Istanbuli Galataport võõrustab selle aasta viimast kruiisilaeva

Istanbuli Galataport võõrustab selle aasta viimast kruiisilaeva
Istanbuli Galataport võõrustab selle aasta viimast kruiisilaeva
Telli  


Galataport Istanbul, mis muudab linna ajaloolise sadama maailmatasemel kruiisisadamaks ning kultuuri-, kunsti-, ostu- ja gastronoomiapiirkonnaks, võõrustab 930 reisijat mahutavat ristluslaeva Viking Venus. 23. novembri pärastlõunal Istanbuli saabuv laev väljub Istanbulist 26. novembril.

Galataport Istanbul, millest on alates avamisest saanud Istanbuli keskpunkt, tervitab aasta viimast laeva. Istanbuli Galataport on koos Venus Vikingiga 1. oktoobri seisuga, mil reisid algasid, võõrustanud kokku 8 kruiisilaeva ja ligikaudu 7000 reisijat, sealhulgas meeskond. Viking Venus, kogumahutavusega 930 reisijat, sildub täna Istanbuli Galataportis ja viibib sadamas 3 päeva. Kusadasist väljuv Viking Veenus lahkub sadamast 26. novembril, et minna Kreekasse Piraeuse sadamasse.

Galataport Istanbul, mis sai ellu Karaköy jätkuna, annab mikroeesmärgis olulise panuse Karaköysse ja Beyoğlusse ning makroeesmärgis riigi turismi, müügiedendusse ja majandusse.

Aastas oodatakse 1,5 miljonit kruiisireisijat

Eeldatakse, et igal aastal saabub Istanbuli Galataporti 1,5 miljonit kruiisireisijat, sealhulgas meeskond. Turismiministeeriumi andmetel kulutab Türki saabunud turist keskmiselt 62 dollarit. Arvatakse, et Istanbuli Galataporti saabuvate kruiisireisijate keskmised kulutused jäävad 400-600 euro vahele. CLIA (International Cruise Lines Association) 2018. aasta raporti järgi kulutab hop-on hop-off reisija peamises sadamalinnas 376 dollarit ja igapäevane reisija 101 dollarit. Need uuringud näitavad, et kruiisidega riiki saabuvad külastajad annavad välisvaluuta sissevoolu, mis on palju suurem kui turistide keskmine kulu igas riigis, kus laevad peatuvad.

Galataport Istanbuli sadamaoperatsioonide peadirektori asetäitja Figen Ayan on samuti esimene

Ta nentis, et pärast kohtumisi MedCruise Unioniga, mille jaoks ta Türgi presidendiks valiti, ootasid nad intensiivselt ristluslaevade saabumist Istanbuli. Figen Ayan ütles positiivsete tulemuste kohta, mida on saavutatud Istanbuli ristluslaevade marsruudile viimisel koos Vahemere basseini esindava MedCruise Unioniga, mis on maailma suuruselt teine ​​turg, ja Viking Veenuse külaskäigust: Istanbuli Galataportina on meil hea meel võõrustada ristluslaevu. Kuna Viking Venus on selle aasta viimane ristluslaev, siis arvame ka, et see võib startida lisareisidel, mida meie plaanis ei ole. Plaanime lühikese aja jooksul jõuda meie sadama reisilaevaliikluseni, mida oleme aastaid oodanud. Kõiki rahvusvahelisi ja siseriiklikke regulatsioone täitev dokk, mis on eraldatud maailmas ainulaadse spetsiaalse kattesüsteemiga, ja meie esmakordselt maailmas rakenduv maa-alune terminal on juba kruiisifirmade silma all. 2022. aastaks oleme saanud ligi 250 laevabroneeringut. Jätkame kruiisiturismi panustamist oma ristluslaevadega, mida järgmisel aastal ootame võõrustama.

Rannajoon jääb avalikkusele avatuks, kui laev randub.

Galataport Istanbul muutis linna ajaloolise sadama maailmatasemel kruiisisadamaks ja tõi tööstusesse uuendusi, nagu maa-alune terminal, spetsiaalne luugisüsteem ja ajutine ühendatud ala. Sel ajal, kui sadam majutab ristluslaeva, eraldab 176 luugist koosnev spetsiaalne kattesüsteem laeva randumiskoha osa ja turvaala (ISPS) ning loob ajutise ühendusala. Tänu sellele uuendusele jääb Karaköy ainulaadne rannajoon avatuks, välja arvatud see osa, kus laev randub ja on luukidega eraldatud. Maailma esimeses maa-aluses terminalis viiakse läbi kõikvõimalikud reisijate terminali-, pagasi- ja passikontrolli protseduurid.

Raudteetööstuse näitus Armin sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar