Burkina Faso raudtee kohta

Burkina faso raudtee kohta
Burkina faso raudtee kohta

Burkina Faso on maata riik, mis asub Aafrika mandri lääneosas. Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana ja Elevandiluurannik moodustavad riigi piirinaabrid (põhja poolt päripäeva). Riik, mis varem oli Prantsusmaa koloonia, saavutas iseseisvuse 1960. aastal Ülem-Volta nime all. Iseseisvusjärgse perioodi poliitilise ebakindluse tagajärjel toimusid riigipöörded. 4. augustil 1983 muudeti Thomas Sankara juhtimisel riigi nimi revolutsiooni tagajärjel Burkina Fasoks. Riigi pealinn on Ouagadougou.

Burkina Faso raudtee


Burkina Fasos on üks raudteeliin nimega Abidjan - Niger Line, mis ühendab Abidjani pealinna ja kaubanduslinna pealinna Ouagadougouga. Sellel protsessil, mis vaevab Burkina Fasot, mis on Côte d'Ivoire'i kodusõja puuduse tõttu maismaariik, on oluline roll riigi kaubandustoodete merre transportimisel. Praegu toimub sellel liinil nii kauba- kui ka reisijatevedu. Ehkki Sankara perioodil tehti vajalikke jõupingutusi Kaya linna ulatuva joone pikkuse pikendamiseks, et siin leiduvaid maa-aluseid rikkusi kanda, lõpetati see tegevus Sankara perioodi lõpuks.

Burkina Faso lennufirma

Riigi 33 lennujaamast ainult 2 on rajatega sillutatud. Ouagadougou lennujaam, mis asub pealinnas Ouagadougou, mis on ühtlasi ka riigi suurim lennujaam, ja Bobo-Dioulasso lennujaam on kaks lennujaama, mis vastavad riigi rahvusvahelistele standarditele.

Riigile kuulub üks riiklik lennufirma nimega Air Burkina, mis asub pealinnas Ouagadougou. Pärast ettevõtte asutamist 17. märtsil 1967 Air Volta nime all asus ta tegema lende Prantsusmaalt pärit firmade poolt ja ettevõtte nimi riigistati vastavalt Sankara revolutsioonidele riigis. Burkina Faso ühe osalisena erastati osa Air Burkina ettevõttest 2002. aastal seoses Air Afrique'i rahalise pankrotiga, mida haldasid paljud Aafrika riigid koos Prantsusmaaga.

Lisaks kodumaistele lendudele korraldavad Air Burkina lennufirmad vastastikuseid lende seitsmesse erinevasse riiki. Riigid, kus rahvusvahelisi lende teostatakse, on järgmised: Benin, Côte d'Ivoire, Ghana, Mali, Niger, Senegal ja Togo.

Burkina Faso maanteel

Kogu riigis on 12.506 2.001 km teid ja neist 2001 XNUMX km on sillutatud. Maailmapanga XNUMX. aastal tehtud hinnangus hinnati Burkina Faso transpordivõrku heaks, eriti kui see on ühenduses piirkonna riikidega, Mali, Côte d'Ivoire'i, GAna, Togo ja Nigeriga.

Burkina Faso transpordivõrgu kaart

Burkina Faso transpordivõrgu kaart

Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar