Kes on Yusuf Kaplan? Kui vana on Yusuf Kaplan?

Kes on Yusuf Kaplan ja kui vana on Yusuf Tiger?
Kes on Yusuf Kaplan ja kui vana on Yusuf Tiger?

Autor Yusuf Kaplan sündis 1964. aastal Sivase linnas Şarkışla rajoonis. Alghariduse omandas ta Kayseris. 1986. aastal lõpetas ta Dokuz Eylüli ülikooli kaunite kunstide teaduskonna kino-TV lava- ja kujutava kunsti osakonna. Ta läks Inglismaale haridusministeeriumi stipendiumiga bakalaureuseõppe taga magistri- ja doktorikraadi omandama.


1991. aastal lõpetas ta Ida-Anglia ülikoolis magistrikraadi lõputööga „Jutuvestmise ja müütide loomise meedium: televisioon“. 1992. aastal Londoni ülikoolis ja Middlesexi polütehnikumis. Ta sai doktorikraadi Roy Armesi juhendamisel.

Ajakirjades, nagu Science and Art, Seven Climate, Records, Book Magazine, Enterprise, Islam ja Women and Family, on avaldatud erinevaid artikleid, intervjuusid ja tõlkeid ning päevalehtedes nagu Zaman ja Milli Gazete.

Ta tegi mitmeid tõlkeid kirjanikelt ja mõtlejatelt, näiteks Michel Foucault, Baudrillard, Milan Kundera, Umberto Eco ja John Berger. Ta oli mõnda aega ajalehe Yeni Şafak peatoimetaja. Seejärel juhtis ta 3 aastat ajakirja Umran. Yusuf Kaplan on endiselt Istanbuli Sabahattin Zaimi ülikooli õppejõud ja kirjutab ajalehes Yeni Şafak veerge. Ta oli TV25 üldülekande koordinaator kuni 2006. veebruarini 5 ja oli hiljem TVNETi asutajate hulgas.sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar