Alusharidus ja 1. klass alustavad näost näkku õppimist

Alusharidus ja 1. klass alustavad näost näkku õppimist
Alusharidus ja 1. klass alustavad näost näkku õppimist

Rahvusharidusministeerium jagas 21 provintsi riiklikule haridusdirektoraadile saadetud kirjaga esmaspäeval, 81. septembril algava näost näkku koolituse rakendamise tehnilisi üksikasju.


Minister Ziya Selçuki allkirjaga provintsidele saadetud kirja kohaselt; Orienteerumisprogramm, mis toimub ajavahemikus 21.-25. September, mis on koolide avamise esimene nädal, viiakse läbi koolieelsetes lasteasutustes ja algkooli esimestes klassides kui "ühepäevane näost näkku õppimine".

Vajaduse korral jagatakse filiaali õpilased kooli füüsilisi tingimusi arvesse võttes vastavalt sotsiaalse kauguse reeglile rühmadesse ja nad korraldavad silmast silma koolitust. Klasside suuruse jagunemisega tekkivate rühmade päevad erinevad üksteisest.

Üliõpilase osalemine näost näkku õppes ei ole kohustuslik, vanemad saavad õpilasele võimaldada vabatahtlikult kaugõppe jätkamist ilma kirjalikku avaldust tegemata.

Kuidas kujunevad kursuste tunnid näost näkku õppimisel?

Alushariduse esimesel nädalal viiakse kohanemisõpe läbi 1-tunnise 30-päevase tunniga, igaüks 5 minutit. Nädal pärast lõimumisnädalat, mis hõlmab kuupäevi 28. september - 2. oktoober, ja seejärel toimub koolieelsetes koolitusasutustes koolitus 2 päeva jooksul 30 minutit päevas, 5 päeva nädalas. Haridus jätkub vastavalt sellele kuupäevale sama planeerimisega asutustes, kes jätkavad koolieelses hariduses 21. septembrini näost näkku õppimist.

Algkooli 1. klassi õpilased korraldavad näost-näkku koolituse esimesel nädalal viie 30-minutilise õppetundi. Nädal pärast lõimumisnädalat, mis hõlmab kuupäevi 5. september - 28. oktoober, ja seejärel 2 päeva nädalas 2 30-minutilist õppetundi, toimub näost näkku koolitus. Loengutundide vahel on 5-minutiline puhkeperiood. Kooli administratsioon koostab vajalikud plaanid, sealhulgas kohustuse täitmine, et säilitada õpilaste vaheline sotsiaalne kaugus vaheaja ajal.

Milline saab olema õppekava? Milliseid kursusi õpilased näost näkku läbivad?

Rahvusharidusministeerium pühendas esimese näost näkku õppimise nädala eelkooliealiste ja põhikooli esimeste klasside õpilaste harmooniale, kes kohtuvad ainult koolieluga. Covid-1 meetmete raames selgitatakse õpilastele isikliku hügieeni, maski ja sotsiaalse distantsi reegleid kontaktivabade mängude ja lõbusate tegevustega. Nädal pärast lõimumisnädalat, mis hõlmab kuupäevi 19. september - 28. oktoober, ja sellele järgneval nädalal on türgi keele tund 2 tundi, 2 tundi 3 päeva nädalas, matemaatika 6 tundi, 1 tund kahel päeval nädalas, eluõpetus 2 päeva nädalas. 2 kursuse tundi, sealhulgas 1 kursuse tund, antakse näost näkku koolituse kaudu. Nende tundide osas annavad kursuste tunde, mida ei saa näost näkku õpetada, ja muid tunde algkooli 2. klassi programmis EBA TV ja EBA portaali otseklassi rakendused ja kaugõppesüsteemid. Kogu info kaugõppe kohta on kättesaadav aadressidel distanceegitim.meb.gov.tr ​​ja eba.gov.tr.sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar