Koroonaviiruse puhangu finantskoormus rongides 400 miljonit TL

Koroonaviiruse puhangu finantskoormus rongides 400 miljonit TL
Koroonaviiruse puhangu finantskoormus rongides 400 miljonit TL

Koroonaviiruse epideemiast põhjustatud rahaline koormus raudteetranspordile hakkas tasapisi tekkima. Epideemia vastaste meetmete raames veetakse reisijaid 50-protsendilise mahutavusega kiirrongides (YHT); 52 asemel saab päevas teha vaid 20 reisi. Korraga veetakse vähemalt 225 reisijat. Põhiliini rongiteenuseid ei ole viimase 6 kuu jooksul osutatud. Seetõttu vähenesid TCDD Tasimaciliku tulud märkimisväärselt. Hinnanguliselt võib TCDD Tasimacilik, mis lõpetas 2019. aasta 1.1 miljardi TL kahjumiga, tänavu teha veel 300–400 miljonit kahjumit.


Habertürki päritolu Olcay Aydileki uudiste järgi; "Surmav koroonaviiruse epideemia on sügavalt mõjutanud transporditööstust, eriti lennundust. Ülemaailmses plaanis võitleb lennundussektor suure kriisiga, kuna vaatamata normaliseerimisetappidele ei ole reisijatel eelmise perioodiga võrreldes piisavalt nõudlust. Riigid toetavad lennuettevõtjaid erinevatel viisidel, et vältida võimalikke pankrotte tööstuses. Leitakse, et sellised sammud võivad järgmisel perioodil esile tulla.

KA RAUDTEEVALDKOND KUTSUB

Reiside võimalikult suur vähendamine sunnib ka raudteetransporti. Raudteetranspordi ettevõtted seisid silmitsi tõsise tulude kaotusega, kuna reisijate arv dramaatiliselt langes.

KAHJUSTUS TÕUSTAB

TCDD on hiljuti jagatud kaheks eraldi peadirektoraadiks infrastruktuuri ja halduse valdkonnas. TCDD Tasimacilik vastutab reisijate ja kaubavedude eest.

TCDD Tasimacilik peatas epideemia alguses märtsis YHT, pealiini ja piirkondliku rongiteenuse.

Normaliseerimisetappidega alustati YHT lende uuesti mai viimasel nädalal. Epideemia vastaste meetmete raames on reisijaid alates mai lõpust veetud 50-protsendilise mahutavusega; 52 asemel tehakse päevas vaid 20 reisi. Iga kord veetakse vähemalt 225 reisijat vähem.

Tavapärane või nn kombineeritud nn põhiliinirongidega (Türgi erinevate provintside vahel) pole ikka veel aeg alustada.

Selline olukord vähendab TCDD Tasimaciliku tulusid ja suurendab selle kahjumit. TCDD Tasimacilik lõpetas 2019. aasta 1.1 miljoni TL kahjumiga. Arvatakse, et koroonaviiruse epideemiast tingitud reisijate ja lendude arvu vähenemise tõttu võib 2020. aasta kahjum ületada 1.5 miljardit TL.

OLULISE KOORMUSE TÕUS

Allikad väitsid, et kaubaveol on iga päev kõrgem tulemus, ja ütlesid: „Võime öelda, et kaubavedu on ületanud eelmise aasta andmeid. Ka reisijaid on, osa sellest kahjumist kaetakse lasti eelisega ”.sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar