Türgi esimene Canray Transportationi uhkus kohaliku ja riikliku elektrirongikomplekti üle

Esimene elektrirong seab kodumaise ja riikliku uhkustranspordi turkiyenin canray
Esimene elektrirong seab kodumaise ja riikliku uhkustranspordi turkiyenin canray

Raudteeveetööstuse juhtivad originaalseadmete tootjad, kes on üha kiireneva partnerlusega, arendavad Canray of Transportationsi sisekujundusgruppi, mis viidi läbi usinalt projekteerimisest tootmiseni. Türgi esimene kohalik ja riiklik elektrirongikomplekt, Sakarya tseremoonia alustas TÜVASAŞ-s oma tehasekatsetust.


Yeşilova Raudteetranspordi projekti eduka esindaja Canray Biriola partner, Türgi vagunitööstus Inc. (TÜVASAŞ) hakkas riiklike elektrirongide tehase katseid ellu viima. Transpordi katusekomplekt Canyon, LED-valgustussüsteemide rühm, reisijate pagasiriiulid, riiulipiirkond, elektrikapid, salongi sisekujundus ja reisijate- ja juhiraamid - laia tootegrupi tarnijate hulgas - Türgi esimene elektriline riiklik raudteevedu ja infrastruktuur Minister Kara Karamalmaloğlu, tööstusminister Mustafa Varank ja TCDD peadirektor Ali İhsan Uygun osalesid tehasekatsete alustamise tseremoonial.

SUURENÕU LÜHIAJAL CANRAY TRANSPORTIMISEL

Tseremoonial osaledes ütles Canray Transportationi peadirektor Ramazan Uçar, et Canray Transportation on jõudnud kaugele kaugele väga lühikese ajaga: “Riikliku rongiprojekti puhul on täielik laegrühm, led-süsteemi valgustusgrupp, reisijate pagasiriiulid, maandumisala, elektrikapid, salongi sisustus ja reisijatele ning juhile Oleme saanud üheks tarnijaks kõigi sisekujundusgruppide, sealhulgas raamide tootmisel. Meil on suur rõõm, et kogemus, mille oleme saanud paljudes projektides, mida oleme Canray Transportina realiseerinud, muutis meie riigi jaoks tänapäeval lisandväärtust. Meie riigi jaoks oli see läbimurre tulevikus kiirrongide komplektide jaoks oluline lähtepunkt. Pandeemia ajal tegid meie sõbrad kõvasti tööd. Tänan neid kõiki nende pingutuste eest. ”

Uçar rõhutas, et alumiiniumil on suur tähtsus nii raudteesüsteemide sektoris kui ka autotööstuses ning alumiiniumikogemus, mille Yeşilova Holding on 45 aasta jooksul omandanud, ja raudteesüsteemide sektor, milles ta on olnud viimase 20 aasta jooksul, on võtnud oma koha meie elektrirongiprojektis, mis on meie nimi pärast välismaiseid kliente riigi nimel. Ta lisas, et nad olid õnnestunud tööde üle põnevil.

Canray Transportationi peadirektor Ramazan Uçar, kelle sõnul on nad sajaprotsendiliselt eksportiv ettevõte raudteetranspordi sektoris, on seni esimese etapi lepingut sõlminud 3 tuhat 215 sõidukit, pakkudes võimalusi 1 sõidukile kiirrongide, metroo, trammitee külgseinte, täielike laegruppide, kõigi led süsteemide valgustamiseks. rühmad, reisijate pagasiriiulid, kapid, salongi sisekujundus ning sõitjate ja autojuhtide raamid, nad pakuvad terviklahendusi, sealhulgas kaaskujundus peamiste tööstusharudega, nad ei tarni klientidele materjale, kuid nad on võtmed kätte äripartnerid, ilma et nad disainilahendusi kontrolliksid, materjali- ja tootekatseid teeksid. Uçar jätkas oma sõnu järgmiselt: „Me ei näe end kunagi alumiiniumi ekstruuderina või alumiiniumisüstijana, mis oli oma sektori esimene teadus- ja arendustegevuse keskus 8. aastal 755. aastal meie riigi 238 teadus- ja arenduskeskuse hulgas. Me oleme ka edaspidi inseneri- ja lahenduspartner, lisades väärtust toodetele, mida meie rajatistes toodetakse. ”

Väljendades, et nende tähelepanu keskmes on alati välisvaluuta toomine riiki, teatas Canray Transportationi peadirektor Ramazan Uçar, et nad suunduvad nüüd Ameerika mandrile pärast Euroopat, Aasiat, Aafrikat ja Araabia poolsaart ning et paljud uued projektid alustavad peatselt tootmist. Rõhutades, et klientide usaldus nende disaini ja tehniliste jõudude vastu peitub nende projektide tekkimises, on Uçar lõpuks Frankfurdi metroo, Grand Paris metroo, Salzgetter I-LINT tramm, Luksemburg, Belgia, TGV, Dubai, Riyadh, Regiolis, ICNG, Train Train Italy, RER- NG lisas, et Hanoi metrooprojektide ja Aptise elektribussiprojektide tootmine jätkub edukalt.

RIIKLIKUD RAUDTEERIISID AASTA LÕPUNI

Riiklikul elektrirongil, mille töökiirus on 160 kilomeetrit tunnis ja projekteeritud kiirus 176 kilomeetrit tunnis, on 5 sõidukit ja 324 istekohta. Pärast tehasekatseid alustatakse augustis teeproovidega ning plaanitakse projekt enne aasta lõppu rööbastele langetada ja sõitjaid vedada.

Selle slaidiseansi jaoks on vaja JavaScript.


Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar