Viimane tunnel avati Ümraniye Ataşehir Göztepe metrooliinil

Viimane tunnel avati Ümraniye Ataşehir Göztepe metrooliinil
Viimane tunnel avati Ümraniye Ataşehir Göztepe metrooliinil

Tööd "Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrooliinil", mille ehitus lõpetati 2017. aastal ja mille rekonstrueerimist alustas IMMi president Ekrem İmamoğlu 20. septembril 2019, jätkatakse täie hooga. Uurides viimast tunneldamisprotsessi 42 meetrit maapinnast allpool asuva liini Atakenti jaamas, küsis İmamoğlu, kas metrootöödel on uusi laenulepinguid: „Me vajame seda. Neid on ka erinevatel joontel; me töötame. Saame häid signaale. Loodan, et tegeleme nende nõuetega kiiresti. Istanbulil on alati see maine ja anne. Soovime nendest probleemidest kiiresti üle saada ja viia lõpule sujuvad protsessid seoses meie olemasolevate liinidega ”.


Istanbuli suurlinna omavalitsuse (IMM) president Ekrem İmamoğlu alustas 2017. septembril 20 uuesti 2019. aastast peatatud projekti "Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrooliini" ehitustöid. İmamoğlu uuris Atakenti jaama tunnelitööde lõpuleviimist, mis on kõige olulisem linnaliiklust hingav liin. Pärast TBM-seadet (Tunel Boring Machine-Tunnel Boring Machine), mis oli viimane betoonplokkide puurimisprotsess koos töötajatega, sai İmamoğlu tööde kohta teavet raudteesüsteemide osakonna juhilt Pelin Alpkökinilt. İmamoğlu ja töötajad õnnitlesid puurimisprotsessi lõpuleviimist aplausiga. İmamoğlu vastas ajakirjanike küsimustele ka 42 meetrit maapinnast. İmamoğlule esitatud küsimused ja IMMi presidendi vastused küsimustele olid järgmised:

"MEIE METROWALSID KÕNNIVAD ÜHEL KÜLJEL PÕNEVAD MEIST"

See oli üks eelmise perioodi lõpetatud metrooliinidest, mis on ehituse viimane punkt?

“Oleme praegu Ümraniyes. Vaatasime kõik koos TBM-i vabastamist. Kui me ametisse asusime, oli see üks meie püsiridu. Ressursside loomisega oleme punktis, kus alustasime kiiresti. Meie liin jätkub siit kuni viimase peatuseni. Nüüd suundub see meie peatusest Ümraniye Çekmeköy poole. Järgmisena tuleb meie teine ​​käsi. Eelmisel aastal Ataşehirist alustatud protsess on oma töö põhja poole, viimase punkti suunas lõpetanud. Ja muidugi, sellel on oma lõunaosa, on osa, mis jätkab Göztepe poole. Ettevalmistused käivad ja loodan, et võtame seal aasta lõpu poole meetmeid. See tähendab, et 2021. aasta lõpuks on meie tunnelitööd peaaegu valmis. Liinil on hinnalised peatused, millesse usume. Meil ​​on 11 peatust ja see on väärtuslik liin, mis kohtub ka Ümraniye-Üsküdari liiniga Göztepest Çekmeköyni. Metrood on meie jaoks olulised. Ühest küljest erutab meid metroos kõndimine. Istanbuli ja Türgi nendel rasketel päevadel, kõigi tööinimeste endi, meie sõprade, meie siinse ettevõtte, kolleegide ja meie kindla meie väärtusliku nõustaja pühendunud jõupingutused südamest tänan neid kõiki. Loodan, et Allah jõuab kõigini. "

"ISTANBULI KREDIIDIVÕIMALUS ON ALATI OLEMAS"

Kas on mingeid uusi laenulepinguid?

"Muidugi me töötame. Me vajame. Neid on ka erinevatel joontel; me töötame. Saame häid signaale. Loodetavasti tegeleme nende nõuetega kiiresti. Istanbulil on alati see maine ja anne. Soovime neist probleemidest kiiresti üle saada ja viia lõpule sujuvad protsessid, mis on seotud meie olemasolevate liinidega. Ühest küljest on meil read, kuhu panustame võimalikult palju omavahenditest, ja loomulikult on meil ka read, mille oleme hiljuti ette valmistanud. Nendel ridadel on meil read, mille kujundame, kui need alguse ajal lõpevad, pärast seda, kui oleme eelnevalt arvutanud nii laenumudeli kui ka rahastamismudeli ja projekti võimalused ning pärast tööle asumist ei ütle me: "Oh, see pole nii, see pole nii". Need asjad peaksid nagunii sellised olema. Kui teie alustatud ja öeldud „3 aasta pärast valmiv töö“ lõpeb 6–7 aasta pärast, on minu maksumus teile palju suurem. Sest kahjuks paneb meie riigi majandus kulusid selja taha välisvaluutaga ja selliste teguritega, mis neid kulusid viimasel ajal suurendavad. Istanbuli aktiivne riik ja olles ülemaailmselt huvipakkuv metropol, on tema võimekus kõigest hoolimata kõigist neist probleemidest üle saada. Kavandame nii olemasolevaid kui ka uusi projekte parimal võimalikul viisil. Oleme Istanbuli selle viie aasta jooksul ette valmistanud väga olulisteks sammudeks. Loodan, et need 5 aastat jäävad väga hästi meelde. "

İmamoğlu edastas küsimuse “Kas selle liini avamise kuupäev on määratud” otse tema kõrvale Alpkökinile. Saades Alpkökinilt vastuse "2022. aasta lõpus", vastas İmamoğlu: "Pelin on see, mida ta ütleb".

SEE TULEB TULEGA ÜHE TEEGA 44.000 XNUMX REISIJAT

Täisautomaatse juhita funktsiooniga M13 Göztepe-Ümraniye 12-kilomeetrine metrooliin koosneb 11 jaamast. M44.000 liin, mis mahutab ühes suunas 12 5 reisijat tunnis; M4 Üsküdar-Çekmeköy metrooliin Çarşı jaamas, MXNUMX Yeni Sahra jaamas Kadıköy- See integreeritakse Kavşantepe metrooliini ja Göztepe jaamas asuva Marmarayga. Isegi; 60. Asuvad Yıli park, Göztepe, Sahrasıcedit, Yeni Sahra, Ataşehir, finantskeskus, Site, Atakent, Çarşı, SBÜ haigla ja Kazım Karabekir jaamad.


sohbet

Feza.Net

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar