Nõuded tuleb esitada Istanbuli lennujaama katmata etappidele

nõuda, et makstakse riigivarrest Istanbuli lennujaama järkjärgulistele etappidele
nõuda, et makstakse riigivarrest Istanbuli lennujaama järkjärgulistele etappidele

Reisijate garantiide tõttu avamata etappides makstakse toimuva Istanbuli lennujaama neljast etapist ainult üks.

SözcüCHP Kocaeli asetäitja Haydar Akari sõnul Basak Kaya sõnul ettevõte reisijate garantiitasu teisi etappe ei ava, ütles ta. Akar teatas, et Istanbuli lennujaamale tehti pakkumine ehituse, käitamise ja üleviimise mudeli järgi, ning tuletas meelde, et 25-aastase tegevusaja jooksul pakuti lennujaamale 22 miljardit 152 miljonit eurot koos käibemaksuga. Akar ütles:

Devlet Valitsus andis uuele lennujaamale 61-protsendilise garantii. Samuti pakuti aktsiisi, käibemaksu, tollimaksuvabastust. Reisijatele garanteeritud piletihind kõigil BOT-i lennujaamadel on rahvusvahelistel liinidel 15 eurot ja siin 20 eurot. 3-2 eurot kohalikes lennujaamades ja 5 eurot siin. Lennujaam koosneb 4 etapist. 3. ja 4. etapp viiakse läbi sõltuvalt olukorrast 1. ja 2. Nii et pole veel selge, kas see on veel tehtud. Ummikute tekkimisel ehitab ettevõte 3. ja 4. etapi ning kui ei, siis seda ei tehta

Operaator saab oma raha

Haydar Akar rõhutas, et tagatud reisijatele makstavad summad ehitatakse, arvestades 3. ja 4. etapi ehitamist. “Nende etappide jaoks on tehtud individuaalsed reisijakontod. Esimese etapi mahutavus on 70 miljonit reisijat. Pärast teist etappi on reisijate läbilaskevõime 2 miljonit. Kui 90 miljonit jääb kinni, ehitatakse kolmas etapp ja tulemas on 90 miljonit. Kui 3. etapp takerdub, ehitatakse 20. etapp. Isegi kui neid ei tehta, saavad tegutsevad ettevõtted oma raha. Garanteeritud sõidukite arvu ja pakutud vahetuse kokkuleppe tõttu ei saa valitsus operaatorite jaoks raha koguda. Ehitate tunneli samamoodi. Me kohtame sama pilti nii maal kui õhus. ”

Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar