Izmiri pealinna omavalitsuse vastus Erdoganile

Izmiri pealinna omavalitsuse vastus Erdoganile
Izmiri pealinna omavalitsuse vastus Erdoganile
Telli  


Izmiri linnavalitsus vastas AKP presidendi Erdoğani kriitikale Izmiri visiidi ajal kirjaliku avaldusega. Avalduses öeldi: "Kindime uhkusega, et İzmir on Türgi liider oma reoveepuhastite arvu ja võimsusega täna." Avalduses tuletati meelde ka riigi hüdrotehniliste tööde peadirektoraati.

Izmiri pealinna omavalitsuse kirjalik avaldus on järgmine;

Izmiri suurlinna omavalitsusel on muutunud vajalikuks teha avaldus seoses president Recep Tayyip Erdoğani avaldustega Izmiri programmi raames toimunud miitingul.

Oma avalikkuse teavitamise kohustuse raames peame esmalt nentima, et eelnimetatud DSI poolt Gördesi paisu poolt lubatud aastane veekogus 59 miljonit kuupmeetrit pole kordagi saavutatud alates 2011. aastast ja mõned aastad pole vett antud. . Hiljuti tehti kindlaks, et tunneliehituses on leke ka Gördes, mille veetase pole suure tootmisdefekti tõttu aastaid tõusnud. Tänase seisuga on tammi aktiivne täituvus 1,58 protsenti. 2020. aasta andmetel moodustab İzmiri kogu joogiveevajadusest Gördese tamm vaid 12 protsenti.

İZSU peadirektoraat on aga aastaid täitnud oma kohustusi ja maksab selle investeeringu kulud regulaarselt DSI-le koos intressidega.

Pealegi peab DSI peadirektoraat alates asutamisest 1954. aastal tegema investeeringuid, et katta üle 100 tuhande elanikuga linnade joogiveevajadust vastavalt seadusele. Tahtalı tamm, mis on tänapäeval İzmiri elujõud, tõi DSI meie linna ka 1997. aastal. kazanon üles tõstetud. Seda hinda makstakse ka DSI-le.

İZSU peadirektoraadil ja İzmiri elanikel ei ole asutuste ja üksikisikute ees toiduvõlga ühegi linnakodanike makstud projekti ja investeeringu eest.

Izmiri suurlinnavalitsus täidab minevikust tänapäevani lahte puhastamise ja kaitsmise ülesannet, mida ta peab linna üheks olulisemaks rikkuseks, võttes initsiatiivi, olenemata sellest, milline institutsioon vastutab.

Peame uhkusega tõdema, et täna on İzmir reoveepuhastite arvu ja võimsuse poolest Türgi liider. İZSU peadirektoraat haldab kokku 23 reoveepuhastit, millest 68 teostavad täiustatud bioloogilist puhastust Euroopa standardite kohaselt.

Lisaks puhastatakse 97% İzmiri reoveest.

Tänu nendele investeeringutele pole Izmiri lahes limaprobleemi Marmara meres ja väinades kogetud.
Taristuvaldkonnas saavutatud punkti näitamise seisukohalt on märkimisväärne, et 2. aastaga sarnast katastroofi meie linnas, mis 2021. aasta 1995. veebruari öösel sai ajaloo ühe suurima sajuhulga, ei toimunud. kuigi peaaegu kõik ojad voolasid üle või et 2009. aastal Istanbuli Ayamama oja üleujutuse tagajärjel juhtunud tragöödia ei kordunud.

Türgis on palju linnu, kus kanalisatsiooni- ja vihmavett ei eraldata, enamikku neist haldavad võimupartei kuuluvad omavalitsused. İzmir aga nende hulka ei kuulu. Tänase seisuga on kasutusele võetud üle 700 km eraldusliine ja alustatud 122 km ehitusega.

Lõpuks, veel üks detail, mida peaksime mainima, on asjaolu, et Izmiri suurlinna omavalitsus investeeris İZSU ja ESHOT-iga linna kokku 2019 miljardit liiri ajavahemikul 2020, 2021 ja 9.8, samal ajal kui İzmiri keskvalitsuse koguinvesteeringud. jäi samal perioodil 5.92 miljardi liiri tasemele.

Esitame selle austusega kõigile oma inimestele, eriti kallitele Izmiri elanikele.

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar