Dr. Behçet Uz puhkeala on uuesti sündinud

dr behcet uz puhkeala uuesti sündinud
dr behcet uz puhkeala uuesti sündinud

İzmiri pealinnavalitsus, Dr. Behçet Uz puhkeala jätkab renoveerimistöid. Aastast 2021 uuenenud näoga kasutusele võetav ala, kus on vaateterrassid, FIFA standardites sätestatud jalgpalliväljak, kõikidele vanuserühmadele sobivad spordi-, meelelahutus- ja puhkealad, on muutumas linna uueks tõmbekeskuseks.


Izmiri pealinna omavalitsus, mis loob parke ja puhkealasid, mis annavad kodanikele hinge oma rakendatud haljasalade korraldusega, on Bornovas mõnda aega jõude olnud. Behçet Uz puhkeala on renoveerimistöödel jõudnud 50 protsendini. Sellest saab linna uus tõmbekeskus, kus on 180 tuhat ruutmeetrit puhkeala, terrass, kus Izmiri elanikud saavad linna vaadata, laste mänguväljak, sporditegevused ja puhkealad. Puhkeala hõlmab jalgpalliväljakut ja 500-kohalist tribüüni, 450 meetri pikkust jooksurada ja jalgrattaradu, laste liikluskasvatuse parki, puhkealal mänguväljakuid, spordi- ja piknikualasid. Suletud sissepääsud taasaktiveeritakse ja luuakse ühendus piirkonna lõunaosas asuva Gültepe naabruskonnaga. Terrassid saavad uued funktsioonid spordivarustusega. Olemasolevad struktuuripiirkonnad rikastatakse linnade tugevdustega ja muudetakse vaateterrassiks. Pargis on ürituste jaoks muruala. 600 ruutmeetri suurune laste mänguväljak varustatakse uue põlvkonna laste mänguväljakutega nagu liumäed ja ronimine. Dr. Behçet Uz puhkeala renoveerimistööd lõpetatakse 2021. aasta lõpuks ja need maksavad 17.3 miljonit liiri.

Puud kaitstud

Renoveerimisprojektis säilitati piirkonnas 3 tuhat 150 puud ja ruumi eraldati 496 uuele puule. Suurte haljasalade kavas planeeriti kserofüütide haljastusveekogude kokkuhoid. Kuna suurem osa struktuuriüksustest asub veekaitsealal, on need projekteeritud liikuvana. Puhkealal on lõpule viidud 3.5 kilomeetri pikkune vihmaveetrass, 2.1 kilomeetri pikkune raudbetoonist seinakonstruktsioon, teekaevamised, valgustuse infrastruktuur, veepaak, tribüüni ehituse krobeline ehitus, terrasside betoonitööd. Jätkub pinnase ladumine, kivide ladumine ja teede betoneerimine. Piirkonna avas 2003. aastal tollane linnapea Ahmet Piriştina.


sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar

Seotud artiklid ja reklaamid