuse põhjustavad. Teisisõnu, sarnane õnnetus on igal ajal võimalik. Türgi riigiraudteede peadirektoraat (TCDD) kinnitas, et pärast õnnetust muudeti rongiliikluste lähtepunkti ja kellaaegu.

Meie raudteel on seni juhtunud palju õnnetusi, neis õnnetustes on surma saanud ja vigastada saanud sadu kodanikke.

Oleme iga kord nende õnnetuste tegelik põhjus; AKP perioodil alates 2003. aastast TCDD-s restruktureerimise nime all rakendatud tavadega, lisaks töötajate individuaalsetele vigadele; poliitikud ja bürokraadid teevad teaduslikke samme, tööle mittetulevad töötajad, ebapiisav töötajate arv, rohkem kui üks tiitel ühele tiitlile jne.

Neid põhjuseid selgitatakse üksikasjalikult aruandes, mille meie ametiühing koostas pärast õnnetust sellel teemal, ja meie aruandes; „On selge, et poliitiline surve asutusele avada lõpule viimata read poliitilise show huvides on üks peamisi põhjuseid, miks vanembürokraadid vaikivad ja juhendavad alluvaid neid kummalisi korraldusi koostama, selle asemel, et takistada neid institutsiooni kasuks survestamast. “Öeldi, kus tuleks otsida peamist vastutust.

Meie sõnul on selle õnnetuse tegelik vastutus väga ilmne. Ja kahjuks näeme taas kord, et tegelikke vastutajaid pole pärast seda õnnetust kohtusüsteemi toodud.

Peaks olema teada, et süüdistuse esitamine avalikkuse südametunnistusel ei ole täielikult tagatud enne, kui liini avamise otsus enne signaalimissüsteemi valmimist antakse kohtusüsteemile.

Kogu meie üldsus peaks teadma, et jätkame võitlust sihikindlalt selle õnnetuse tegelike kohustuste paljastamiseks.

Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar