Pandeemiat ja üksindust arutatakse rahvusvahelisel üksinduse sümpoosionil

pandeemiat ja üksindust arutatakse rahvusvahelisel üksinduse sümpoosionil
pandeemiat ja üksindust arutatakse rahvusvahelisel üksinduse sümpoosionil

"Pandeemia ja üksindus" on põhiteema Üsküdari ülikoolis sel aastal teist korda toimuval rahvusvahelisel üksinduse sümpoosionil.


4.-5. Detsembril 2020 toimuva sümpoosioni kutsutud esinejad on teadlased, akadeemikud, ajakirjanikud ja kunstnikud, kes tulevad kokku, et anda kaastööd erinevatest valdkondadest Türgist ja välismaalt. Iga esineja tutvustab olulisi arutelusid ja tõstatab olulisi küsimusi, käsitledes üksindust pandeemia kontekstis oma uurimisvaldkonnast ja enda vaatenurgast.

Rahvusvaheline üksinduse sümpoosion, mille korraldab tänavu teist korda Üsküdari ülikool, toimub pealkirja all "Pandeemia". Pandeemia protsessi mõju üksildusele arutatakse igas aspektis.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan käsitleb teemat "Pered ja üksindus"

Nentides, et üksindus on kogu maailma mõjutava pandeemia suurim mõju, pani Üsküdari ülikooli asutajarektor psühhiaater prof. Dr. Nevzat Tarhan teeb sümpoosioni esimesel istungil oma ettekande pealkirjaga "Pered ja üksindus".

Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı räägib "Corona Lonelinessist"

Üsküdari ülikooli sotsioloogia osakonna juhataja ja sümpoosioni koordinaator prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı annab hinnanguid oma ettekandega pealkirjaga “Corona Loneliness”.

Nad selgitavad pandeemia psühholoogilisi mõjusid

Sümpoosioni esimesel istungjärgul osales Assoc. Dr. Gül Eryılmaz, „Üksindus suhetes“; Assoc. Dr. Emel Sarı Gökten, “Nooruki üksindus ja K-pop”; Psühholoog-ekspert Çiğdem Demirsoy osaleb ettekannetega pealkirjaga "Pandeemia mõju üksindusele perekonnas" ja psühholoog-ekspert Aslı B. Bhais "Sõltuvuse ja üksinduse suhe".

Pandeemiat ja üksindust käsitletakse kõigilt pooltelt

Üsküdari ülikooli humanitaar- ja sotsiaalteaduskonna dekaan prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan peab kõne teemal "Üksinduse poliitiline psühholoogia". Üsküdari ülikooli NPİSTANBUL ajuhaigla psühhiaater Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, „Pandeemia vananenud riskid: kas üksindus on valik? Soovimatu tulemus? ”; Üsküdari ülikoolist pärit dr. Mert Akcanbaş annab olulise panuse oma ettekannetega pealkirjaga “Globaalne ebakindlus ja üksindus” ning psühholoog İdil Arasan Doğan “Üksindus vanaduses ja sotsiaalne toetus”.

Prof. Dr. Erol Göka: "Üksindus ja igatsus"

Psühhiaater Prof. Dr. Erol Göka arutab oma kõnes pealkirjaga "Üksindus ja igatsus" üksinduse ja igatsuse suhet, käsitledes ka pandeemiaprotsessi.

Prof. Dr. İbrahim Sirkeci pöördub teemal "Sisserändajate pandeemia ja isoleerimine"

Londoni Regenti ülikooli professor. Dr. Oma ettekandes pealkirjaga “Pandeemia ja sisserändajate eraldamine” rõhutab İbrahim Sirkeci, et periood, mil piirid on koroonaviiruse epideemia tõttu suletud ja majandused on seiskunud, on pagulaste ja sisserändajate jaoks väga keeruline protsess.

Prof. Dr. Gönül Bünyatzade: „Üksindus ja loovus

Aserbaidžaani Riikliku Teaduste Akadeemia prof. Dr. Gönül Bünyatzade "Üksindus ja loovus", Kanada Montréali ülikoolist, Dr. Floris Van Vugt arutab oma ettekandes pealkirjaga „Suhete inimsuhete edendamine videokonverentsides sünkroonselt liikudes” arutelu suhtlemise, kuulamise ja mõistmise olulisuse üle tänapäeva maailmas, kus võõrandumine ja eraldatus suureneb, ning kuidas seda on võimalik veebiühenduste kaudu saavutada.

Dr. Orhan Aras: "Euroopa pandeemia ja üksinduse test"

Saksamaalt pärit sümpoosionil osaledes on autor Dr. Orhan Aras peab oma kõnes pealkirjaga “Euroopa pandeemia ja üksinduse väljakutse” võrdlevat arutelu, mainides üksinduse erinevaid arusaamu ja erinevaid aspekte. Prof. Dr. Mehmet Akif Okuri teos "Üksinduse poliitökonoomia ja Türgi maja: pandeemiast kuhugi?" Sümpoosionil osaleb ta oma ettekandega pealkirjaga St. Peterburi Bekterevi meditsiinikeskus, psühholoog Dr. Olga Rubçova juhib oma ettekandes pealkirjaga “Maailm pandeemia perioodil: ärevus ja depressioon” tähelepanu karantiiniprotsessi ajal inimeste äärmuslikule stressile.

Üksindust ja pandeemiat hinnatakse kõigist aspektidest

Ajakirjanik Özay Şendir, "Pandeemiline üksindus ja meedia"; fotograaf, režissöör ja stsenarist Murathan Özbek seevastu arutleb üksinduse ja pandeemia suhte üle kunstiaknast erinevas dimensioonis oma kõnes pealkirjaga “Pandeemia, kunst ja üksindus”.

Kõrgõzstanist Türgi Manase ülikooli professor Dr. Jyldyz Urmanbetova, „Sotsiaalne tõrjutus ja üksindus loovuse kontekstis“; Dr. Baver Demircan, “Üksindus: kas pandeemia võib olla võimalus?”; Venemaa eesistujariigi rahvamajanduse ja avaliku halduse akadeemiast dots. Dr. Kristina Ivanenko, "Uus üksindus: kuidas pandeemia on muutnud sotsiaalseid suhteid?" Dr. Cihan Ertan ja teadusassistent Özge Sarıalioğlu teevad oma ettekande pealkirjaga „Kui lava on suletud: lavakunstinäitlejate COVID-19 pandeemia ja üksinduse kogemused”.

Need, kes soovivad jälgida sümpoosioni, saavad sümpoosionil osaleda veebis registreerudes Üsküdari ülikooli üksinduse sümpoosioni lehel.


sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar

Seotud artiklid ja reklaamid