Liigne kaal raskendab rasestumist

Liigne kaal raskendab rasestumist
Liigne kaal raskendab rasestumist
Telli  


"Rasvumine, mis on viimaste aastate üks suuremaid terviseprobleeme, on üks olulisemaid viljatuse põhjuseid, kuna põhjustab nii meestel kui naistel hormonaalset tasakaalustamatust ja mõningaid ebakorrapärasusi," ütles sünnitusabi günekoloogia ja kehavälise viljastamise spetsialist op. Dr. Elçim Bayrak rääkis ülekaalulisuse mõjust viljatusele. Erinevates ülikoolides läbiviidud uuringute tulemusena on selgunud, et meie riigis on 45%-l naistest ja 25%-l meestest ülekaalust tingitud viljatusprobleemid. Ülekaalulisus on muutumas suureks probleemiks inimestele, kes soovivad lapsi saada.

See häirib hormoonide tasakaalu!

Kui öeldakse, et meeste ja naiste rasvumine mõjutab negatiivselt reproduktiivsüsteemi reguleerivat hormoonide tasakaalu, põhjustab see viljatust. Dr. Elçim Bayrak jätkab: „Ülekaal, see tähendab rasvumine, mõjutab östrogeenihormooni, tuntud ka kui naissuguhormooni, nõuetekohast talitlust ja põhjustab otseselt probleeme munatootmises. Naiste ainevahetust mõjutab ebasoodsalt liigne kaal ja esimesena ilmnevad menstruaaltsükli häired. Menstruaaltsükli häireid peetakse ovulatsiooniprobleemi sümptomiks ja seetõttu on rasestumine väga raske. Mitte ainult naiste, vaid ka meeste puhul mõjutab ülekaalulisus negatiivselt meessuguhormooni testosterooni toimet, mõjutades negatiivselt kvaliteetse sperma tootmist ja põhjustades meeste viljatust. ütles. Paarid, kes peavad võitlema ülekaaluga, peavad tegelema nii viljatuse kui ka nende probleemidega.

Kas liigne kaal mõjutab IVF-ravi?

Täiendades, et kui lapsevanemakandidaadid, kellel on ülekaalulisuse tõttu viljatusprobleemid, taotlevad kehavälist viljastamist, on esimene lähenemine kaalu langetamine dieediarsti kontrolli all. Dr. Elçim Bayrak ütles, et ülekaal vähendab IVF-ravi õnnestumise võimalust ja jätkas järgmiselt: „Umbes 10% paaridest, kes taotlevad lastesaamist, võivad kaalulanguse korral rasestuda ilma ravita. Ülekaaluliste naiste kehavälise viljastamise ravi võtab veidi kauem aega kui normaalse kehakaaluga naistel. Väga oluline on omaks võtta tervislikul ja regulaarsel toitumisel põhinev elustiil, et rasestuda nii tavameetodite kui ka IVF-raviga. Lisaks aitab ideaalkaalu hoidmine ennetada teisi haigusi.

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar