Hiina suurim patrulllaev Haixun 09, vette lastud

Hiina suurim patrulllaev Haixun 09, vette lastud
Hiina suurim patrulllaev Haixun 09, vette lastud

Hiina suurim merepatrulllaev, mis lasti vette Guangdongi provintsis Guangzhous asuvas laevatehases, aitab parandada mereliikluse korraldust. Hiina osariigi laevaehituskorporatsiooni Guangzhou Wenchongi laevatehases ehitatud Haixun 09 haldab Guangdongi meresõiduohutuse amet. Eeldatavasti saab laev täielikult tööle 2021. aastal.


Hiina suurim merepatrulllaev, mis lasti vette Guangdongi provintsis Guangzhous asuvas laevatehases, aitab parandada mereliikluse korraldust. Hiina osariigi laevaehituskorporatsiooni Guangzhou Wenchongi laevatehases ehitatud Haixun 09 haldab Guangdongi meresõiduohutuse amet. Eeldatavasti saab laev täielikult tööle 2021. aastal.

Laeva peainsener Yan Peibo ütles, et 165-meetrise meresõiduturvalisuse patrull-laeva veeväljasurve oli 10 700 tonni ja kiirus üle 25 sõlme (46 kilomeetrit tunnis). Laev suudab majandusliku kiirusega 16 sõlme läbida rohkem kui 10 tuhat meremiili (18 tuhat 520 kilomeetrit) ja võib sõita 90 päeva jooksul.

Laev sisaldab helikopteri maandumisplatvormi ja andmekeskust koos paljude satelliitsidesüsteemidega, sealhulgas Hiina satelliidisüsteemiga Beidou. Öeldi, et Haixun 2019, mille ehitamist alustati 09. aasta mais, on eeldatavasti oluline õiguskaitse, hädaolukordade koordineerimise ning juhtimise ja reostuse vältimise platvorm. Hiina meresõiduohutuse ameti direktor Cao Desheng ütles, et uus laev aitab tugevdada mereliikluse juhtimist ja hädaabi, tagab ohutu ja probleemideta laevaliikluse ning kaitseb riigi merendushuve.

Märkides, et see saab olema ka oluline hädaolukordade juhtimise ja koostöö vahend globaalses meresõiduturvalisuses, teatas Cao, et Haixun 09-l on intelligentne masinaruumisüsteem, mis suudab peamist tõukejõusüsteemi ja elektrigeneraatoreid reaalajas jälgida. "Sellel on süsteem lämmastikoksiidide eemaldamiseks, mida sageli leidub mootori heitgaasides," ütles ta. Hiinas on praegu tööl kolm mereturvalisuse patrull-laeva, mille veeväljasurve on üle 3 tonni.


sohbet

Feza.Net

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar

Seotud artiklid ja reklaamid