Kus on Pamukkale? Kuidas moodustati Pamukkale travertiinid?

Kus Pamukkale travertiinid on loodud?
Foto: wikipedia

Pamukkale, see on looduslik koht Türgi edelaosas Denizlis. See hõlmab linna spaasid ja karbonaatsete mineraalide terrasse ning voolavast veest jäänud travertiinid. Türgi Egeuse piirkond, mis asub Menderese jõe orus, kus on parasvöötme kliima. See on üks turistide eelistatud kohti.


Hierapolise vanalinn ehitati valgele "lossile", mille kogupikkus oli 2.700 meetrit, laius 600 meetrit ja kõrgus 160 meetrit. Pamukkale on näha mägedest, mis asuvad oru vastas, Denizli kesklinnas, 20 km kaugusel. Iidne Laodiki linn asub 5–10 km kaugusel. Karahayiti küla, mis on rahvusvaheline termiline keskus, asub 5 km kaugusel. Pamukkale on kantud UNESCO määratletud maailmapärandi nimistusse. Travertiin; Lisaks visuaalsele rikkusele on see hea südamehaiguste, reuma, seedetrakti, hingamisteede, vereringe ja nahahaiguste korral.

geoloogia

  • Pamukkale terrassid koosnevad travertiinist, settekivimist, mida hoiab kuum allikavesi.
  • Selles piirkonnas on 35 sooja vee allikat temperatuurivahemikus 100 ° C kuni 17 ° C.


sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar