Aurujõul töötav must rong, mis viis Atatürki Pozantısse 100 aastat tagasi, on jälle Pozantıl

aururong, mis tõi Atatürku aastaid tagasi positiivsuse,
Foto: TCDD Tasimacilik

Auramust rong, mis tõi suure juhi Mustafa Kemal Atatürki 100 aastat tagasi Pozantısse, toodi ringkonda „Atatürki saabumisele Pozantısse ja Pozantı kongressi 100. juubeliüritusele“.


Aururong, Türgi Suure Rahvuskogu president Dr. Kolmapäeval, 5. augustil Mustafa Şentopi osalusel toimunud ürituste "Atatürki saabumine Pozantısse ja Pozantı kongressi 100. aastapäev" raames viidi ta koostöös transpordi peadirektoraadiga Izmirist Pozantı jaama.

Paljud fotograafid ja kodanikud tulid ümberkaudsetest provintsidest ja linnaosadest Pozantı jaama, et näha aururongi, mis viis Mustafa Kemal Atatürki Pozantısse.

Pozantı rongijaama saabunud fotograafid ootasid musta rongi sõitu ja auru eraldamist. 100 aastat tagasi mängiti Suurt Juhti Mustafa Kemal Ataturki justkui ta toodi ta Pozanti.

Pozantı linnapea Mustafa Çay ütles oma sotsiaalmeediakontol oma postituses: "Jumal tänatud, et see oli võimalus viia Izmirist Pozantısse maamonter Gelmez nimega Pozantı 5. augusti kongressi 100. juubeliürituseks." teatas ta.

"Türgi on kasvanud, arenenud, tugevnenud"

Parlamendi president Mustafa Şentop jätkas oma kõnega, mälestades tänu ja tänuga Pozantı kongressi 100. aastapäeval osalenud tseremoonial, millega mälestati riikliku võitluse püha kangelasi ja veterane, märtreid Gazi Mustafa Kemal Atatürki ja tema kaassõdureid, kes Pozantı kongressil edasi andsid. :

„Just nende meelekindlus, pingutused, võitlus ja ohverdamine võimaldavad maadel, kus elame, oma kodumaana jätkata. Laske nende hingele väljakutse esitada. Nagu teate, oli meil tänavu Türgi Suure Rahvuskogu avamise 100. aastapäev. Meie veteranide nõukogu presidendiks kuulumine on üks suurimaid uhkusi iseenda vastu. ”

Şentop teatas, et nad haritasid seda kodumaa pinnast, taimi, inimesi, arhitektuuri, kultuuri ja elustiili nagu näputöö ja jätkasid oma sõnu järgmiselt:

“Selle aastatuhande jooksul oleme teeninud maad, inimesi ja kultuuri nendes geograafilistes piirkondades, kus oleme viibinud, ja teinud kõvasti tööd. Meie suurriik on säilitanud olemasolevad uskumused, kohalikud keeled, kohaliku arhitektuuri, kultuuri ja kunsti maadel, kuhu osmanid jäid sadu aastaid. Kõik, kes elasid nendel maadel, kust me tagasi sadu aastaid hiljem taganesime, jätkasid oma usu, keele, kultuuri ja kunsti hoidmist ilma igasuguste seosteta. Oleme alati unustamatuid näiteid andnud rahu, vaikuse, inimeste vabaduse ja isiksuse eestkostjaks. Sada aastat tagasi oleme andnud vastuse ja õppetunni, mida nad väärivad, neile, kes soovivad hõivata ja sissetungida selle kodumaa maadele, mis meil on koos iga raku ja iga rakuga. Kus on need, kes tulid sajand tagasi Adana ja selle ümbruse okupeerima? Mida nad tegid? Prantslased, kes lähenevad lugupidamatult ja vägivaldselt kõigele, mis on koloniaal-, barbaarne, inimlik ja mitteseotud, panid Alžeerias toime veresauna täpselt 75 aastat tagasi. Me näeme seda Prantsusmaad Rwanda veresaunas 90ndatel. ”

Tseremoonia ajal asetati pärg Atatürki monumendile ja seda kujutati Atatürki saabumisest Adanasse aururongi abil.

Tseremoonial osalesid ka TCDD Tasimacilik ASi peadirektoraadi Adana piirkonna töötajad.sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar