Covid-19 pandeemia mõjutab laste ja noorukite vaimset tervist

Covidi pandeemia mõjutab laste ja noorte vaimset tervist
Covidi pandeemia mõjutab laste ja noorte vaimset tervist

Covid-19 pandeemia mõjutab jätkuvalt nii laste ja noorte kui ka täiskasvanute vaimset tervist. Lapsed ja noored, kes jätkavad haridusteed ka kodus, võivad nüüd näidata sellist käitumist nagu nutt, introvertsus, viha kontroll ja agressioon, kuna nad ei saa end selle muutumisprotsessi käigus väljendada.


Tuletades meelde, et täiskasvanutel on selles protsessis laste ja noorte vaimse tervise kaitsmisel oluline kohustus, on DoctorTakvimi.com ekspert Psk. Ezgi Ünal ütleb: "Täiskasvanud ei tohiks unustada, et hobide jaoks aja veetmine, lastega tegevuste tegemine ning teadlikkuse ja teadlikkuse jaoks kvaliteetse aja veetmine on võtmetähtsusega nii nende kui ka laste vaimse tervise kaitsmiseks."

Täiskasvanute vaimne tervislik elu sõltub suuresti nende lapsepõlvest. Lapsepõlves inimese probleemide ja traumade hea tundmine aitab lahendada ka tulevasi probleeme. DoktorTakvimi.com üks ekspertidest psühholoog Ezgi Ünal tõdeb, et "tervislik elu on võimalik ainult iga arenguperioodi lõpuleviimisega ükshaaval" ja nendib, et kui ühel neist perioodidest ilmnevad probleemid, millel on ainulaadsed omadused ja konfliktid, arvatakse, et see mõjutab ka järgmisi etappe.

Tuletades meelde, et lapsepõlv on vanus, mil tegelase alused pannakse, ja noorusperiood on aastad, mil inimene teeb esimese sammu täiskasvanuks ja algab identiteedi kujunemine. Ezgi Ünal juhib tähelepanu sellele, et noorusperioodil, mil noored kahtlevad oma olemasolus ja küsivad sageli, miks, on oht haigestuda olulistesse vaimuhaigustesse. DoktorTakvimi.com üks ekspertidest psühholoog Ezgi Ünal ütleb, et uuringud näitavad, et isegi erinevates riskitingimustes pole märkimisväärsel osal lastest raske psüühikahäire, kuid 18 protsendil kõigist lastest on käitumisprobleeme.

Covid-19 perioodil kasvas tehnoloogiasõltuvus

Rõhutades, et Covid-19 epideemia, millega kogu maailm on võidelnud, on muutunud nii laste ja noorte kontrollimatuks probleemiks kui ka täiskasvanute elu mõjutavaks, on Dr.Takvimi.com eksperdid Psk. Ezgi Ünal jätkab oma sõnu järgmiselt: „Noored, kes veedavad palju aega kodus, on sarnaselt täiskasvanutega rohkem seotud tehnoloogia ja internetiga ... Pealegi jätkavad nad haridusteed veebis. Sel perioodil, kui noored ja lapsed üritavad toime tulla negatiivsete mõtetega nagu tehnoloogiasõltuvus ja ärevus, ei suuda nad kahjuks oma tundeid täiskasvanute kombel sõnadega väljendada. Selle asemel püüavad nad end väljendada sellise käitumise kaudu nagu nutt, introvertsus, viha kontroll ja agressioon. Selles protsessis on täiskasvanutel kohustus kaitsta laste ja noorte vaimset tervist. Täiskasvanud peavad veetma piiratud aega selliste tehnoloogiliste seadmete nagu televiisor, tahvelarvuti ja telefon eeskujuks lastele ja noortele.

Kuna sel perioodil tehnoloogia sõltuvus suureneb. Täiskasvanud ei tohiks unustada, et hobide jaoks aja veetmine, lastega tegevuste tegemine ja kvaliteetaja veetmine, mida me nimetame kvaliteetajaks, on nii nende endi kui ka laste vaimse tervise kaitsmisel võtmetähtsusega. Meie lapsed on ühiskonna turvalisus ja tulevik ... Seetõttu on väga oluline kaitsta nende vaimset ja füüsilist tervist. "


sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar

Seotud artiklid ja reklaamid