Kunstiline puudutus pealinnas asuvatele allakäikudele ja sildadele ning tühjadele seinapindadele

kunstiline puudutus pealinnas asuvate aluste ja sildadega tühjadele seinapindadele
kunstiline puudutus pealinnas asuvate aluste ja sildadega tühjadele seinapindadele

Ankara pealinna omavalitsus vajutas nuppu pealinna pealinna kesk- ja linnaosade alustele ja sildadele ning tühjadele seinapindadele keskkonnasõbralike esteetiliste, dekoratiivsete ja kunstiteoste joonistamiseks.

Linnaesteetika osakonna poolt ellu viidud projektiga tehakse linna sissesõiduteed, sildade alla ja tühjad hallid betoonseinad; Kunstnik hakkas elu leidma, kui oli varustatud Ankarale omaste mustritega, mis tulid välja maalrite pintslitest.

Esiteks on Elmadaği sissepääsusilla alumine ja Kenan Evreni puiestee aluseinad, maalikunstnik Şenol Karakaya ja tema meeskond muutunud visuaalseteks pidude mustriteks.

EST EESTILISED VAJADUSED KAPITALILINNAS ”

Suurlinna linnaosa linnaesteetika osakonna juhataja Selami Aktepe ütles, et nad teostavad kogu pealinnas põhjalikult hooldamist, remonti ja renoveerimist vajavate kõnniteede, piirded, linnamööbli ja valgustustööde aluseid ja ülekäike.

Väites, et nad on kiirendanud Ankara kaunistamist, ütles Aktepe: “Püüame muuta pidevalt uuenenud ja kapitaalremondilinnaku pealinnale sobivaks. Sellega seoses asusime ellu viima uut projekti, mis hõlmab graffititöid, eriti maastiku- ja portreemaalinguid, kesklinnas ja linnaosades asuvate tühjade hallide seinte värvimiseks. ”

“KONKREETSETE VÄÄRTUSTE POOLT SEINADES”

Aktepe selgitas, et pealinna taimestiku ja loomastiku väärtusi kujutatakse peamiselt projekti raames ning ütles:

“Lisaks sellistele väärtustele nagu Anıtkabir, Ankara lossi, mis sümboliseerib Ankarat, joonistatakse endeemsete taimeliikide ja olendite nagu Love Flower, Ankara Flower, Ankara Cat, Ankara Angoora kitse ja Ankara Güvercini joonised. Sel viisil kaitseme oma linnale omaseid väärtusi ja teeme neid rohkem tuntuks. ”

LINNA VÄRVIVAD ANDMED

Ankara Çiğdemi, Ankara Valge tuvi ja Türgi lipp maaliti lagedale betoonseinale, mille kogupindala oli 300 ruutmeetrit, Elmadaği sissepääsilla ja Kenani Evreni puiestee alla.

Kunstnik Şenol Karakaya juhendamisel kestis 7 maalija töö 20 päeva. ütles ta.

Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar