Küsimused Mersini metroo kohta jäid vastuseta

Küsimused Mersini metroo kohta jäävad vastuseta
Küsimused Mersini metroo kohta jäävad vastuseta

Arutelud toimusid Metro projekti teemalisel informatiivsel kohtumisel, mis korraldati arhitektide ja inseneride teavitamiseks. Kohtumisel ajakirjandusele reageerinud Prota Engineering peadirektor Danyal Kubin vastas arhitektide ja inseneride küsimustele ning lõpetas koosoleku.


Toimus kohtumine, et saada teavet Arhitektide Koja Mersini filiaali metrooprojekti ja Mersini filiaali inseneride Koja metrooprojekti kohta ning jagada arvamusi. Prota Engineering korraldatud infokoosolekul osalesid paljud arhitektid, ehitusinsenerid ning arhitektuuri ja inseneriõpilased, kes võitis metrooprojekti pakkumise.

Korduvalt muudetud ja Mersinit korduvalt huvitanud Metro projekti ellu viinud ettevõte palus kohtumine ajakirjandusele sulgeda. Prota Engineering peadirektor Danyal Kubin, kes teatas, et nad tahavad olla privaatsed ja ei tohi mitu korda kohtumise alguses endast teada anda, arvasid, et kardavad, et ei vasta vastavate teemadega seotud arhitektide ja inseneride küsimustele ja kriitikale. Hoolimata erisoovist, pälvis Metro projekt kohtumisel, kuhu oli kaasatud ka ajakirjandus, kriitika ja küsimustega.

KMH ARUANNE EI OLE!

Kriitikat põhjustas asjaolu, et KMH aruannet ei nõutud koosolekul, kus selgitati projekti tehnilisi üksikasju. Kubin väitis, et keskkonnamõju hindamise aruannet pole vaja, väitis Kersin, et ka Mersini kuberner Ali İhsan Su aruannet ei näe. Kubin väitis, et nad tegid kindlaksmääratud joonel palju mõõtmisi ja nendel mõõtmistel ja hindamistel töötas 110 inimest, ütles Kubin: „Me analüüsisime 370 liini hoonet. Kuna maa-aluse metroo läbimisel ei tohiks hoone mõjutada. Kui vaatasime 300 paaritut hoonet, otsustasime tugevdada enam kui 30 infrastruktuuri.

"KUI VÄÄRISELT EI VÕTAN SELLES PROJEKTIS 5 PENKLI"

Abdullah Yıldız väitis, et keskkonnamõju hindamise aruannet ei nõutud, kuna varasemalt alltöövõtu korras sõlmitud metrooprojekt viiakse läbi maa peal, ütles Abdullah Yıldız: „Olete määranud Mersinis kümme aastat. Juba metroo võtab vähemalt nii palju. Kas poleks, kui selle asemel ehitataks tramm maapinnale ja see aeg poleks nii pikk? ” küsis ta.

Väites, kui palju inimesi kasutab Mersinis ühistransporti ja millistel marsruutidel nad edenevad, teatas Kubin, et kergliiklussüsteemist piisab Mersinile 10 aastaks. Osutades, et reisijate arv kasvab 10 aasta pärast, ütles Kubin: „Diagnoos on olemas, see diagnoos on väga selge. Mersinil on nüüd iga päev 16 20 reisijat, mis suureneb peagi 5 tuhandeni. Peame vastavalt projekti tegema. Kui see on vale, ei saa ma selle projekti eest 10 senti. See pole valmistatud pinnast, mis asub kusagil mujal teatud elanikkonna kohal. " Kubin väitis, et maa-alune maa on kallim, ja ütles: „Projekteerija jaoks on maa-alune hind 2 ja maapind 2. Tulime ja sõitsime Mersinis ning nägime, et midagi on valesti. Seda joont ei ole võimalik teha maapinnast. Ma ei tee seda raha pärast. Teeme seda 5 liiri, kuid see muutub vanaks 10-XNUMX aasta pärast. Kui saate selle eemaldada, võtke see ära. ”

TULEB TULE KÜSIMUST VAATAMA!

Levent Şehmus väitis, et sellised transpordiprojektid nagu kergraudtee süsteem ei teeni ega teeni kasumit ning et sellised transpordiprojektid on sotsiaalsed projektid. Võidab äri, kuid mitte ehitamine. Mida lubate töövõtjatele, et rahvusvahelised töövõtjad sisenevad? ” küsis ta. Kuigi Kubin ei vastanud küsimusele: “Me ei saanud ministeeriumilt makse kätte, kuna Mersin ei ole AKP vald. Rahastamise kohta peate vastama, kuidas see maksab? ” talle tuli see küsimus uuesti meelde. Rahastamise osas vaikne, esitas Kubin küsimused. Abdullah Yıldız väitis, et see on kujuteldav projekt.

KAS LIIKLUS katkeb?

Vastates küsimusele, kuhu valatakse metroo ehituses eemaldatavad väljakaevamised, teatas Kubin, et 3 miljonit tihumeetrit kaevamist vabastatakse. Öeldes, et veoauto võib vedada 15 tuhat kuupmeetrit kaevamist, teatas Kubin, et 200 veoautot päevas viib kaevetööd Mersini linna põhjaosadesse. Kubin ütles: “Kõik alternatiivsed marsruudid on arvutatud. 100-protsendilisi kärpeid ei juhtu kunagi. Hädaolukordades pakutakse kindlasti transporti. ” See, et ta teatas kiireloomulistest olukordadest, tekitas mõtte, et liiklus katkestatakse, kui päeva jooksul pole hädaolukorda.

“SEE EI OLE MEIE PROJEKT”

Kubin vastas küsimusele, kuidas sirgjooneliselt kavandatud projekt saab ülikooli ja linnahaigla ühendused; “Mersini metropoliitlinnapea Vahap Seçer esitas taotluse, öeldes:“ Lühendage joont, omavalitsusel on maa, libistage sinna tee ja viige see linnahaiglasse ”. See pole meie projekt, kuid uurisime ja saime aru, et võime sinna pinnalt minna. Võite minna isegi MEŞOTi. Ülikooli saab ühendada 7.7 km pikkuse trammisüsteemiga. Kuid nagu ma ütlesin, pole see praegu meie projekt. ”

Spetsiaalselt Mersini jaoks kavandatud jaamade sisearhitektuuri esitluse katkestas arhitekt ja öeldi, et praegu pole õige sellest lavast rääkida. (Gizem Ekici / Mersin Messenger)

VÄLJASOLEV METROKAARTOle esimene, kes kommenteerib

Yorumlar