Kas TCDD reisijate- ja kaubavedu on erastatud?

Kas tcdd transport on kohandatud
Kas tcdd transport on kohandatud

Transpordi- ja taristuministeeriumi 2021. aasta eelarve plaani- ja eelarvekomisjonis esinedes ütles CHP İzmiri asetäitja Kamil Okyay Sındır transpordi- ja taristuministrile Adil Karaismailoğlule „TCDD A.Ş. Kas reisijate- ja kaubaveoteenuseid osutab avalik teenus erastamise teel? Ta juhtis tähelepanu korruptsioonile ja eeskirjade eiramisele, mis kajastuvad TCA aruannetes.

"MIKS EI OLE AVATUD PAKKUMIST?"


Sındır alustas oma kõnet ehitamise, töötamise ja ülekandmise mudeli kritiseerimisega ning ütles: „Tervishoiuministeerium on loobunud avaliku ja erasektori koostööprojektidest, kuid ma näen, et transpordi- ja taristuministeerium ei anna alla. Transpordiministeeriumi sõnul ehitatakse aastaks 2023 ehitamise, töötamise ja ülekandmise mudeliga 2.242 projekti pikkusega 14 kilomeetrit. Maanteede ehitamine ei ole erialast kvalifikatsiooni nõudev töö. Seal on 5-6 töövõtjat toetavat ettevõtet, nii et saame 10. Kui sisestate hanke, siis need ettevõtted osalevad, miks mitte pakkumisi avada? Miks jäetakse selle ehitamise, töötamise ja ülekandmise mudeli kasutamisel riigihangete ameti kontrollist puuduvad investeeringud riigihangete seadusest välja? Valitsus maksab maanteedelt 14 miljardit 49 miljonit, tervishoiuministeeriumilt 16 miljardit 392 miljonit, transpordi- ja taristuministeeriumilt 540 miljonit TL, mis tähendab lõpetamata orbude õiguse alusel 31. aasta eelarvest kokku 2021 miljardit TL. "Need on hinnad, mida täitmata orb pidi suureks saades maksma."

"MIDA ANTAKSE VÕI ANTAKSE LEPINGUGA ETTEVÕTETELE?"

Nentides, et transpordi- ja taristuministeeriumis ei lähe kõik hästi, on rahaga seotud töödes suured probleemid ning jätkusuutliku teenuse kvaliteet on kaugel, ütles Sındır: „TCA aruannetes näete TCDD-s esinevat korruptsiooni. Kiirrongiliinidel on puuetega inimestele kehtestatud 14-protsendiline kvoodipiirang, te ei saa eeldada, et me sellest ülekohtusest vaikime. Transpordi- ja taristuministeerium kandis Euraasia tunnelile antud transiidigarantii raames raamatupidamisdokumentidesse 2026 miljonit liiri kuni 963. aastani 31,2 miljoni liirina, Eurasia tunnelis 25 miljonit sõidukit ja neid ei kaasatud raamatupidamisdokumentidesse, maanteed Peadirektoraadi auditiaruandes ei kogutud ehitustööde-haldamise-üleandmise töövõtjatelt 568 miljonit liiranõuet annuiteedisuhete jaoks ning TCA aruannetesse lisati palju probleeme. TCA aruannete järgi on jällegi 25 autot, 96 väikebussi, 8 arvutit, 207 sülearvutit, 105 tahvelarvutit, 165 mobiiltelefoni, 315 televiisorit, 34 printerit, 129 projektsiooniseadet, 23 köitmismasinat, 8 dokumendipurustajat, 12 UPS ja 6 kaamerat ostsid töövõtjaettevõtted. Kui neid on võimalik hankida töövõtjalt, siis mida antakse töövõtjatele vastutasuks, mida on antud või mida antakse? " ütles.

"KAS TCDD reisijate- ja kaubaveoteenused on kohandatud?"

"TCDD A.Ş. Kas reisijate- ja kaubaveoteenuseid osutab avalik teenus erastamise teel? Sındır jätkas oma sõnu, suunates küsimuse Karaismailoğlule: „TCDD veebisaidilt saadud teave ütleb:„ TCDD Taşımacılık AŞ avaliku teenindamise kohustus lõpeb selle aasta lõpus. Kõnealust teenust osutab raudteerongiettevõtja, kes võitis pakkumise avatud pakkumismenetluse korras alates 2021. aastast. Kas me saame selle siit? Selle teenuse täitmine avaliku teenindamise kohustuse tõttu peab Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ tegema alates 2021. aastast pakkumise koos kahe teise avatud pakkumismenetlusega volitatud ettevõtte kõrval ja kas see teenus erastatakse? "Kas TCDD Transport on erastatud?" Valgustage avalikkust selles küsimuses, kallis minister, ”ütles ta.

"KIUDU INFRASTRUKTUURI PIKKUS KAPITALIL ON ISTANBULIS 3,1 MEETRIT, Stockholmis 700 meetrit"

Digitaalse muundamise indeks Türgis pole seni esitanud realistlikku viisi, mis on arvutatud Sındıris, ütles lõpetatud ütles: "Valitud riikide hulgas on sondi infrastruktuuris aastane elektritarbimine inimese kohta ja Türgis 4. koht. "Kilobitti sekundis, mis on üks Türgi jõudlusest piirkondades, kus Interneti-kasutajate jaoks on Interneti-ühenduse madalaim ribalaius. Türgi väärtus 94 tuhat 995 kb / s, 429 tuhat 665 kb / s, mis on maailma keskmisest palju madalam. Infrastruktuuris ja eriti küberturvalisuses oleme kehvas olukorras. Linnade jaoks arvutatud kiudainfrastruktuuri pikkuse suhe elaniku kohta on Istanbulis 3,1 meetrit, Ankaras 4,3 ja Izmiris 4 meetrit inimese jaoks. Kiudainfrastruktuuri pikkus elaniku kohta sellises linnas nagu Stockholm on 770 meetrit. See on 200 korda meie linnade kohal. Sa kiitled, aga tegelikult oled häbiväärses olukorras. "


sohbet

Feza.Net

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar

Seotud artiklid ja reklaamid