Çukurova piirkondliku lennujaama pealisehituse konkurss on sõlmitud

cukurova lennujaama hange on lõppenud
cukurova lennujaama hange on lõppenud

Çukurova piirkondliku lennujaama pealisehituse pakkumises tegi Favori İşletmecilik AŞ / YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ühisettevõte 147 turnee lõpus madalaima pakkumise 297 miljoni 100 tuhande euro ja käibemaksu eest.


Vabariigist pärit Mustafa Çakıri uudiste järgi; „Limak-Kalyon-Cengizi ühisettevõte grupp kõrvaldati eelmisel Çukurova lennujaama hankel. Tähelepanuväärne oli asjaolu, et transpordi- ja taristuminister Cahit Turhan vabastati ametist 12 päeva pärast pakkumist. Hange tühistati 18 päeva pärast uue ministri Adil Karaismailoğlu ametisse asumist. Esiteks kuulutati välja, et uus hange korraldatakse 26. oktoobril. Seejärel lükati see edasi 20. novembrini. Hange toimus eile Riigi Lennujaamade Ameti (DHMİ) peadirektoraadis. Enne pakkumist teatas TAV, et teevad ka pakkumisi. Komisjoni juht, DHMİ ostu- ja varustusosakonna juhataja Ömer Gönül ütles, et 7 ettevõtet ostsid toimikud ja nende kohalolekuks vajalikud dokumendid kiideti heaks. Gönül märkis järgmist:

  1. Tänukirja esitas Taya Liman İşletmesi AŞ.
  2. Favori Isletmeciligi AŞ / YAKO tekstiilitööstuse ja väliskaubanduse AŞ ühisettevõte,
  3. EMT İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ / Ziver İnşaat Taah. Hull. Lahke. Paz. Laulmine. Tic. AŞ ühisettevõte,
  4. RC Rönesans Ehitusettevõtja Inc.
  5. IC İçtaş Construction and Trade Inc.,
  6. YDA Ehitustööstus ja Kaubandus Inc,
  7. TAV Airports Holding AŞ tegi pakkumise. "

Tähelepanuväärne oli see, et Limak-Kalyon-Cengizi ühisettevõte, mis varem kõrvaldati, ei teinud pakkumisi. Enampakkumine toimus seetõttu, et pakkumises oli rohkem kui üks pakkuja. Tuure jätkus kogu päeva vältel. Õhtul 147 ringkäiku kestnud läbirääkimiste tulemusena teatati, et Favori İşletmecilik AŞ / YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ühisettevõte tegi kõige sobivama pakkumise 297 miljoni 100 tuhande euro pluss käibemaksuga. TAV, YDA, kes tegutsevad kahe ettevõtte lennujaamas ja ehitusvaldkonnas, RönesansSee juhtis tähelepanu, et jättis maha suured ettevõtted nagu İçtaş.

Mõlemad hanke võitnud ettevõtted Çerkezköy päritolu. Favori İşletmecilik AŞ asutati 2005. aastal. Selle tegevusvaldkond on loetletud kui "lennujaama haldamine". Favori Business Administration võttis 20 aastat Somaalia Mogadishu lennujaama opereerimise, mille avas president Recep Tayyip Erdogan. Teine ettevõte on YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ. Çerkezköy päritolu. Tundub, et ettevõtte tegevusvaldkond on "sokitootmine". Mõlemad ettevõtted tegutsevad tegelikult Kozuva kontsernis. Çerkezköy Kui uurida Kozuva kontserni veebisaiti, kuuluvad sidusettevõtete hulka YAKO Tekstil ja Favori İşletmecilik. Sellesse kontserni kuulub ka Başakşehiri kolledž. Süleyman Kozuva, Kozuva kontserni direktorite nõukogu esimees AKP-st Çerkezköy Ta oli linnapeakandidaat. Kozuva on endiselt Çerkezköy Ta töötab kaubandus-tööstuskoja presidendina. Hanke tulemus saab ametlikuks pärast minister Adil Karaismailoğlu heakskiitu.


sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar

Seotud artiklid ja reklaamid