Tuleks kindlaks määrata riiklik autonoomiatehnoloogia strateegia

Tuleks kindlaks määrata riiklik autonoomiatehnoloogia strateegia
Tuleks kindlaks määrata riiklik autonoomiatehnoloogia strateegia

HAVELSANi eestvedamisel 2018. aasta oktoobris alustatud tehnoloogia SohbetHAVELSAN TV You 8.-10. Septembril, teema “Autonoomsed tehnoloogiad”, mis on tänapäeva ja lähituleviku üks olulisemaid tehnoloogiaid.Tube kanal, otseülekanded veebis.


3 päeva kestnud seanssidel; Publikuga kohtusid nii kaitsetööstuse ettevõtete esindajad kui ka akadeemilise maailma ekspertide arvamused.Tube Vastati publiku saadetud küsimustele.

HAVELSANi peadirektor Dr. Ürituse avakõnes teatas Mehmet Akif Nacar, et „Autonoomsed tehnoloogiad on kõige põnevamad ja uudishimulikumad töövaldkonnad, millel on potentsiaali kujundada tulevikku ja pakkuda inimkonnale uut eluvormi, ning tänas kõiki osalejaid nende panuse eest sellesse olulisse sündmusse.

Esimesel päeval toimunud paneeli pealkirjaga "Autonoomne toetatud mitmekihiline sõda" pidas HAVELSANi teadus- ja arendustegevuse tehnoloogia- ja tootehalduse direktor Dr. Seda modereeris Tacettin Köprülü.

Paneelile; HAVELSANi koolitus- ja simulatsioonitehnoloogiad peadirektori asetäitja Muhittin Solmaz, ASELSANi mehitamata maa- ja meresõidukite programmijuht Çiğdem Şen Özer, ROKETSANi tehisintellektitehnoloogia rühmajuht Dr. Osalesid Umut Demirezen ning TUSAŞ tehisintellekti ja masinõppe rühmajuht Güven Orkun Tanık. Paneelis arutati mitmekihilise sõja kontseptsiooni ja seda, kuidas saab nendes sõdades kasutada autonoomseid tehnoloogiaid nii täna kui ka tulevikus.

Kaitsetööstuse ettevõtetes tehtud uuringutest; Silma paistsid HAVELSANi digitaalsed väed, ASELSANi sülemikontseptsiooni merre viimine, ROKETSANi väljatöötatud algoritmid ning TAI spetsiaalselt valmistatud lahendused helikopterite, lennukite ja UAV-de jaoks.

Teise päeva paneelis teemal "Tänapäeva ja tuleviku autonoomsed tehnoloogiad" rääkis prof. Dr. Moderaator oli Tankut Acarman.

HAVELSANi robootika ja autonoomsete süsteemide rühma juht Gürkan Çetin, Bilkendi ülikooli elektri- ja elektroonikaosakonna teaduskonna liige prof. Dr. Serdar Kozat, METU arvutitehnika osakonna teaduskonna liige dots. Dr. Erol Şahin, Kuartise peadirektor dr. Ahvi Saraçoğlu, Selvi tehnoloogia peadirektor Şeref Burak Selvi ja Asisguardi inseneridirektor Akın Günönü hindasid autonoomsete tehnoloogiate visiooni meie riigis ning simulatsiooni ja välitestide edukriteeriume mõjutavaid erinevusi autonoomsetes süsteemides.

Autonoomsete süsteemide turvalisust mõjutavaid tegureid ja võetavaid meetmeid arutati kolmandal ja viimasel päeval teemal "Autonoomse tehnoloogia turvalisus". HAVELSANi küberjulgeolekuteenuste grupijuht Dr. Paneel, kus moderaator oli Mert Özarar; STM-i küberturvalisuse suurandmete direktor Sedat Salman, ASELSANi mehitamata ja autonoomsete süsteemide disainijuht Burak Yenigün, Atılımi ülikooli tsiviillennunduskooli direktor prof. Dr. Kohal olid Hüseyin Nafiz Alemdaroğlu ja HAVELSANi tootejuht Abdullah Alphan Erten.

Lõpukõnes ütles HAVELSANi teadus- ja arendustegevuse tehnoloogia ja tootehalduse direktor Dr. Tacettin Köprülü märkis: „Akadeemikute ja kaitsetööstuse ettevõtete üksmeelena on kolme päeva üks olulisemaid väljundeid vajadus määrata kindlaks riiklik autonoomiatehnoloogia strateegia. Märkides, et selle strateegia kindlaksmääramine kiirendab läbiviidavaid tehnoloogiauuringuid ja väljundeid, ütles Köprülü: "Selles kontekstis sooviksime järgmisel perioodil korraldada autonoomsete tehnoloogiate strateegiatöökoja. Selles töötoas tuleks lisaks tehnoloogilistele uuringutele kindlasti arvestada ka töö õiguslike ja eetiliste mõõtmetega. " Ta rääkis kujul.sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar