Autoeksport ulatus juulis 2,2 miljardi dollarini

autoeksport sai juulis miljard dollarit
autoeksport sai juulis miljard dollarit

Türgi autotööstuse Uludagi autotööstuse eksportijate ühing (PA) langes andmetel eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 24 protsenti, kuid kasvas 2020. aasta juuni perioodiga võrreldes 9,2 protsenti. Autotööstus, mis eksportis 2020. aasta juunis 2 miljardit 16 miljonit dollarit, kasvas juulis 2 miljardi 201 miljoni dollarini ja kasvas eelmise kuuga võrreldes 9,2 protsenti.


OİB direktorite nõukogu esimees Baran Çelik: “Lisaks juulis sügisel aset leidnud epideemia Covid-19 mõjule oli puhkuse tõttu fakt, et tööpäevade arv oli alla 4 päeva. Lisaks jätkame tavaliselt ekspordi tavapärast suurendamist ja oleme riigi ekspordis esikohal. ”

Türgi autotööstuse Uludagi autotööstuse eksportijate ühing (PA) langes andmetel eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 24 protsenti, kuid kasvas 2020. aasta juuni perioodiga võrreldes 9,2 protsenti. Autotööstus, mis ekspordib juunis, kui uus normaal algas, 2 miljardit 16 miljonit dollarit, kasvas juulis 2 protsenti 201 miljoni dollari võrra ja kasvas eelmise kuuga võrreldes 9,2 protsenti.

Tööstus, mis juuli andmete kohaselt on riigi ekspordis esimesel kohal, ulatus 14,7 protsendini kogu ekspordist. Sektori eksport vähenes aasta esimese seitsme kuu jooksul 28,7 protsenti, ligi 13 miljardi dollarini.

OİB direktorite nõukogu esimees Baran Çelik ütles: “Lisaks juulis Covid-19 puhkenud jätkuvale mõjule vähenes pühade tõttu tööpäevade arv 4 päeva. Lisaks sellele säilitame edukalt oma uue ekspordi väärtuse poolest enam kui 2 miljardit dollarit. ”

Tarnetööstus on 820 miljonit dollarit

Juulis vähenes Supply Industry eksport tooterühmade kaupa 7 protsenti, 820 miljoni dollarini. Sõiduautode eksport vähenes 29 protsenti, 808 miljoni dollarini, samal ajal kui kaubaveoks mõeldud mootorsõidukite eksport vähenes 35 protsenti, 312 miljoni dollarini ja busside, väikebusside ja keskbusside eksport 21 protsenti, 162,8 miljoni dollarini.

Kui eksport Saksamaale, varustussektori suurima ekspordimahuga riiki, vähenes 12,44 protsenti, siis eksport teisel kohal olevasse Ameerika Ühendriikidesse suurenes 10 protsenti. Kolmandas reas eksport Itaaliasse kasvas samuti 1 protsendi võrra. Eksport 9 protsenti Rumeeniasse, 6 protsenti Suurbritanniasse, 26 protsenti Prantsusmaale, 36 protsenti Hispaaniasse, 4 protsenti Poola, 55 protsenti Marokosse ja 62 protsenti Ungarisse. suurenenud.

Juulis eksporditi sõiduautosid 27,5 protsenti Prantsusmaale, 13 protsenti Saksamaale, 38 protsenti Itaaliasse, 35 protsenti Suurbritanniasse, 22 protsenti Poola ja 44 protsenti Hispaaniasse. Egiptuse eksport suurenes 7 protsenti, Egiptus 25 protsenti. Muud riigid, kus eksport suurenes, olid Taiwan, Kreeka, Taani, Saudi Araabia, Tuneesia ja Araabia Ühendemiraadid.

Kaupade mootorsõidukite osas suurenes eksport 48% Sloveeniasse, 54% Belgiasse, 78% Austraaliasse, 827% Mehhikosse ja 355% Ukrainasse. Ekspordi langus oli 18 protsenti Prantsusmaal, 43 protsenti Suurbritannias, 51,5 protsenti Itaalias ja 24 protsenti Saksamaal.

Buss-Minibuss-Midibus tooterühmas vähenes eksport Prantsusmaale 6,6 protsenti, Itaaliasse 47 protsenti, Saksamaale 44 protsenti, Norrasse 1,271 protsenti, Ungarisse 6,522 protsenti ja Gruusiasse 4,339 protsenti. see oli.

Eksport Saksamaale vähenes 23 protsenti

Eksport suurimasse turgu Saksamaale vähenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes 23 protsenti ja ulatus 317 miljoni dollarini. Kui Prantsusmaa langes 27 protsenti 283 miljoni dollarini, siis eksport Itaalia suuruselt kolmandale turule langes 34 protsenti 178 miljoni dollarini. Juulis suurenes eksport kümne parima riigi hulgast ainult Sloveeniasse, samas kui määr oli 10 protsenti.

Eksport EL-i langes 28 protsenti

Juulis olid Euroopa Liidu riigid ekspordi osas esikohal, moodustades 72 protsenti ja 1 miljard 592 miljonit dollarit riikide kaupa. Eksport ELi riikidesse langes 28 protsenti. Aasta seitsmendal kuul suurenes eksport Kaug-Ida riikidesse 34 protsenti ja Okeaania riikidesse 18 protsenti.sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar