Ford Otosani inseneride projekt LaserSonix Q pälvis Henry Fordi tehnoloogiaauhinna

Ford Otosani inseneride projekt LaserSonix Q pälvis Henry Fordi tehnoloogiaauhinna
Ford Otosani inseneride projekt LaserSonix Q pälvis Henry Fordi tehnoloogiaauhinna
Telli  


Türgi autotööstuse juhtiv ettevõte Ford Otosan lõi oma väljatöötatud tehnoloogiaga uue tee, mis on inspireeritud sopranite võimest oma häälega klaasi purustada. Ta pälvis Henry Fordi tehnoloogiaauhinna (HFTA), ainsa autotööstuse rajaja Henry Fordi nimel antud tehnoloogiaauhinna projektiga "LaserSonix Q", mille töötas välja täielikult Ford Otosani töötajatest koosnev meeskond. ja tuvastab osade vead helilainete abil.

Ford Otosan, mis väärtustab oma töötajate ideid ja asjatundlikkust, investeerib selleks kompetentsi ja toetab innovaatilisi projekte ettevõttesisese ettevõtlusprojektiga “LaserSonix Q”, mille abil saab tootmisosi eraldada vanarauaks ja praagiks. mõõtmine, mis võtab vaid ühe sekundi ja aitab kaasa tootmisprotsesside täiustamisele.võitis Henry Fordi tehnoloogiaauhinna (HFTA), mis on üks prestiižsemaid tehnoloogiaauhindu.

Tehnoloogia “LaserSonix Q”, mis on inspireeritud sopranite võimest oma häälega klaasi purustada

Ford Otosani ettevõttesisese ettevõtlusprogrammi raames nutika tootmistehnoloogia kampaania ideena alguse saanud projekt “LaserSonix Q” püüab oma patenteeritud tehnoloogia abil juhtida tootmisosi 100% reaalajas, operaatoritest sõltumatult. mis koosneb Ford Otosani töötajate välja töötatud riist- ja tarkvarast.

Selle tehnoloogia puhul, mis on inspireeritud Ford Otosani inseneride oskusest klaasi lõhkuda sopranite heliga, alluvad tootmisdetailid spetsiaalse helisignaaliga kontaktivabale vibratsioonile ning seda vibratsioonitaset mõõdetakse jällegi ilma laseriga kokku puutumata. Tootmisosade vibratsioonikarakteristikuid analüüsides on võimalik defektsed osad tootmise käigus reaalajas kiiresti tuvastada. Lisaks operaatorist sõltuvate protsesside kõrvaldamisele pakub projekt ka keskkonnale kasu vanaraua vähendamise kaudu. Seda Ford Otosan Gölcüki ja Eskişehiri tehastes kasutatud spetsiaalset tehnoloogiat jagati ka Ford Motor Company USA-s asuva Dearborni tehasega.

Ford Otosan jätkab koostööd autotööstuse suurima uurimis- ja arendusorganisatsiooniga.

Jätkates 1961. aastast katkematult teadus- ja arendustegevuse õpinguid, on Ford Otosan lisaks oma traditsioonilistele tehnoloogilise ümberkujundamisega muudetud autotoodetele ja -teenustele tegelenud ka kütuse optimeerimise, CO2 heitkoguste vähendamise, ühendatud ja autonoomsete sõidukite arendamise ning elektriseadmete tootmise valdkondades. sõidukid, elektrifitseerimine ja kergsõidukite tehnoloogiate arendamine.Ta jätkab oma teadus- ja arendusuuringuid. Oma toodetes, protsessides ja ärimudelites uuenduslikkust oma uuendusliku lähenemisega kasutusele võtnud Ford Otosan, millel on autotööstuse suurim inseneriorganisatsioon, ei ole mitte ainult traditsiooniline sõidukitootja, vaid ka ettevõte, mis toodab uuenduslikke teenuseid ja kujundab sektorit. kujundab transpordivõimalusi üle kujutlusvõime ja paistab silma uuenduslikkusega. jätkab tööd eesmärgiga saada ettevõtteks.

Henry Fordi tehnoloogiaauhind (HFTA) juhib Fordi töötajate tehniliste saavutuste ülemaailmset tunnustamist ja keskendub hindamistele, mis hõlmavad paljusid protsesse, sealhulgas uuringuid, metoodikat, tootearendust, äriprotsesse ja tootmist.

Raudteetööstuse näitus Armin sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar