Paranoiline isiksusehäire kahjustab suhteid

Paranoiline isiksusehäire kahjustab suhteid
Paranoiline isiksusehäire kahjustab suhteid
Telli  


Spetsialist kliiniline psühholoog Müjde Yahşi andis selle teema kohta olulist teavet. Kui teie ringis on inimesi, kes saavad teie ütlemisest valesti aru, on tundlikud iga sõna ja käitumise suhtes, tajuvad vähimatki kriitikat isikliku rünnakuna ja hakkavad kohe kaitsma ning muudavad asjad kergesti konfliktideks, peaksite teadma, et neil inimestel on paranoiline isiksus. tunnused. Paranoilisel isiksusehäirel võivad olla geneetilised, sotsioloogilised, bioloogilised või neuroloogilised põhjused.See isiksusehäire on üks levinumaid isiksusehäireid.

Paranoiliste inimeste kaks kõige iseloomulikumat omadust on see, et nad ei suuda inimesi kergesti usaldada ja on skeptilised. Eelkõige muutuvad nad kahtlustavamaks inimeste suhtes, keda nad ei saa kontrollida, ja tajuvad nende inimeste igasugust suhtumist lugupidamatuse või ohuna. Seetõttu oskavad nad kirbudest kaameli teha.

Muud paranoiliste inimeste omadused on järgmised;

Kuigi nad on kriitikale suletud, kasutavad nad äärmiselt kriitilist tooni nende suhtes, keda nad ei saa usaldada. See stiil tuleneb nende ülbustundest.

Kellestki head nähes otsivad nad kindlasti kasu, aga kurja nähes ei unusta kunagi tehtut ja peavad pahameelt.

Nad tõlgendavad inimeste sõbralikku lähenemist kui "kasutamist". Nende jaoks sisaldab iga inimeste pilk ja suhtumine, keda nad ei saa usaldada, vihjet ja põhjust.

Kui teie abikaasal, ämal, ämmal, sõbral, armukesel või mõnel sugulasel on need omadused, ärge süüdistage ennast: "Miks ma ei suuda leppida, kus ma valesti lähen", sest probleem ei ole sinu, probleem on selle inimese isiksuses. Sa mõistad, et probleem pole sinus ja kaitsed end seatud piiridega ning jätkad oma elu sellisena, nagu sa seda tead.

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar