'MÜREN' hakkab juhtima allveelaevu

'MÜREN' hakkab juhtima allveelaevu
'MÜREN' hakkab juhtima allveelaevu
Telli  


Sõltuvus välismaistest allveelaevade sõjapidamise juhtimissüsteemidest on lõppemas. Esimeste allveelaevade hulka integreeriti riikliku tootmise integreeritud lahingujuhtimise süsteem (MÜREN). Tööstus- ja tehnoloogiaminister Mustafa Varank külastas Gölcüki laevatehase juhtkonda, et tutvuda TÜBİTAK BİLGEMi ja mereväejuhatuse MÜREN projektiga saavutatud eduga. Minister Varank sooritas visiidi käigus edukalt torpeedo simulatsioonilasu, kasutades süsteemi MUREN. Eesmärgiks on, et MUREN astub mereväe väejuhatuse teenistusse 2022. aastal, pärast seda, kui mereväe vastuvõtukatsed on lõppenud.

KÜLASTAMINE GÖLCÜKI LAEVATEHAST

Tööstus- ja tehnoloogiaminister Mustafa Varank külastas Gölcüki laevatehast. Visiidi käigus TÜBİTAKi president prof. Dr. Kohal olid Hasan Mandal, TÜBİTAK BİLGEM-i aseesimees Ali Görçin, riigikaitseministeeriumi laevatehaste peadirektor Emre Dinçer, Gölcüki laevatehase ülem kontradmiral Mustafa Saygılı ja teised ametnikud.

EDUKAS SIMULATSIOONI PILDISTAMINE

Saanud briifingu Gölcüki laevatehase kohta, tegi minister Varank tehases, kus on valmimas 3 Reis-klassi allveelaeva, ekspertiise. Minister Varank külastas hiljem allveelaeva TCG Preveze, esimest laeva, kuhu integreeriti süsteem MUREN, mille sadama vastuvõtutestid lõpetati. Kohtudes TCG Preveze meeskonnaga TÜBİTAK BİLGEM, sooritas minister Varank edukalt torpeedo simulatsioonilasu, kasutades süsteemi MUREN.

KÕIK FUNKTSIOONID KODUSED JA RIIKLIKUD

Türgil on 4 Preveza klassi allveelaeva. Need allveelaevad, mis võeti kasutusele 1990. aastatel, kasutavad päritoluriigi sõjajuhtimissüsteeme. Türgi arendab TÜBİTAK BİLGEMi ja mereväe väejuhatuse ühisprojektiga MUREN-süsteemi, millel on kõik riiklikud ja siseriiklikud funktsioonid.

TÄIELIKULT INTEGREERITUD SÕJAJUHTIMISSÜSTEEM

MUREN on täielikult integreeritud lahingujuhtimissüsteem 20 erineva anduri, navigatsiooni- ja relvasüsteemidega. Kõiki funktsioone, eriti sonari signaalitöötlust, käsujuhtimist, tulejuhtimist ja laevade navigeerimist, saab rakendada kohalikul ja riiklikul tasandil.

KATSED JÄTKAKE

Peale tehase vastuvõtuteste viidi lõpule süsteemide integreerimine laevaga. Pärast mereväe vastuvõtukatsete lõpetamist kavatsetakse MUREN 2022. aastal mereväejuhatuse poolt kasutusele võtta.

SEE SAAB KA INTEGREERIDA REIS-KLASSIGA

MRES; Sellel on võimalused käivitada kaasaegsed rasked torpeedod, andurid (sonar, periskoop, elektroonilised tugisüsteemid), unikaalne sihtmärgi liikumise analüüs ja rajahaldus. Riiklike torpeedode tulejuhtimine toimub süsteemi MUREN kaudu. MURENit saab integreerida ka uue põlvkonna Reis klassi allveelaevadesse. Samal ajal jätkab TÜBİTAK BİLGEM kahe erineva sonari väljatöötamist, mis võivad töötada MURENiga integreerituna.

Raudteetööstuse näitus Armin sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar