Mis on Tekatü? Hilal Tekatü ajalugu

Mis on Tekatü? Hilal Tekatü ajalugu
Mis on Tekatü? Hilal Tekatü ajalugu

"Tekatü", mis tähendab Ottomanis ristumist või ristumist, on raudteesõlm maailmas ainult Inglismaal, Ameerikas, Indias ja Izmiris. See on rööbastee ristumine teineteisega risti, mida kirjanduses nimetatakse kahe raudteeliini ristumiskohast tuleneva kuju tõttu "teemantide ristumiseks".

Hilal Tekatü ajalugu


Hilali raudteejaam on İZBANi keskliini jaam. Jaam kasutab İZBAN ronge, mis väljuvad Menemenist Cumaovasıni.

Jaam anti esmakordselt kasutusele 1. juulil 1866 Izmiri-Alsancaki-Aydıni raudteel. Jaam asub kuulsas "Poolkuu ristumiskohas", kus ristuvad ORC ja SCP. Kahe raudteeliini ristumiskohast tuleneva kuju tõttu nimetati jaama esmakordsel avamisel kreeka keeles ristiks, mis tähendab "rist". Jaam, mis säilitas oma nime aastatel 1866–1923, kandis 1923. aastal vabariigi asutamise järgi nime „Poolkuu”, sest enamus linna elanikkonnast olid moslemid, kuid raudteed ei kutsunud ei Ristiks ega Poolkuu. Raudteelased kutsusid ristmikku, kus kaks liini ristusid, "Tekatü", mis tähendab Ottomani türgi keeles risti või ristmikku ja mida kasutatakse tänapäevalgi. Seda nimetatakse teemantide ristmikuks kogu maailmas.

Kohe märgatakse, et ristmik ehitatakse teistest raudtee ristmikest erinevalt. Ristmiku, kus Basmane-Alsancaki jaamadest väljuvad rongid kohtuvad ja kus ristmikud toimuvad kontrollitult, ülemaailmne tähtsus tuleneb nende vähesest arvust. Nende nimesid nimetatakse kirjanduses kui "teemantide ristteed". See eksisteerib maailmas ainult Inglismaal, Indias, Californias ja Izmiris.

Varem, kui auruvedur läbis Hilal Tekatü, kustutati tuled, süüdati küünlad ja mööduti neist vaimustusega. Raudteelased kutsuvad seda ristmikku, mida nad kutsuvad "tekatuks", "takatukaks" rongi möödumisel kostuvate helide tõttu. Selles suhtes on Izmiri poolkuu jaam meie riigi ja Izmiri rikkus.

 


sohbet

Feza.Net

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar

Seotud artiklid ja reklaamid