1 miljon TL toetust GEKA-lt Fethiye veealuse ajaloopargi projektile

miljon tl toetust gekadanilt fethiye veealuse ajaloopargi projektile
miljon tl toetust gekadanilt fethiye veealuse ajaloopargi projektile

Fethiye kaubandus-tööstuskoja (FTSO) Fethiye veealuse ajaloopargi projekt, mis elavdab sukeldumisturismi ja võõrustab 10 tuhat mereelukat, on saanud Lõuna-Egeuse Arenguagentuuri (GEKA) 1 miljoni kroonise toetuse. Teatades, et projekt, mis viiakse ellu koguinvesteeringuga 3 miljonit TL, on piirkonna uus tõmbekeskus, ütles FTSO juhatuse esimees Osman Çıralı: "Elustame Fethiye veealuse ajaloo koos tema projekti raames Fethiye lahes toimuv temaatiline veealune näitus. Fethiye, Kayaköy, Lüükia hauakambrite ja Amintase kivikalmete ajaloolised väärtused taaselustatakse veealuste riffidega. Projekt, mis paljastab meie piirkonna potentsiaali sukeldumisturismi jaoks, suudab majutada ka kümneid tuhandeid mereelukaid. " ütles.FTSO GEKA 2020 projektikonkurss sai GEKA-lt maksimaalse toetuse projektile "Fethiye Underwater History Park", millele ta kandideeris alternatiivse turismi infrastruktuuri rahalise toetuse programmi raames. Projekti raames, millel on õigus saada GEKA-lt toetust 1 miljon TL, rajatakse Fethiye lahele 3 erinevasse punkti temaatiline veealune ajaloopark. Fethiye ja Kayaköy 2500 aasta vanuseid ajaloolisi väärtusi edendatakse dramatiseerimise abil vee alla uputatavate esemete ja skulptuuride abil. Nii suurendatakse uue tõmbekeskuse rajamisega taas sukeldumiste arvu aastas, mis eelmistel aastatel oli 100.000 20.000, kuid viimastel aastatel langes 12 XNUMX-ni, ning varjupaika pakutakse sadadele liikidele. Panustatakse ka turismi XNUMX-kuulise levitamise eesmärgi saavutamisse.

Sukelduge Fethiye ajalukku

FTSO FTSO direktorite nõukogu esimees Osman Çıralı märkis, et projektiga "Fethiye Underwater History Park", mis sai GEKA-lt toetuse maksimaalse määraga, elustatakse Fethiye ajaloolised väärtused veealuste riffide ja veealune maailm ja Fethiye ajalugu saavad kokku. Ta ütles, et see näitab sukeldumisturismi potentsiaali.

Çıralı teatas, et Fethiye veealune ajaloopark, mis viiakse ellu Fethiye valla ja İMEAK DTO Fethiye filiaali partnerlusega, annab regioonis turismile uue hingamise, jätkus järgmiselt:

„GEKA annetas meie koja koostatud projektile„ Fethiye veealuse ajaloopargi “maksimaalse toetuse määraga 1 miljon TL. Temaatilise projekti raames kavandatud 3 miljoni väärtuses projektid panid meie veealuse näituse Fethiye veealuse ajaloolise pargi loodusesse meie projektiga Fethiyemiz Türgi sukeldumisturism ja meie eesmärk on olla vaatamisväärsus maailmas. Meie projekt pakub oma loodussõbraliku küljega pikaajalist kasu veealusele elanikkonnale. Samuti on meie eesmärk suurendada meie piirkonnas peatuvate turistide arvu ja nende keskmist viibimisaega, levitades projektiga turismi 12 kuuni.

Loodussõbralik projekt

Meie lahtede tohutu veealune bioloogiline mitmekesisus ja veealune populatsioon meelitas 2000-ndate aastate alguses meie regiooni kohalikke ja välisturiste 100.000 20.000 sukeldumisega aastas. Kuid aja jooksul hävitati mereniidud eelkõige inimeste sekkumise tõttu, nagu paadiankrud, enneaegne ja kontrollimatu jaht, amatöörharpuunipüük; siis meie veealune elurikkus kadus. Selle tulemusel teemalises veealuse ajaloopargis, mida me realiseerime, eesmärgiga suurendada oma lahedes täna 2020 XNUMX-ni langenud sukeldumiste arvu; Toimuvad Fethiye ajaloolised väärtused, meie Fethiye, Kayaköy, Lüükia hauakambrite ja Amintase kivikalmete väärtused. Meie koda on projekti, mida toetatakse alternatiivse turismi infrastruktuuri rahalise toetuse programmi GEKA XNUMX pakkumiskutse raames, toetust taotleda. Fethiye vald ja İMEAK DTO Fethiye filiaal on meie projektipartnerid. Projektis osalevad Fethiye linnaosavalitsus, Muğla provintsi kultuuri- ja turismidirektoraat, Muğla provintsi põllumajanduse ja metsanduse direktoraat, Fethiye veealune ühendus, TURSAB Vahemere lääneosas BYK.

Laekus huvitatud isikute arvamus rakendusvaldkondade kohta

FTSO direktorite nõukogu esimees Osman Çıralı, Fethiye abilinnapea Oğuz Bolelli, İMEAK laevanduskoja Fethiye filiaali president Şaban Arıkan, Fethiye põllumajandus- ja metsanduspiirkonna juht, et määrata kindlaks rakendusalad enne projekti „Fethiye veealuse ajaloopargi“ elluviimist. FTSO. Kohtumine, kus osalesid Üaban Sarıkaya, TÜRSABi Vahemere lääneosa BTK president Özgen Uysal, FTOS-i aseesimees ja ÇALIŞ-DER-i esimees Mete Ay, Fethiye Veealuse Assotsiatsiooni (FETSAD) president Bülent Taşan, Fethiye turismiinfokeskuse juht Saffet Dündar ja Fethiye sukeldumiskogukonna esindajad. Redigeeritud.

Projekti teaduslikuks nõustajaks oli prof. Dr. Kunstlike karide kasutuselevõtt Altan Lokis, kunstlik riff maailmas ja töö Türgis, kunstlike karide eelised ja puudused, tegid informatiivseid ettekandeid kalapüügi ja sukeldumisturismi mõjudest. Koosolekul, kus vastati ka osalejate küsimustele, saadi sukeldumiskogukonna esindajate arvamused projektide elluviimise alade kohta.

Koosolekul päevakorda toodud arvamusi ja ettepanekuid arvestades määratud asukohad märgitakse kaardile ja projekti teaduskonsultant prof. Dr. Nendele asukohtadele tehakse Altan Löki eestvedamisel tasuvusuuring. Teostatavusuuringus; Sobivus määratakse kindlaks geograafilise põhja struktuuri ja maapinna, veealuse taimestiku ja loomastiku, sukeldumissobivuse, selguse, põhjavoolu ja tuule suuna, mereliikluse piirkonnas, kalapüügi intensiivsuse järgi.

Armin

Raudteetööstuse näitus 2020

sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar