Millal Yenimahalle Şentepe köisraudteegraafikud algavad?

Teadaanne Yenimahalle Sentepe köisraudteeliini kohta
Teadaanne Yenimahalle Sentepe köisraudteeliini kohta

Ankara pealinna omavalitsuse EGO peadirektoraadi Yenimahalle – Şentepe jaamade vahel sõitev köisraudteeliin on alates 19. märtsist 21 ajutiselt suletud, kuna köisraudtee kabiinide füüsilised tingimused ei võimalda sõita vastavalt sotsiaalsele kaugusele. Covid-2020 pandeemia meetmetest.

Meie 8. juuni 2021. aasta teadaandes jagati avalikkusega, et meie 15 kuud suletud köisraudteeliini hooldus- ja ülevaatustööd on taas alanud.

Alates 1. juulist 2021 on järkjärgulise normaliseerimisprotsessi kolmandale etapile üleminekul vajalike tingimuste täitmisel esile kerkinud Yenimahalle-Şentepe köisraudteeliini taasavamine. Kuna köisraudtee käitamine on olnud umbes 15 kuud suletud, leiti, et liini avamine ilma suure hooldusteta oleks reisijate ohutuse ja süsteemi turvalisuse seisukohast ebamugav. Sel põhjusel on meie organisatsioon alates 07. juulist 2021 alustanud liini rasket hooldustöid. Rasked hooldustööd lõpetatakse eeldatavasti kuu aja jooksul, nagu ka varasemates sarnastes uuringutes.

Selles kontekstis otsustas ettevõte pärast hooldusettevõtte viimast ülevaatust, et tross oli rajatise esimest etappi kulgeva köie purunemise ja metalli ammendumise tõttu ohutusstandarditest väljas. Selles kontekstis öeldi, et köis tuleb uuendada 1.457-meetrises lõigus Yenimahalle ja TRT saatjaamade vahel, mis on liini esimene etapp.

Kuna uus köie tootmine võtab aega 3,5–4 kuud ja nõuab suuri kulutusi, võeti ühendust rahvusvahelise sertifikaadiga Prantsuse eksperdiga, et uurida võimalust kasutada olemasolevat köit selle parandamise teel. Meid on teavitatud, et ekspert suutis saada loa 2. augustiks 2021 tänu eeskirjadele, mille Prantsusmaa on meie riigi suhtes pandeemia raames rakendanud, ja alustab tööd 3. augustil 2021. Kui eksperdi poolt läbiviidavate uuringute, analüüside ja katseprotsesside tulemusena kinnitatakse trossi kasutatavus, viiakse kõik protsessid lõpule kümne päevaga ja garanteeritakse üheks aastaks. Sellisel juhul plaanitakse köisraudteeliin avada enne 30. augustit.

Kui eksperdi ekspertiisi tulemusena tuvastatakse, et olemasolev köis on kasutamiskõlbmatu, tellitakse uus köis. Trossi on võimalik tarnida 3,5–4 kuu jooksul alates tellimuse kuupäevast. Sellisel juhul saab meie köisraudteeliin avada novembri lõpu poole.

Ankara elanike turvalisus on meie jaoks esikohal. Köieveosüsteemi on seni kolm korda tugevalt üle vaadatud ja iga hooldus võttis aega ühe kuu. Igal raskel hooldusel seiskati ja suleti kuu kuuks. Sel perioodil pakuti meie reisijate vedu bussidega.

Alternatiivina Yenimahalle-Şentepe köisraudteeliinile, mis peatati alates 21. märtsist 2020 pandeemia protsessi algusega, võttes arvesse rahvatervist;

Suurendades meie liinil 271 Yenimahalle Metro-Şentepe olevate sõidukite praegust teenindusnumbrit, pakuti 3 teenuse arvu, mida pakuti enne protsessi kokku 2 sõidukile 5 soolo ja 60 lõõtsaga, võttes arvesse reisijate läbilaskevõime kasutamise piiranguid. ning liikumiskeelu rakendamise päevad ja kellaajad; Kokku 5 sõidukiga, 2 soolo- ja 7 lõõtsaga suurendati keskmiselt 69 sõidukit.

See teenus, mida pakutakse meie liinil 271, et rahuldada piirkonna transpordinõudlust, jätkub katkematult ka meie köisliini hoolduse ajal.

Lisaks sellele viivad meie bussiliinis, mis töötab alternatiivina köisraudteeliinile, laevastiku jälgimiskeskus ja välijuhid kohese järelevalve, sõltuvalt reisijate tihedusest, ning ühistransport tagatakse kohe, ilma et oleks vaja ühtegi meie kodanikud kannatavad.

Armin

sohbet

    Ole esimene, kes kommenteerib

    Yorumlar