Mis on atoopiline dermatiit? Oluline teave atoopilise dermatiidi kohta

Mis on atoopiline dermatiit? Oluline teave atoopilise dermatiidi kohta
Mis on atoopiline dermatiit? Oluline teave atoopilise dermatiidi kohta

Atoopiline dermatiit, mida võib täheldada laias vanusevahemikus imikueast täiskasvanuni, avaldub naha kuivuse ja tugeva sügelusega, on tegelikult väga levinud krooniline nahahaigus. See võib negatiivselt mõjutada elukvaliteeti päeva kestva sügeluse ja unehäirete tõttu. Õige lähenemine ja ravi võivad aga kõike muuta. “Dermatoimmunoloogia ja allergiaühing” ja “Elu allergikutega” enne 14. septembrit atoopilise dermatiidi päeva; Ta korraldas Sanofi Genzyme'i tingimusteta toetusel pressikonverentsi, et tõsta meie riigis selle teema teadlikkust ja andis teavet haiguse kohta.


Kujutage ette, et teil on sügelus rohkem kui 12 tundi päevas ning sellega kaasnev unetus, väsimus, räsitud nahk ja sellest tulenev mõju ühiskondlikule elule. haigus. Kuid seda saab kontrollida õige diagnoosi ja raviga ning elukvaliteet tõuseb võrreldamatult. Selle saavutamise viis on tõsta ühiskonnas teadlikkust atoopilise dermatiidi kohta. "Dermatoimmunoloogia ja allergiaühing" ja "Elu allergikutega", mis jätkavad selles suunas tööd, enne 14. septembrit atoopilise dermatiidi päeva; tulid kokku ja jagasid selle haiguse kohta olulist teavet, mis mõjutab elu negatiivselt ja muudab elu raskeks.

"Atoopiline dermatiit ei ole nakkav ja seda saab õige raviga kontrollida"

Sanofi Genzyme, Dermatoimmunoloogia ja Allergia Assotsiatsiooni president Prof. Dr. Nilgün Atakan tõi välja, et kõik ekseemid ja atoopiline dermatiit pole ühesugused, ning andis järgmise teabe: „Atoopiline dermatiit on krooniline, pikaajaline, korduv, väga sügelev nahahaigus, mis on levinud igas vanuses, kuid eriti lapsepõlves. Atoopiline dermatiit, mille levimus arenenud ühiskondades päev-päevalt suureneb, on mitt nakkav haigus, millel on laialt levinud ekseem, millega kaasneb tugev sügelus, sügelusjäljed ja silmatorkav naha kuivus. Mõjutatud piirkonnad erinevad vanuse järgi. Imikutel täheldatakse seda enamasti näol, põskedel, kõrvade tagaosas, kaelal, lastel näol, samuti kätel ja jalgadel, randmetel ning käte ja jalgade välimistel osadel. Täiskasvanutel esineb seda sagedamini näol, kaelal, kaelal, seljal, kätel ja jalgadel. Nendes ekseemilistes piirkondades, millega kaasneb tugev sügelus, võivad nakkused kergesti areneda. Atoopilise dermatiidi levimus lastel on keskmiselt 20-25 protsenti ja 20-30 protsenti lapsepõlves alanud haigusest jätkub ka täiskasvanuna. Haigust võib täheldada 5–6-kuulise imikueas ja umbes 80% patsientidest on alla 5-aastased. Kuigi atoopiline dermatiit on mõnel patsiendil eluaegne haigus; 70 protsenti lapsepõlves alustanutest kaob noorukieas. Täiskasvanueas algavat atoopilist dermatiiti täheldatakse harvemini 2–10 protsendi juures ja seda on raskem ära tunda väiksema teadlikkuse tõttu ”.

Dermatoimmunoloogia ja allergiaühingu asepresident prof. Dr. Başak Yalçın mainis oma kõnes ka seda, et atoopiline dermatiit on haigus, mis mõjutab oluliselt nii üksikisiku kui ka tema pere ühiskondlikku elu. See on krooniline korduv haigus, mis võib raskete rünnakutega aeg-ajalt edasi areneda. Patsientide tugev sügelemine põhjustab tõsiseid une- ja keskendumisprobleeme ning mõjutab negatiivselt nii inimese seltsielu kui ka tööd ja kooli tulemuslikkust. Seetõttu tuleks need patsiendid võimalikult kiiresti diagnoosida ja alustada sobivat ravi. Seega on haigus suures osas kontrolli all ja patsientidel võimaldatakse normaalset elu elada.

"Patsiendid võivad lootuse otsimisel mõnikord tugineda ebateaduslikele meetoditele, mida reklaamitakse sajaprotsendilise lahendusena"

Atoopiline dermatiit, mida täheldatakse imikueast alates ja mis võib mõnel patsiendil jätkuda kogu elu, mõjutab mitte ainult patsienti, vaid ka patsiendi sugulasi ja nende keskkonda. Türgi esimene ja ainus ühendus allergiaallergikutega Life Associationiga viib läbi atoopilise dermatiidiga patsientide ja nende lähedaste teadlikkuse uuringuid. Koosolekul esinedes teatas assotsiatsiooni president Özlem Ceylan, et suurim probleem on patsiendi juurdepääs diagnoosile: „Kui meil on vähimatki probleemi, küsime kohe oma sugulastelt ja nad annavad sellist meelt, nagu„ hõõru seda, pese niimoodi, kasuta seda pesuvahendit, ärge muretsege sügeluse pärast, see kaob “ja Kui me näeme esimesi sümptomeid, pöördume spetsialisti poole ja alustame ravi, siis ei pruugi naha deformatsioon haavade kujul kunagi tekkida. Patsientidel ja nende lähedastel on väga oluline sellega leppida; see on protsess ja kui alustate ravi, peab see olema pidevalt arsti kontrolli all. Eeldame, et ravi annab koheseid, väga äkilisi tulemusi ja kaotame usalduse tervishoiusüsteemi vastu, kui raviaeg võtab oodatust kauem aega. Kuid meie nõusolek, et krooniliste haiguste, nagu atoopiline dermatiit, ravi võib võtta kaua aega ja kontrollide häirimata jätmine mõjutab oluliselt ravi edukust.

Rõhutades, et mitteteaduslikud tooted ja ravimeetodid, mida leidub Internetis ja mis võetakse kasutusele sajaprotsendilise lahendusena ning mida ei tohiks usaldada, jätkas Allergia ja Elu Assotsiatsiooni president Özlem Ceylan oma sõnu järgmiselt. „Kuna meie kui ühiskonna tervisealane kirjaoskus ei ole piisav, langevad patsiendid mõnikord lootust, otsides lootust ja meetodeid, mida pole teaduslikult tõestatud. Selline olukord võib patsientidele tekitada rahalist ja moraalset kahju. Seetõttu on peredel väga oluline sellest probleemist teadlik olla. Nende patsientide elukvaliteeti on võimalik õigeaegse diagnoosi ja raviga tõsta. "

Atoopilise dermatiidi kohta (oluline teave)

  • Lastel on atoopilise dermatiidi levimus keskmiselt 20–25 protsenti. 20–30 protsenti lapsepõlves täheldatud haigusest jätkub ka täiskasvanuna.
  • Haigust täheldatakse 5–6 kuu vanuses ja 85% enne 5. eluaastat.
  • Kogu maailmas mõjutab atoopilist dermatiiti 2–10 protsenti täiskasvanutest ja 10 protsendil täiskasvanud patsientidest on haigus raske.
  • Enam kui 60 protsendil mõõduka kuni raske atoopilise dermatiidiga patsientidest kestab sügelus üle 12 tunni päevas.
  • 46 protsenti atoopilise dermatiidiga patsientidest ütleb, et nende sügelus mõjutab "sageli" või "alati" nende tööelu.
  • 68 protsendil täiskasvanud atoopilise dermatiidi patsientidest on uneprobleeme. 55% -l patsientidest on unekatkestused rohkem kui 5 ööd nädalas.
  • Raske atoopilise dermatiidiga lastel esineb unekaotust vähemalt 168 päeva aastas.
  • 14 igast neljast atoopilise dermatiidiga alla 4-aastasest lapsest ja 1-st igast 14–17-aastase vanuserühma lapsest puutuvad oma haiguse tõttu kokku keskkonnast tulenevate füüsiliste või psühholoogiliste kahjulike mõjudega.
  • 50 protsenti atoopilise dermatiidiga täiskasvanutest väldib sotsiaalset suhtlemist oma välimuse tõttu ning 50 protsendil on depressioon ja / või ärevus.
  • 72 protsendil mõõduka ja raske atoopilise dermatiidiga patsientidest on kaasnevad allergilised haigused nagu astma ja allergiline riniit.

Hibya uudisteagentuursohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar