Meeldetuletus Covid-19 meetmetest hooldekodudes ja puuetega hooldekeskustes

Abikaitsemeetmete meenutamine hooldekodudes ja puuetega inimeste hooldekeskustes
Abikaitsemeetmete meenutamine hooldekodudes ja puuetega inimeste hooldekeskustes

Pere-, töö- ja sotsiaalministeerium saatis ringkirja, milles tuletati meelde Covid-19 ettevaatusabinõude ja tavade eeskirju, mida tuleks hooldekodus, puuetega inimeste hooldekeskuses ja lastekodudes töötavate töötajate suhtes rakendada.


Covid-19 meetmete raames saadetud ringkirjas tuletas ministeerium meelde, et alates veebruarist hooldekodu ning hooldekodu ja lastekodude ning nendes asutustes töötavate töötajate suhtes rakendatud ranged meetmed jätkuvad ka lähipäevil. Ringkirja lisati järgmised hoiatused, kus tuletati meelde rakendatavate meetmete ja tavade reegleid:

Vahetused jätkuvad 14-päevaste perioodidena

Nendes asutustes töötavate töötajate vahetused korraldatakse jätkuvalt 14-päevaste perioodidena. Haiglast naastes on isolatsiooni kestus 14 aastat. Kui isolatsiooni pole võimalik teha 14 päeva jooksul, tehakse vähemalt 10 päeva isolatsiooni.

PCR-test viiakse läbi enne kodu isoleerimise personali heaks töötamist

Alates aprillist läbi viidud PCR-test, mida töötajatele rakendati enne töö alustamist, jätkub. Pärast vahetuseelset testi hoolitsetakse selle eest, et inimesed oleksid jätkuvalt isoleeritud, järgides täieliku isolatsiooni reegleid, et töötajad ei hakkaks töötama testi tulemust avaldamata ja et töötajad, kelle PCR-testi tulemus on negatiivne, viiakse tööpiirkonda.

Ühiskondlikku tegevust ei lubata

Asutuses töötava personali sotsialiseerumine omavahel on võimalikult piiratud. Inimesi takistatakse koos söömast. Seltskondlikke üritusi ei lubata ministeeriumiga seotud kohtades.

Hädaolukordades asutustesse viidud külalised isoleeritakse kindlasti 14 päeva

Tagatakse, et eriolukordadesse organisatsioonidesse viidud külalised isoleeritakse 14 päevaks, testid viiakse läbi 14-päevase isolatsiooniperioodi lõpus ja inimesed, kelle testitulemused on negatiivsed, viiakse oma tuppa. Need, kes saavad statsionaarset ravi, vabastatakse haiglast pärast ravi lõppu ja kahe PCR-testi negatiivsuse ilmnemist, mis tuleb teha 24–48 tundi pärast seda.

Kontaktide jälgimine viiakse läbi vastavalt kontakti algoritmile

Kontaktisikuteks tunnistatud isikute isoleerimine viiakse läbi ühe inimese piirkondades, kus nad asuvad, ja kui see pole võimalik ühe inimese piirkonnas, tagatakse nende isoleerimine kõige vähemate inimeste arvuga. Kontaktide jälgimine viiakse läbi vastavalt kontakti algoritmile.


sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar

Seotud artiklid ja reklaamid