Türgi president Erdogan TUBITAK Kovid-19 platvormi liikmed kohtusid

tubitak Kovid president Erdogan kohtus liikmete platvormi kalkun
tubitak Kovid president Erdogan kohtus liikmete platvormi kalkun

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdogan TUBITAK kohtus Kovid-19 platvormi liikmetega.


President Erdogan külastas TUBITAK Gebze ülikoolilinnakus äsja avatud ruume, kus ta tuli TUBITAKi tippkeskuste avatseremooniale.

Hiljem kohtus Erdogan platvormi TUBITAK Turkey Kovid-19 liikmetega. Koosolek oli ajakirjandusele suletud.

Koosolekul osalenud teadlased selgitasid umbes 6 kuud tagasi tööstuse ja tehnoloogia ministeeriumi koordineerimisel kodumaise ja riikliku ravimitootmise arenguid.

President Erdogan käskis selle küsimuse tõstatada ka valitsuskabineti koosolekul.

Kohtumisel täpsustati TUBITAK MAMi ja geenitehnoloogia ja biotehnoloogia instituudi koordineerimist, Kovid-19 raviorienteeritud Türgi platvormi raames 10 ravimite väljatöötamise projekti ja 8 vaktsiini väljatöötamise projekti, sealhulgas 18 projekti, mis viiakse läbi omandatud immuunsuse jaoks.

Koosolekul märgiti, et platvormil oli 3 ravimite molekulaarset modelleerimist, 2 kohalikku sünteetilist ravimit, sünteesi ja tootmist, 2 taastavat plasma, 3 rekombinantset neutraliseerivat antikeha ja 8 erinevat vaktsiinikandidaati ning rõhutati, et platvormil töötab 167 teadlast, sealhulgas 436 STAR-i teadlast.

Türgi, kes on põlisvaktsiinidega arenenud riikide seas Maailma Terviseorganisatsiooni nimekirjas, on esitatud riikides, kus USA ja Hiina järel on 3.

Enne Türgi piirile sisenemist toimunud jaanuari lõpus toimunud tööstus- ja tehnoloogiaminister Mustafa Varank pidas koosoleku ajal oma esimese kohtumise tema sõnul ka oma esimese koosolekuga. President Erdoğanit tänati kohtumisel, kus arutati alates sellest päevast tehtud tööd, toetuse eest Kovid-19 vastu väljatöötatavate vaktsiinide ja ravimite uuringutele.

TUBITAK Kovid-19 Türgi platvorm käivitati vaktsiini katte all ja see kohtub 50-aastase humanitaarteadusega narkootikumide uuringutes president Erdogan, parlamendi endine president Yıldırım, tööstuse ja tehnoloogiaminister Mustafa Varank, noorte- ja spordiminister Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kommunikatsioonijuht. Fahrettin Altun, presidentuur SözcüKaasa saatis ka İbrahim Kalın.sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar