Türgi mängutööstus sai 2021. aasta esimesel poolel 236 miljoni dollari suuruse investeeringu

Türgi esimesel poolel sai Türgi mängutööstus miljoni dollari suuruse investeeringu.
Türgi esimesel poolel sai Türgi mängutööstus miljoni dollari suuruse investeeringu.

StartupCentrum on avaldanud aruande Türgi idufirmadesse investeerimise kohta 2021. aasta esimesel poolel. Aruande kohaselt investeeriti Türgi idufirmadesse 6 kuu jooksul kokku 704 miljonit dollarit. Enim investeeringuid saanud idufirmad olid mängude alustajad. Mängude arendajate inkubatsioonikeskuse Game Factory tegevjuht Efe Küçük ütles: "Türgi mängutööstus on üks maailma atraktiivsemaid turge mobiilivaldkonnas." ütles.

StartupCentrumi aruande kohaselt tehti suurem osa 2021. aasta esimesel poolel Türgis tehtud investeeringutest mängude alustavatesse ettevõtetesse. Kuni 2020. aasta suvekuudeni nähti Türgis kõige tugevama ettevõtluse ökosüsteemiga sektorit rahana. 2021. aasta esimesel poolel 236 miljoni dollari suuruse investeeringuga hasartmänguettevõtetesse on mängutööstusest saanud Türgi üks enim investeeritud tööstusharusid.

Investeeringud Türgi ettevõtjatesse kasvasid 7 korda

2021. aasta esimesel poolel sai 121 idufirmat kokku 124 investeeringut. Investeeringute summa teatati nendest 124 investeerimisvoorust 68-s. Väljakuulutatud andmete kohaselt kasvasid Türgis 2021. aasta esimesel poolel tehtud investeeringud eelmise poolega võrreldes 7 korda ja ulatusid 704 miljoni dollarini. Sel semestril investeeringuid saanud idufirmade keskmine vanus on 4,3.

Kõige rohkem investeeringuid sai mängutööstus.

Aruande kohaselt tehti Türgis 2021. aasta esimesel poolel kõige rohkem investeeringuid mängude alustavatesse ettevõtetesse. Sel semestril said investeeringuid 20 mängude idufirmat ja seega edestas mängutööstus rahandussektorit ja tõusis tippu. Pärast mängutööstust said enim investeeringuid sektorid vastavalt rahandus, tervishoid, CRM ja müük ning andmed ja analüüs.

Game Factory toel investeeringuid saanud mängustuudiote arv ulatus 9ni

Mängude arendajate inkubatsioonikeskuse Game Factory tegevjuht Efe Küçük ütles, et nende organisatsiooni raames said 2021 mängustuudiot investeeringuid 9. aasta esimesel poolel. Küçük rõhutas, et tema uksed on kõigile avatud, et tuua rohkem inimesi ja stuudioid mängutööstusse.

„2021. aasta esimene pool oli ka Game Factory meeskondade jaoks väga aktiivne. 9 mängustuudiot Game Factory inkubatsioonikeskuses said investeeringu ja veel 7 stuudio investeerimisprotsessid jätkuvad. 2021. aasta teisel poolel tahame tuua rohkem oma meeskonda investeerimistasemele ja jätkata nende meeldivate seikluste jagamist. Mänguvabrikut ennast ootavad eeloleval aastal suured seiklused. Alati on olnud meie suurim unistus koolitada rohkem inimesi ja stuudioid mängutööstuses. Me tahame koos tugevamaks muutuda, tehes kõigile rohkem. ”

Mängutööstus sai koguinvesteeringust 34%

Selle aasta esimeses kvartalis sai Getir 428 miljoni dollari suuruse investeeringu, mis viis tarnete tööstuse investeeringute suuruse poolest edetabeli tippu. Pärast kättetoimetamistööstust oli kõige rohkem investeeringuid saanud mängutööstus 236 miljoni dollariga. Seega 34% kogu selle aasta esimesel poolaastal tehtud investeeringust tehti mängutööstusse. Finantssektor, mis tuli pärast hasartmängusektorit, sai 1% investeeringutest.

"Türgi mängutööstus on mobiilsidevaldkonnas üks maailma kõige atraktiivsemaid turge"

Mängude arendajate inkubatsioonikeskuse Game Factory tegevjuht Efe Küçük märkis, et Türgi kasvavat tehnilist oskusteavet tuleks suunata edasijõudnutele mõeldud mängude jaoks.

„Türgi mängutööstusest on saanud üks kõige atraktiivsemaid asukohti maailmas, eriti mobiilivaldkonnas. Me edeneme iga päev tehnilise oskusteabe ja kultuurina. Usun, et peaksime ja suunaksime need teadmised ja üldised ressursid arenenumatele mängudele. 2021. aasta esimesel poolel näeme, et mängutööstusse on investeeritud kokku 236 miljonit dollarit. Selle investeeringute hulga ja praeguse tuule tugevnemise korral on täiesti võimalik, et näeme mängutööstust alati esikohal sektorite seas, kuhu on lähiaastatel kõige rohkem investeeritud.

Armin

sohbet

    Ole esimene, kes kommenteerib

    Yorumlar