Kes on Kemal Sunal?

kes on kemal päikeseline
kes on kemal päikeseline

Ali Kemal Sunal (10. november 1944 Istanbul - 3. juuli 2000 Istanbul) on Türgi tele-, kino- ja teatrinäitleja.

elu


Kemal Sunal, kes saavutas mängitud tegelastega märkimisväärse läbimurde, on üks näitlejatest, kes tähistas Türgi kino ajalugu. Teatriga oma kunstielu alustanud kunstnik pöördus kinofilmide poole Ertem Eğilmezi teostusega. Tema esimene amatöörteatri näidend oli "Sunnitud meditsiin", kus ta mängis Vefa keskkoolis õppides. Pärast professionaalse rolli etendamist Kenterleri, Ulvi Arazi, Ayfer Feray ja lõpuks Ostrichi kabareeteatri koosseisus, astus Ertem Eğilmez oma esimese sammu kinosse, osaledes filmis Magus Dillim. Teda on imetletud filmides nähtud “hea, puhta mehe” rollide eest. Ehkki domineerivad komöödiafilmid, on kunstnik esinenud ka draamafilmides. Tema mängitud filmide tegelaste üldiseloomustus on alati "naeratav" mees, kes seisab silmitsi ebaõiglusega, töötab pidevalt oma headuse ja puhtuse tõttu, võitleb õeltega ja näitab inimestele õiget teed. Üks suurimaid põhjuseid, miks Kemal Sunal, kes määratles end kui "ma olen väga külm mees, kes räägib väga vähe", on kinovaatajate poolt omaks võetud ja armastatud, on see, et ta on filmide pildistamise ajal aset leidnud sotsioloogilis-sotsiaal-majanduslike ja poliitiliste arengute filmides. Inimeste kinodes suurenev arv, näiteks matkad, petturid, elatusvahendid, töötus, ränne ja kombed, annavad nende filmidele palju rohkem tähendust. Nende eesmärk on anda naeru läbi sotsiaalseid sõnumeid ja kritiseerida mõnda isikut humoorika keelega. Kunstnikku on näidatud nii draamafilmides kui ka naerufilmides, kuid ta pole kunagi kõigis tema mängitud filmides rikkunud “ühe meist” pilti “avalikkuse” seast. Samal ajal on Kemal Sunal imetlust kogunud, mängides paljusid tegelasi õpetajast valvuriks, uksehoidjast prügimeheks. Ta lõpetas magistrikraadi lõputööga "Kemal Sunali naer teleris ja kinos". 1972 filmis osalenud kunstniku viimane film oli Propaganda, mis ilmus 82. aastal. 1999. juulil 3 suri ta lennukis, kuhu ta jõudis filmi Balalayka jaoks, ja sai südamerabanduse. Kunstnikku tuntakse hüüdnimega "Naeruv mees".

Istanbuli Küçükpazari linnaosas Malatyast pärit pere lapsena sündinud näitleja isa on Migros, Mustafa Sunal ja tema ema Saime Sunal. Perekonna vanimal lapsel Kemal Sunal on kaks õde-venda nimega Cemil ja Cengiz. Ta õppis Mimar Sinani algkoolis ja lõpetas Vefa keskkooli. Lõpetades keskkooli 11 aasta jooksul, ütles kunstnik: “See polnud minu laiskuse ja rumaluse põhjustatud asi. Meil oli grupp 15-20 inimest. Me möödusime koos, jäime koos. See oli lepinguline grupp. See oli muidugi mingi pahandus, muidugi ... ”. Ehkki ta alustas kõrgkooli Marmara ülikooli ajakirjanduse osakonnas, ei saanud ta seda osakonda jätkata. Kogu hariduse ajal erinevatel töökohtadel töötanud kunstnik töötas Emayetaşi vabrikus ja töötas ka elektrikuna õpipoisina. Ta ütles: „Meie majanduslik olukord polnud hea. Mu isa on Migrosest pensionil. Suvevaheajal proovin kingi aidata ja raha broneerida. ” 35-aastaselt sõjaväkke läinud kunstnik koolitustel ei osalenud ega osalenud koolitustel, öeldes, et tal "puudub ühtsuse kord", sest teised sõdurid hakkasid teda nähes naerma. Meistrid, kelle ühtsus "harmooniline harmoonia" on jagatud rühmituste moraaliks, tegi seekord mitmel pool Türgis sõjaväeteenistust. Kui kunstnik viibis jaanalinnu kabareeteatris, kohtus ta Gül Sunaliga, kellest saab hiljem tema naine Ankara tuuri ajal aastatel 1972–1973, ja nad abiellusid Beyoğlu abielukabinetis 1975. aasta aprillis. Sellest abielust sündis neil kaks last nimega Ali ja Ezo. Ta lõpetas Marmara ülikooli kommunikatsiooniteaduskonna raadio, televisiooni ja kino kateedri 12. aastal, mille lõpetas poolel teel 1995. septembril ja lõpetas ülikooli. Ta lõpetas magistrikraadi lõputööga "Kemal Sunali naer teleris ja kinos".

Kunstnik väidab, et tema profiil on erinev vastavalt tegelaskujudele; "Olen väga külm mees, kes räägib minu eraelus väga vähe." "Ta on ka tööl ja kodus ettevaatlik." [10] Oma naise kirjutatud mälestusteraamatus ei pannud ta koduinimesi kunagi kunstnikuks olemise raskust tundma ega rikutanud oma naise määratluse kohaselt oma “perekonna isa” profiili. Kunstnik, kes alati jõuavad õhtusöögile õigel ajal, hoolib peresuhetest ja on selle moto järgi oma lastega väga hea sõber, teda otsitakse alati äri-, pere- ja naabrussuhetes ning teda armastatakse kõigil; Erinevalt tema filmidest on tal struktuur, mis ei naera palju ega meeldi mahlakusele. Eelistades kuulamist selgitada, on kunstnikul oma sisemaailmas emotsionaalne struktuur. Samal ajal hoidis kunstnik, kes on väga hea arhivaar, vaimse väärtusega esemeid, nagu dokumendid, fotod, memuaarid, kirjad talle ja tema perekonnale, väga hoolikalt ja hoolikalt ning hoidis kõike oma laste joonistatud piltide jaoks hoolikalt ja täpsusega. Kunstnik, kellele meeldib kanda värvilisi rõivaid, on sageli pannud oma naise riideid ostma. Kunstnik, kes luges läbi kõik saadud kirjad, vastas neile kirjadele sama hoolikalt ja saatis need ise postkontorisse. Kemal Sunalit võrreldakse prantsuse koomiku ja laulja Fernandeliga nii tema näo füüsilise struktuuri kui ka liigutuste ja žestidega. 1930ndatest kuni 1960ndateni on Fernandel tootnud lugematul arvul komöödiafilme nagu temagi. Temaga antud intervjuus väitis Sunal, et tegi isegi selliseid võrdlusi, nagu tema jaoks oli "hobune", kuid talle meeldis kõige rohkem Zeki Müreni enda määratlus kui "Fernandeli ja Jean-Paul Belmondo segu".

Vefa keskkooli filosoofiaõpetaja Belkıs Balkır tutvustas kunstnikule Müşfik Kenterit, sellel on Kemal Sunali karjääris oluline koht.

Karjäär

Teatriperiood

Tema kunstielu algas Vefa keskkoolis amatöörina teatrietendusega “Zoraki tabipill”. Ta valiti "Õhtulehe keskkooli teatrivõistluse" parimaks tegelasnäitlejaks "mänguga, mida nad keskkooli ajal õppisid. Pärast seda, kui Belkıs Balkır tutvustas end Müşfik Kenterile, asus Kenterleri teatris kutselise näitlejana tööle, siis on kunstniku esimene roll selles teatris “Fadiku tüdruk”. Kunstnik, kes sai siin palka 150 liiri, mängis hiljem samas teatris rolli "Mad İbrahim" ja tema palk oli 300 liiri. Kunstnik, kes lahkus siit ja kolis Ulvi Urazi teatrisse, oli selles teatris 4 aastat laval. Selles teatris kujutas ta Orhan Kemali tegelaskuju teoses nimega İspinoz. Hiljem mängis ta näidendis "Guardian Murtaza" valvurit ja mängu teises vaatuses mängis kohvikut. Sellest teatrist lahkunud ja Ayfer Feray teatrisse kolinud kunstnik töötas siin aasta. Kunstnik, kelle palk on viimases teatrikogemuses - Jaanalinnu kabareeteatris - 1500 liiri, on nüüd hakanud mängima suuremates rollides. Sel ajal, kui nad mängisid mängu “Eile-täna”, kutsus Zeki Alasya, kes oli varem juba kinos käinud, teda sellesse teatrisse, et valida näitlejad, keda ta uue filmi jaoks otsis. Selle näidendi ajal otsustas Ertem Eğilmez, kellele Kemal Sunal väga meeldis, osaleda esimeses kinoelamuses, Tatlı Dillimis. Kunstnik alustas oma kinokarjääri 1972. aastal.
Kemal Sunal väljendab oma esimesi aastaid ja orienteerumist komöödiale järgmiste sõnadega;

“Ma ei tea, kuidas, leidsin end publikust päris laval. Minu esimene roll Heliteatris oli väga lühike. Olin laval kolm minutit või mitte. Ma ei mäleta, et oleksin nii palju öelnud. Ma sisenesin lava ühest otsast ja väljusin teisest otsast. Ma ei mäleta täpselt, mida tegin; aga publik murrab naeru saatel. Ka see meeldib mulle. Nagu teate, armastan ma sel päeval inimesi naerma ajada. ” Küsimusele, miks te teatrisse ei jätkanud, vastati: “Film takistas teatriproove. Kui ma häirima hakkasin, arvasin, et parem oleks mul loobuda. ” Ta vastas öeldes.

Tuntud teatrietendused

 • 1966 - “Fadiku tüdruk” - linnamängijad. Kahes või kolmes erinevas rollis.
 • 1967 - "Finches" (Orhan Kemali kohandamine) - Ulvi Urazi teater. Taşkasapl Rollis.
 • 1967 - “Hull İbrahim” (kirjanik: Turan Oflazoğlu, režissöör: Şükran Güngör) - linnamängijad. Carat Hamal Ali Rollis.[16]
 • 1968 - “Yalova linnaosavanem” - Arena teater, Ulvi Urazi rühm.
 • 1968 - “Ma panen oma silmad kinni, teen oma kohust” - Areenaater, Ulvi Urazi rühm.
 • 1968/69 - “Fermanlı Deli pühadus” - Arena Theatre, Ulvi Uraz Group.
 • 1968 - “Hamhumşarolop” - Areenaater, Ulvi Urazi rühm.
 • 1969 - “Murtaza” (Orhan Kemali kohandamine) - Ulvi Urazi teater. valvur ve Kohvik Rollides.
 • 1969 - “Suvi on lõppemas” - Areenaater, Ulvi Urazi rühm.
 • 1972 - “Rhino” (kirjutanud Eugène Ionesco) - jaanalindude kabareeteater. toidukaubad ve Monsieur Bowtie Rollides.
 • 1972 - “Eile täna” (kirjutanud Haldun Taner) - Jaanalinnu kabareeteater.
 • 1973 - “Hiiglaslik peegel” (koostaja: Haldun Taner) - jaanalinnu kabareeteater (lavastatud Ankara Narcissuse kinos).

Kinoperiood

Kemal Sunali jaoks sai pöördepunkt aset leida siis, kui režissöör Ertem Eğilmez avastas end ja mängis 1972. aasta filmis „Magus Dillim“ Tarık Akani korvpallurisõbra rolli. Tema esimese filmi kohta käisin esimesel päeval tagapool, istusin. Kuvatakse ekraanil ainult 8 korda. Igas vaates puhkes saalis apokalüpsis. Suur aplaus ja naer kohe, kui näen oma nägu. Nad ei kuulnud sõnu. Minu nägu oli publikule huvitav. Ma arvan, et ta leidis end olevat soe ja keegi. Siis nõjatusin tagasi ja ütlesin: "Sellega on kõik korras." kommenteeris. Režissöör Ertem Eğilmez andis talle 1973. aasta Canım Kardeşimi filmis Kayseri aktsendiga reisija rolli. Samal aastal, Oh Olsun, Güllü tuleb Güllü, Yalancı Yarim on filmides ilmunud. 1974. aastal nägi Ertem Eğilmez, et Kayseri aktsent võeti vastu avalikkuse poolt, ja otsustas tulistada Salaki miljonäri. Kui see film äratas suurt huvi, siis tulistati see külast Indimi linna, mis on järg. Mõlema filmi stsenaarium kuulub Sadık Şendilile ja see on kaks esimest filmi, milles Kemal Sunal mängis peaosa. Samal aastal hakkas filmis Siniste helmeste ringkonnavanemat mänginud Sunal ekraanile jõudma Ertem Eğilmez kõigile võrdses rollis. Teine punkt, mida ei tohiks 1974. aastal tähelepanuta jätta, on see, et Kemal Sunal on kaasas Meral Zeren. Samal aastal filmitud Hasret-filmis võtab režissöör Zeki Ökteniga koostööd teinud kunstnik pärast seda filmi esimese peaosa.

Samal aastal antakse kunstnikule peaosa ja selle filmi nimi on Salako. Seekord on režissöör Atıf Yılmaz. Kui kalendrid näitasid 1975. aastat, on need Zeki Ökteni kahes filmis osalenud kunstniku filmid Şaşkın Damat ja Hanzo. Kunstnik, kes on nendes filmides koos Meral Zereniga, mängib nüüd juhtivaid rolle, kuid pole kaugel oma edust Ertem Eğilmezi filmides. Sel perioodil otsustab Ertem Eğilmez kohandada kinoks Hababami klassi romaani Rıfat Ilgaz, mis muutub legendiks. Kuna kõigi roll selles filmis on võrdne, ilmub Kemal Sunal ekraanile rohkem. Kunstniku mängitud “Lehma Shabani” roll jääb meelde, kui tema nimi jääb järgmistel aastatel “Shabaniks”. 4 Hababami klassi rolli mänginud kunstnik kohtub 1975. aastal Şener Şeniga, kellega ta on paljudes filmides peaosas. Kui kaks teineteist lõpetasid, tulid üksteise järel filmid, milles nad mängisid. 1976. aastaks oli tulistatud Tiibeti Kotka filmi Tosun Pasha. Yavuz Turgul kirjutas selle filmi stsenaariumi. Samal aastal kolis Ertem Eğilmez tagasi Süt Kardeşleri filmi režissööri toolile ning ühendas taas Şener Şeni ja Kemal Sunali. Samal aastal filmiti Ergin Orbey juhtimisel filmi Curious Lihapallid ning seejärel mängis ta rolli filmis Fake Bully, režissöör Natuk Baytan.

Koos Natuk Baytani erineva huumorimeelega lisandus "Sabani" tegelaskujule ka "kangelase" funktsioon. Sunal “võitles kurjuse vastu lavastustes, milles ta portreteeris puhast ja rahva kangelast, ja asus humoorika ettekandega ebaõiglusele vastu. See ilmneb selgemalt Suavi Sualpi pliiatsi filmis “Fake Bully”. 1976. aastal kuus filmi teinud kunstniku järgmine film on Hababami klass on Ärkamine ja Ertem Eğilmez on taas lavastajatoolis. Selle Hababami klassi plakati ülaosas on Kemal Sunali nimi. Selle aasta viimane film on Uksemeeste kuningas, kes toob talle hiljem auhinna "Parim näitleja". Zeki Ökten tegi selle filmi, mis oli Umur Bugay pliiatsist. Sabani tegelasest täiesti sõltumatu roll “Seyit” on nutikas, kaval, nõme ja ametlik tegelane ning see on esimene film, kus ilmub hoopis teistsugune Kemal Sunal. Kunstnik, kes tegi 1977. aastal kokku viis filmi, on viimase Hababami klassi filmid, režissöör Ertem Eğilmez, režissöör Hababam Class Holiday, Natuk Baytan, Sakar Şakir, Umur Bugay ja Zeki Ökten ning lõpuks Atıf Yılmaz. Film on İbo ja Güllüşah. Sel aastal pälvis kunstnik Antalya filmifestivalil parima näitleja auhinna filmis Uksemeeste kuningas. Sama filmiga nimetati ta kinokirjutajate liidu poolt parimaks näitlejaks. Kunstnik tõlgendab neid auhindu järgmiselt;

“Sain Antalya filmifestivalil parima näitleja auhinna filmi" Portreede kuningas "eest. Antalyas ja Türgi kinoajaloos sellist asja pole. See auhind on alati antud noorele, mitte koomikule. See oli esimene kord, kui ma selle süsteemi hävitasin. Siis sain sama filmiga kinokirjutajate liidu esimese auhinna. Pärast seda ei teinud ma edukaid filme, kuid me ei saatnud neid festivalidele. Sel põhjusel ei õnnestunud meil võita ühtegi muud auhinda. ”

Fatma Girikuga loodi 1978. aastal ühisettevõte. See filmifirma on "Can Film". Ettevõte tootis selle aasta esimese filmi koos filmiga Number One, mille produtseerisid Fatma Girik ja Kemal Sunal. Selle filmi stsenaarium ja režissöör kuulub Osman F. Sedenile. See reklaam, mis tegeleb reklaamide eksitava küljega, on Sunali-kino oluline punkt. Pärast Meral Zerenit saadab Oal Aydoğan selles filmis Sunali. Samal aastal tulistatakse Atıak Yilmazit koos mehega, kes pöördub ümber nurga Atıf Yılmaz, head perepoega oma stsenaariumi ja režissööri Osman F. Sedeniga, Avanak Apti, režissöörid Natuk Baytan ja perioodi kõige kõlavamat filmi Kibar Feyzo. Filmis Hea Perepoiss saadab Sunal seekord Sunali. Kibar Feyzo film on Ertem Eğilmezi toodetud poliitiline film. Ehkki seda Arzu Filmile kuuluvat filmi on oma poliitilise hoiaku tõttu paljudes etappides tsenseeritud, on sellel Türgi kinos oluline koht. Selles filmis saadab Sunal lisaks Şener Şenile ka selliseid nimesid nagu Müjde Ar, İlyas Salman ja Adile Naşit. Atıf Yılmaz on selle filmi režissöör, kelle stsenaarium kuulub İhsan Yüce'ile. Filmis käsitletakse sageli selliseid kontseptsioone nagu au ja elatusvahend.

1979. aastal mängis Sunal viies filmis. Need; Meie lootus on Saban, lauluöömaaeg, kartmatu argpüks, ärge puudutage minu malli ja vahimeeste kuningas. Nendes filmides töötas ta koos Kartal Tiibetiga (Meie lootus on Shaban, Song Bulbul), Natuk Baytaniga ja Osman F. Sedeniga (Ärge puudutage minu malli, eestkostjate kuningas). Sunal tegi koos Fatma Girikuga lavastuse Ära puuduta minu malli ja Vahimeeste kuningat. Kaks produtsenti tegid need filmid mitte Can Filmile, mis on nende endi filmiettevõte, vaid Uğur Filmile. Idamaise ööbiku laulus on lühikese aja jooksul viiteid kuulsatele kuulsustele. Sotsiaalsed haavad, mis sisalduvad ka filmis Meie lootus, Saban, edastatakse publikule naeru elemendis. Need 1980. aastal neljas filmis peaosa mänginud Sunali filmid on romaanist kohandatud Zübük, "Peaosa autor", "Gerzek Şaban" ja "Devlet Kuşu". Sunal on nendes filmides töötanud koos Kartal Tiibeti (Zübük, tippstsenarist) Natuk Baytani ja Memduh Üniga. Zübüki filmil on poliitiline kriitika ja see on olnud meeles “İbrahim Zübükzade” tegelaskujuga. 1980. aasta sõjaväelise riigipöördega tsenseeriti valdavat osa sel ajal filmitud filmidest ja mõned olulised näitlejad läksid välismaale. Kuigi Sunal on aeg-ajalt olnud seotud poliitiliste filmidega, on ta polariseerumisest alati eemal olnud.

Paljud "Sabani" filmid tulistati aastatel 1981–1985. Kuigi nendel filmidel puudub Sunali kino nimel kvaliteet, on nad teinud ajaloo lavastustena, mis suutsid publiku naerma ajada. 1981. aastal mängis kunstnik, kes tegi koostööd Natuk Baytaniga Üç Kağıtçıs, Memduh Ün Kanlı Nigaris ja Kartal Tiibet Davaros, samuti kolmes filmis. Need 1982. aastal kahes filmis ilmunud Sunali filmid on Seitse Bela Hüsnü (Natuk Baytan) ja Doctor Civanım (Kartal Tiibet). Oya Aydoğan saatis kunstnikku filmis Seitse Bela Hüsnü. 1983. aastal ilmus ta Tokatçı, (Natuk Baytan) Kılıbık, (Uğur İnan) Suurim Saban (Eagle Tiibet) ja Çarıklı miljonär (Eagle Tiibet). Nevra Serezli oli filmis kaasas. Nagu 1983. aastal, mängis kunstnik, kes töötas peamiselt Kartal Tiibetiga 1984. ja 1985. aastal, paljudes selle perioodi "Sabani" filmides. 1984. aastal oli Sabaniye ((Kartal Tiibet) Postimees, (Memduh Ün) Ortadirek Saban, (Kartal Tiibet) Skip. Filmiti geel-Şabani (Natuk Baytan) filme. Fatma Girik saatis Sunali postimehe filmis. 1985. aastal lasti maha viimane “Sabani” film, Gurbetçi Saban, ja kunstnik osales kokku kuues filmis. Kõigis neis filmides on režissöör Kartal Tiibet. Sellel perioodil olid kunstniku kaasnimed Perihan Savaş, Nevra Serezli ja Müge Akyamaç.

Kunstnik väljendas oma seisukohti filmide "anaban" kohta järgmiselt;

“Isegi kui me ei nimeta filmides Sabanit, ei usu, et midagi muutub. Hirss teab kui Shaban. Sel aastal tegi firma vea. Minu filmi nimi on Niyazi. Tema nimi peaks olema Atla Gel Niyazi. Plakatid, fuajeed olid kõik Skip and Come Shaban. Üks publik ei öelnud, teie nimi filmis on Niyazi ja plakati nimi on Şaban. Ta isegi ei märganud. Kemal Sunali nimi juhtub siis, kui ta on Niyazi, mis juhtub, kui Saban on? ”

Sunal kinos pole enam filmi "Saban" ja selle kino jaoks on avatud hoopis teine ​​leht. 1986. aastal töötas ta vaeste ja hagejate, Zeki Ökteni, Natuk Baytani (Tarzan Rıfkı), Memduh Üni (Garip) ja Kartal Tiibeti (Deli Deli Earring) koosseisus. Kui kehv film paistab silma oma selge väljendusega, tulevad Davacı ja Deli Deli Küpeli filmid esiplaanile kui „poliitiline jahvatus”. Lisaks paistab Garipi film silma draamaaspektiga. Sel perioodil ilmus Sunal publikule lugudega üldsusest. 1987. aastal kolmes filmis osalenud kunstniku filmid on Nägus, Üürnik (Orhan Aksoy) ja Jaapani äri (Kartal Tiibet). Filmi rentnikus on viiteid selle perioodi eluasemeprobleemile. 1988 on aasta, mil filmiti Sunali kino jaoks olulisi filme ja see annab Sunalile uue auhinna. Ärgatav ajakirjanik, armas varas, kangekaelne, õpetaja, (Kotkas Tiibetis) Polizei, (Şerif Gören) Düttürü Dünya, (Zeki Ökten) Bülçkın (Orhan Aksoy) on filmid, mida ta sellel perioodil mängis. Polizei, Õpetaja ja Düttürü Dünya filmid erinevad teistest filmidest. Filmis Polizei käsitleti kodumaalt lahkunute probleeme, samas kui Õpetaja filmis käsitleti selliseid probleeme nagu toimetulek, transpordi- ja eluasemeprobleemid ning film Düttürü Dünya hõlmas väikeste inimeste suuri unistusi. Selle filmiga pälvis kunstnik Ankara rahvusvahelisel filmifestivalil auhinna "Parim näitleja". Umur Bugay on selle filmi stsenarist.

1989. aastal ilmus Sunal kolmes filmis, need on Zehir Hafiye, (Orhan Aksoy) Talih Kuşu ja Gülen Adam. (Kartal Tiibet) 1990. aastal mängis Sunal kolmes filmis. Need on Seat Trouble, (Kotkas Tiibetis) Abuk Sabuk Film (Şerif Gören) ja Boynu Bükük Küheylan (Erdoğan Tokatlı). 1991. aastal üksikfilmis rolli võtnud kunstnik on Varyemez ja režissöör Orhan Aksoy. 1999. aastal tulistati kunstniku uusim mängufilm “Propaganda” ja Metin Akpınar saadab teda selles filmis. Propaganda, mis on Sinan Çetini film, on Sunali kinokarjääris hoopis teistsugune lavastus. Sest kunstnik on nagu ka kõikides teistes ametialastes rollides omaks võtnud “tolliametniku Mehdi” rolli ja asetanud Kemal Sunali draamas domineeriva publiku ette. 2000. aastal nõustus ta esinema filmis Balalaika.

telesari

Kemal Sunal on ilmunud mõnes telesarjas. Need sarjad on väikese eelarvega ja neid näidatakse perioodi erinevates kanalites. Kunstnik on sageli öelnud, et seriaale lastakse väga kiiresti, skriptid luuakse kiiresti ja sari varjab kunstnike andeid. Need sarjad on 1992. aastal, Saygılar Bizden, 1993 Saban Askerde, 1994 hr Kamber ja lõpuks 1997 Saban ja Şirin.

raamatuid

aasta raamat kirjastus ISBN
1998 Kemal Sunali naeratus teleris ja kinos Üleujutuse väljaanded ISBN 9755702628
2001 Kemal Sunali naeratus Om Kirjastus ISBN 9756827793

Saab auhindu

aasta auhind Kategori tootmine CEmONC
1977 14. Antalya filmifestival Parim näitleja Porterite kuningas von
1998 35. Antalya filmifestival Eluaegne autasu enda von
1989 II Ankara filmifestival Parim näitleja Maailma mõistmine von

surm

Sunal on kogu oma isikliku elu ja karjääri jooksul oma reisidel eelistanud maismaasõidukeid ning väitis, et kardab lennukeid ja veesõidukit. Erinevatel festivalidel jäi kunstniku foobia, mis ei jõudnud maismaasõidukitega autasustamistseremooniatele, hirmuks, mida ta oma elu jooksul ei suutnud ületada. 3. juulil 2000 tabas teda südameatakk Trabzoni lennukil, kus ta sattus Balalaika-nimelise filmi pildistamisele. Arvatakse, et tema surm põhjustas rea hooletuse ahelaid. Zeki Alasya avaldas oma arvamust Sunali surma kohta järgmiselt;

"Selle lennuki pardale pääsemine oli võimatu, sundides ennast vältima seda, et keegi pidi minema bussiga kohta, kus filmi taheti filmida."

Ajalehtede Milliyet ja Hürriyet uudiste kohaselt ei olnud lennuki töötajad esmaabi osas teadlikud ja kiirabisse kutsutud arsti polnud. Kunstniku arst, kes viidi haiglasse "Rahvusvaheline haigla", teatas, et Sunal oli südamehaigus, ja selgitas, et ta kasutab südameravimeid. NTV uudiste kohaselt väitis DSP Istanbuli asetäitja Erol Al, kes viibis Kemal Sunaliga samal lennukil, et kunstniku surmas oli raske hooletus ja hooletus. Lennuki salongipersonal teatas, et nad ei saanud kunstnikule meditsiinilist sekkumist teha, ning selgitas, et "meil pole selleks koolitust, me lihtsalt üritasime lõõgastuda". DHMI ja Medline andsid erinevaid selgitusi, kuidas tervisemeeskonnad jõudsid lennukile 12 minutiga ning kunstnik viidi lennukist maha ja viidi 35 minuti pärast haiglasse. Neid avaldusi ja tervisemeetmeid lennujaamas peetakse ebapiisavateks.

Kunstniku esimene tseremoonia toimus Atatürki kultuurikeskuses. See tseremoonia algas sellega, et kunstniku keha toodi lavale kell 08.30 koos perekonna väljavahetamisega, kunstniku sektsioone näidati kell 09.45 suurel ekraanil ning kunstniku sõbrad ja armastajad austasid tema keha alguses.

Tolliametnikega oli kaasas Sunali surnukeha, mis viidi AKM-ist välja, et viia see politseibändiga Teşvikiye mošeesse. 1999. aastal filmitud propagandafilmis "tolliametnik Mehdi" tegelaskuju mänginud Sunal kandis Istanbuli tollivalve direktoraadist koos oma pojaga kuus fotot. Taksimi ja Teşvikiye mošee vahel olevate korteeži armastajatel oli intensiivse huvi tõttu keeruline mošee juurde pääseda. Pärast keskpäevapalvet läbi viidud matusepalves võttis politsei intensiivse huvi tõttu kasutusele ettevaatusabinõud ja tollivalvurid pidasid kirstu alguses valvsust. Pärast matusepalvet pandi kätega Rumeli tänavale viidud kunstniku surnukeha autosse ja suunati Zincirlikuyu kalmistu poole. Sunal nimi anti tänavatele, tänavatele ja peatustele kohe pärast tema surma.

Pärast tema surma

Pärast tema surma nimetati tema mälu elus hoidmiseks erinevaid asutusi ja asulaid. Ta koostas ja avaldas 11. novembril 2014 Kemal Sunali sünnipäevaks Google Türgi otsingumootoris spetsiaalse logi. IETT korraldas 3. juulil 2015 lojaalsuspeatuste piires Kemal Sunali nimelise peatuse.

Avalik bussijaam

Kunstniku 15. surmaaasta tõttu korraldas IETT samanimelise peatuse „lojaalsuspeatuste“ raames. Peatus on kaetud filmidega, mille peaosas on Sunal, ja kunstniku fotodega.

Raamatud teemal

 • Gul Sunal, Kemal Hadi geel, teeme kohvi, Doğan Kitap,
 • Feriha Karasu Gürses, Kemal Sunali film "Teine elu teine", Sel Väljaanded, Istanbul 2002,
 • Nuran Turan, Kemal Sunal lapsena, Öneli kirjastus,
 • Vadullah TasJutustavad Kemal Päikesefilmid, Esen Kitap

Vakıfbank Kemal Sunali kunstikeskus

Istanbuli Beyoğlu rajoonis asutatud erasektoriga seotud kultuurikeskus Vakıfbanki kunstikeskus kannab Kemal Sunali nime.

Kemal Sunali kultuuri- ja kunstiauhind

Vefa keskkoolis, kus ta lõpetas, viidi läbi Kemal Sunali mälestuseks küsitlus. Otsustati anda edukatele ja armastatud kunstnikele Kemal Sunali kultuuri- ja kunstiauhind.sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar