Kus on Karahisari loss?

Kus on dacha liblikas
Kus on dacha liblikas

Kus on Karahisari loss? Afyonkarahisari loss on vulkaaniline loss, mis asub Afyonkarahisaris.


Heitite keiser II asub Afyonkarahisari kesklinnas looduslikult kõrgendatud vulkaaniliste omadustega kivimimassi kohal, maapinnast 226 meetri kõrgusel. See loss, mida kasutati kindlustatud asukohana Mursili perioodil Arzava ekspeditsioonil, ehitati esmakordselt Hapanuvasse; Acroenos Rooma ja Bütsantsi perioodil; Seljukide ajast saati kutsuti seda Karahisariks. Karahisari lossi juurde pääseb 1350 sammuga. Ehkki selle ajaloolist tekstuuri pole säilinud, on siiski vanu varemeid.

Seljukid ja Ottomanid

Kuna selles lossis hoiti Seljuki sultani Alaeddin Keykubat I aardeid, kutsuti lossi ka Hisar-ı Devletiks. Lossi nimeks sai Karahisar-ı Sahip Sahip Ata Fahrettin Ali, ühe Seljuki viiritaja, perioodil. II, kes lasi selle remontida 1573. aastal. Selim nimetas lossi selles piirkonnas kasvatatud oopiumi tõttu Afyonkarahisariks.

Legendid Karahisari lossist

  • Legendi järgi on Hz. Ali tuli siia. Sel ajal, kui tema hobune Düldülil oli, jäid tema nelja hobuseraua jäljed lossi.
  • Ka Battal Gazi legend on väga huvitav. Rooma keisri tütar armub lossi ümbritsevasse pataljoni Gazisse ja soovib talle saata kivi külge seotud noodi, kuid kui ta selle noodi viskab, lööb see pataljoni Gazi pähe ja põhjustab tema surma.
  • Kuuldavasti suri selles lossis ka Türgi kuulus sõdalane Tarkan.
  • Nii paljude legendide mõjul on Karahisari lossis täna rohkem kui üks soovipuu. Arvatakse, et need, kes soovivad abielluda, teevad oma soovid teoks, sidudes selle puu külge köie.
  • Karahisari lossis on kivivann. On ka kuulujutte, et selles vannis lebav naine rasestub.
  • Kui suudate lossiukse kolme soonesse kive visata, on see kuulujuttude hulgas, kui teie kolm soovi vastu võetakse.

sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar

Seotud artiklid ja reklaamid