Türgi fondi kalligraafiamuuseum

Türgi fondi kalligraafiamuuseum
Türgi fondi kalligraafiamuuseum

Türgi fondi kalligraafiamuuseum on Istanbulis Beyazıti väljakul asuv kalligraafiamuuseum, mis on seotud sihtasutuste peadirektoraadiga.


See on madrasa hoone sees, mis kuulub Bayezidi mošee kompleksi. Välja on pandud erinevatest kohtadest pärit liinidega seotud liinid ja seadmed. See asus tööle 1984. aastal. Täna on see külastajatele restaureerimise tõttu suletud.

Mustafa Dede, III kronoloogilises järjekorras muuseumis. Murad, Hâfız Osman, Yedikuleli Seyyid Abdullah, III. Ahmed, Kâtibzâde Mehmed Refî, Mahmud Celâleddin, II. Mahmud, sultan Abdülmecid, Râkim Efendi, Ali Haydar Bey, Vahdetî Efendi, Kazasker Mustafa İzzet Efendi, Mehmed Sefik Bey, Mevlevi Zeki Dede, Mehmed Izzet Efendi, Sâmi Efendi, II. Eksponeeritud on sellised kalligraafiameistrite tööd nagu Abdülhamid, Hasan Rıza, Mehmed Nuri, Kamil Akdik, Necmeddin Okyay ja Hamit Aytaç.

Madrasa klassiruum on korraldatud sektsioonina "Pühad reliikviad"; Keskel on 1884. aasta Kaaba ukse kate. Selle osa kõige väärtuslikumad tükid on prohveti hauast habemega pudelisse võetud pinnas. Samuti on miniatuure, mis kujutavad Mekat, Medinat, Mina ja Muzdalifahi.

Madrasa sisehoovis on Ali, Sâmi Efendi ja Mustafa İzzet allkirjastatud kivist pealdised.

Muuseumi aias on kaks Ahmet Ziya Bey valmistatud päikesekella.sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar