Ilhan Komani paat, kus ta elas 20 aastat, toodi Haliçi laevatehasesse

Ilhan Komani paat, kus ta elas 20 aastat, toodi Haliçi laevatehasesse
Ilhan Komani paat, kus ta elas 20 aastat, toodi Haliçi laevatehasesse
Telli  


20-aastane laev, milles 116 aastat elas ja ka oma töökojana kasutas maailmakuulus skulptor İlhan Koman, Vahemere ausamba looja, toodi Haliçi laevatehasesse 16. novembril. Sajandivanune laev, mille hooldus- ja käitlemisprotseduure teostatakse, võtab Golden Horni laevatehases City Lines’i kaitse alla.

Ekspertide avastamise ja uurimise tulemusena Huldas tehtavad tehingud;

• Pahteldatakse. Selgitatakse välja kahjustatud puud ja asendatakse need, mis vajavad väljavahetamist.
• Laeva mastidel selgitatakse välja kahjustused ja remonditakse vajalikud kohad.
• Põhimasinad hooldatakse.
• Uuritakse laeva jõusüsteemi tööd ja tihedust.
• Tehakse võlli ja propelleri juhtimine.

M/S HULDA LAEVA KOHTA

M/S Hulda, 37 meetrit pikk, 6.7 meetrit lai, 2.70 meetrit sügav, 145 tonni kaaluv, purjepinnaga 395 ruutmeetrit, ehitati 1905. aastal Sjötorpi laevatehases. Algne omanik kasutas seda kaubalaeva kaubaveoks Rootsi läänerannikul Dansös. Kerstin ja İlhan Koman ostsid selle 1965. aastal ning pärast põhjalikku taastamist muudeti see radikaalselt ümber, et selles elama ja töötama.

Huldas elasid Komanid rändelu, külastades suviti oma sõprade ja õpilastega Läänemere saarestikku ning talvel ankrus Stockholmi Drottningholmi linnaosas.

KES ON İLHAN KOMAN?

İlhan Koman, kes sündis 1921. aastal Edirnes ja tähistas 17. juunil 2021 oma 100. sünnipäeva, õppis Istanbuli kaunite kunstide akadeemias.

İlhan Koman oli üks haruldasi tänapäeva maailmakunstnikke, kellel on universaalne väärtus nii ruumis kui ajas. Tootmisprotsessis uuris ta inimest, loodust, arhitektuurset teadvust, matemaatilisi/geomeetrilisi/füüsikalisi nähtusi, teaduslikke printsiipe ja praeguseid tehnoloogiaid alates tudengiaastast kuni surmani. Tema arendatud katsetega valmistas ta Türgi ja Rootsi kaasaegses kunstis enneolematuid teoseid, esitades väljakutse näiliselt muutumatutele või vaieldamatutele teooriatele sellistes valdkondades nagu skulptuur, matemaatika, staatika ja alternatiivenergia tootmine. Kunstiharidus, mida Koman jätkas Pariisis aastatel 1941–1947 ja mis sai alguse 1951. aastal Istanbulis, realiseeriti tema iseseisvalt välja töötatud kips-, kivi- ja raudskulptuurides, arendades välja voorusi, mis loovad partnerlussuhteid keskkonna ja loodusega. kunsti kaudu.

1986. aastal meie seast lahkunud İlhan Koman lõi ainulaadse koolkonna, eriti avalikus ruumis realiseeritud skulptuurid ja teosed, milles ta sünteesis erinevaid kultuure, ning tegi Komanist maailmakuulsa skulptori.

Raudteetööstuse näitus Armin sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar