Mandriülene raudtee

Mandriülene raudtee
Mandriülene raudtee

Ameerika Ühendriigid ühinesid tõesti siis, kui kelguhaamer tabas 10. mail 1869 Utahis asuval tuld tseremoonial kulla löögi, et viia lõpule esimene mandritevaheline raudtee.


Californias idaosas asuva Vaikse ookeani keskosa raudteehoone, mille ehitamine kestis üle seitsme aasta, ja Vaikse ookeani liidu raudteehoone Nebraska läänes ning mandritevaheline raudtee on vähendanud kuudepikkuse 5000 km pikkuse maantee nädalaks. Mandritevaheline raudtee on aidanud kaasa USA kiirele edasiliikumisele läände, takistades Metsiku Lääne tõusu, põhjustades selle võitluse siin maal elavate põliselanike hõimudega. See muutis majanduslikult teostatavaks ka rikkalike ressursside ammutamise läänes ja nende idas asuvatele turgudele viimise.Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar